Συνδυασμός 2014

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΥΚΟΝΟΥ
Οι συμπολίτες μας που συμμετέχουν στον Συνδυασμό
για τις Δημοτικές Εκλογές της 18ης Μαΐου 2014

Όλα τα πρόσωπα που συμμετέχουν στον Συνδυασμό της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μυκόνου
Όλα τα πρόσωπα που συμμετέχουν στον Συνδυασμό της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μυκόνου

UPDATE: Ο πλήρης εκλογικός συνδυασμός της Κίνησης Ενεργών Πολιτών
Μυκόνου με φωτογραφίες και συνοπτικά βιογραφικά. Κλικ στην εικόνα
για ηλεκτρονική ανάγνωση. Στη συνέχεια, ξανά κλικ στο βελάκι
για ξεφύλλισμα και ξανά κλικ για μεγέθυνση.

http://issuu.com/kepom/docs/diptyxo_ypopsifion-issuu

Τριάμισι χρόνια μετά την ίδρυσή της η ΚΕΠΟΜ βρίσκεται μπροστά στην πρόκληση των επερχόμενων Δημοτικών Εκλογών. Σταθερή απόφασή μας, όπως προκύπτει μέσα από την καθημερινή μας δράση σαν κίνηση και σαν άτομα, είναι η διαρκής παρουσία μας στα κοινά χωρίς αποκλεισμούς, αλλά και χωρίς δεσμεύσεις από κομματικούς και συντεχνιακούς μηχανισμούς.
Διανύσαμε μια δύσκολη περίοδο ως εδώ και ακολουθεί μια ακόμα δυσκολότερη.
Οι πολιτικές και οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε δημιουργούν την υποχρέωση της διαρκούς ενεργής δράσης και συμμετοχής στα κοινά.
Ως Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου ήδη από την 11η Ιανουαρίου 2014 σε συνεδρίαση Ολομέλειας αποφασίσαμε να δώσουμε δυναμικά το παρών και στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές. Έχουμε από τότε ανακοινώσει το πλαίσιο αρχών και πολιτικής δράσης για την διοίκηση του Δήμου Μυκόνου με το οποίο καλούμε τους πολίτες του νησιού να συμπαραταχθούν μαζί μας για ένα καλύτερο μέλλον της Μυκόνου. Καρπός αυτής της προσπάθειας είναι τα 12 πρώτα μέλη του συνδυασμού μας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου στον Δήμο της Μυκόνου, των οποίων κοινοποιούμε σχετικά βιογραφικά σημειώματα και φωτογραφικό υλικό.

Άννα Καμμή
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
Υποψήφια Δήμαρχος Μυκόνου

Άννα Καμμή
Άννα Καμμή

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Γεννήθηκε στην Μύκονο το 1966 όπου και κατοικεί μόνιμα με την οικογένειά της. Είναι κόρη του Θεόδωρου και της Ευαγγελίας Καμμή. Το 1989 αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πάντειου Πανεπιστημίου ενώ από το 2012 παρακολουθεί τμήμα e-learning του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με θέμα «Οργάνωση και Διοίκηση Τουριστικών επιχειρήσεων». Μιλάει αγγλικά και γαλικά. Εργάζεται στο τουριστικό γραφείο Delia Travel από το 1985 και τα τελευταία είκοσι χρόνια είναι υπεύθυνη του τουριστικού τμήματος. Είναι παντρεμένη με τον Γαρύφαλλο Γαρυφάλλου και μητέρα τριών παιδιών: της Κατερίνας 26 ετών, της Βαγγελίτσας 24, και του Γιώργου 15 ετών.
Κύρια πεποίθησή της είναι η υποχρέωση όλων μας για ενεργή συμμετοχή στα κοινά. H οικογενειακή της παράδοση και η προσωπική της διαδρομή το αποδεικνύουν. Από τα μαθητικά της ακόμη χρόνια έως σήμερα είναι ενεργά παρούσα σε συλλογικότητες που την αφορούσαν, μαθητικές και φοιτητικές, συλλόγους γονέων, πολιτιστικούς συλλόγους και κινήσεις πολιτών.
Υπήρξε μέλος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μυκόνου που ιδρύθηκε το 1980 και συμμετείχε στην ίδρυση και λειτουργία του Στεκιού Νεολαίας.
Στα φοιτητικά χρόνια έζησε από κοντά τις ανησυχίες της σπουδάζουσας νεολαίας μέσα από την δράση της σε φοιτητικούς συλλόγους. Σαν μέλος Συλλόγων Γονέων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στα σχολεία των παιδιών της, γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση. Συμμετείχε στην Μυκονιάτικη Κίνηση Πολιτών η οποία μεταξύ άλλων απέτρεψε το 1995 την κατασκευή μαρίνας στον Άη Χαραλάμπη. Από το 1990 είναι μέλος του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου του οποίου έχει διατελέσει Πρόεδρος από το 2007 έως το 2012.
Η πορεία αυτή την έχει διδάξει πως τίποτα δεν χαρίζεται. Όλα κατακτώνται με συνεχείς αγώνες και διεκδικήσεις!
Στις εκλογές του 2010 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της ΚΕΠΟΜ και από το 2012 είναι Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Μυκόνου, Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και μέλος της Α΄Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής και της Τουριστικής Eπιτροπής του Δήμου.
Σε ανοιχτή ολομέλεια τον Ιανουάριο του 2014 με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, προτάθηκε ομόφωνα από τα μέλη της κίνησης ως επικεφαλής για την συμμετοχή της ΚΕΠΟΜ στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2014.
Με την συμμετοχή της στις τοπικές εκλογές, επιδιώκει να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της και από οποιαδήποτε θέση κληθεί να υπηρετήσει, στην προάσπιση και τον εκδημοκρατισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο άνοιγμα του Δήμου στον Πολίτη, στο νοικοκύρεμα και στην αλλαγή που χρειάζεται η Διοίκηση του Δήμου Μυκόνου.
Πρωταρχικοί στόχοι της:
• Η προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα δομών και υπηρεσιών.
• H συμβολή της σε ένα μοντέλο διοίκησης που θα διαφυλάξει την Διαφάνεια, την Ισονομία την Αξιοκρατία, θα σεβαστεί το Περιβάλλον, σε μια πολιτική του Δήμου για τον πολίτη του, στην αναβάθμιση της Παιδείας και των υπηρεσιών Υγείας, στην ανάδειξη του Πολιτισμού του νησιού και στην σωστή Τουριστική προβολή του.
• Η βελτίωση της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.
• Προτάσεις για τον τόπο σε αυτή την κατεύθυνση οι οποίες εκκρεμούν εδώ και τόσα χρόνια να γίνουν επιτέλους πράξη.

Η ΚΕΠΟΜ είναι η μοναδική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί για όλα αυτά. Το έχει αποδείξει άλλωστε!

 

Αλεξάνδρα Αγγελετάκη
αρχαιολόγος, ξεναγός

 KEPOM Angeletaki AlexandraΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Μεγάλωσα στη Μύκονο και στη Δήλο, στο νησί που γεννήθηκε ο Απόλλωνας. Σπούδασα στη Φιλοσοφική Αθηνών και μετά έκανα μάστερ Αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο του Όσλο της Νορβηγίας.
Ήμουν ιδρυτικό μέλος τη εφημερίδας «Η Μυκονιάτικη».
Ασχολήθηκα με τα κοινά μέχρι το 2001 που μετακόμισα με τον σύζυγο μου Ούλοφ Δημήτρη Ρόε και τα παιδιά μου Μαριάννα και Μπιορν Άντε στο Τρόνχαιμ της Νορβηγίας.
Εκεί δουλεύω στη Πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη του Αρχαιολογικού τμήματος με διδασκαλία των νέων που ασχολούνται με την επιστημονική έρευνα.
Η απόφασή μου να συνταχθώ με την Κ.Ε.ΠΟ.Μ. έχει να κάνει με το ότι συμμερίζομαι τις θέσεις της ομάδας όσον αφορά στα προβλήματα του τόπου και τις προτάσεις επίλυσής τους.
Πιστεύω στην ομαδική δουλειά και στο ότι μια κοινωνία για να ‘ναι ανθρώπινη, πρέπει να στηρίζεται στην ειλικρίνεια το ήθος και την αλληλεγγύη.
Κάνεις δεν είναι καλύτερός η χειρότερος από τον άλλο. Είμαστε όλοι απόλυτα ίσοι και έχουμε τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Οφείλουμε να νοιαζόμαστε για το περιβάλλον και τη φύση το ίδιο όπως για τον συνάνθρωπο, το συγγενή μας και τον περαστικό.
Οφείλουμε να γνωρίζουμε την ιστορία μας για να μην ξεγελιόμαστε.
Πιστεύω ότι μόνο με αγάπη, αίσθηση δικαιοσύνης και ανθρωπιάς μπορούμε να στηρίξουμε τα παιδιά μας που έχουν τρομάξει με τη ψευτιά, την ασύστολη διαφθορά και εκμετάλλευση που ταλαιπωρεί αυτόν τον τόπο τα τελευταία χρόνια.
Γι αυτό στηρίζω και συμπαραστέκομαι στην ομάδα της Κ.Ε.ΠΟ.Μ. γιατί βασίζονται σε αυτές τις αρχές και δεν δρουν με βάση το προσωπικό τους συμφέρον.
Αυτές οι εκλογές είναι υποχρέωση και δικαίωμα όλων όσων αγαπούν αυτόν το τόπο.

Θεόδωρος Βερώνης (Καλαβρέζος)
του Νικόλα και της Ευγενίας

Θεόδωρος Βερώνης (Καλαβρέζος
Θεόδωρος Βερώνης (Καλαβρέζος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1973. Πήγε νηπιαγωγείο και Δημοτικό στην Χώρα, Γυμνάσιο στην Βρύση και Τεχνικό Λύκειο στην Δραπετσώνα από όπου πήρε και το πτυχίο του Μηχανολόγου Ψυκτικού, επάγγελμα στο οποίο εργάστηκε μόνο για λίγο καιρό.
Επαγγελματικά έχει ασχοληθεί με το εμπόριο, τις ταχυμεταφορές και έχει εργαστεί σε αρκετά καφέ, εστιατόρια και μπαρ στη Μύκονο και στα Κατάπολα της Αμοργού για ένα καλοκαίρι. Μέλος της Θεατρικής Ομάδας Μυκόνου από το 2006.
Ιδρυτικό μέλος του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Μυκόνου.
Ιδρυτικό μέλος του Αστικού Συνεταιρισμού για την ανακύκλωση “ΜοικοΝΟΣ”.
Ζούμε σε ένα πανέμορφο νησί. Είναι όμως και πολλά αυτά που δεν μας αρέσουν. Πιστεύω πως για να αλλάξουν όλα αυτά πρέπει ο καθένας μας να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει πρώτα να αλλάξει ο ίδιος.
Έχω την τύχη να κάνω μια δουλειά που μου αρέσει πολύ. Μια δουλειά στην οποία γνωρίζω αρκετό κόσμο. Πολλοί από αυτούς που γνωρίζω βλέπουν τα πράγματα κάπως έτσι. Συνειδητοποιούν πως αν θέλουν να αλλάξει ο κόσμος πρέπει πρώτα να αλλάξουν οι ίδιοι. Πιθανόν να βλέπω αυτό που εύχομαι να συμβεί, αλλά αν δεν ευχόμαστε, δεν οραματιζόμαστε και δεν προσπαθούμε για αυτό που θέλουμε να συμβεί, τότε αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ.
“Μπορεί να λέτε πως είμαι ονειροπόλος, αλλά δεν είμαι ο μόνος”. Στη Κ.Ε.Πο.Μ. βρήκα κι άλλους τέτοιους ονειροπόλους που πιστεύουν στη Δημοκρατία και στη συμμετοχή στα κοινά. Που έχουν αρχίσει εδώ και καιρό να κάνουν πράξη το Δημόσιο Διάλογο και την Προστασία του Περιβάλλοντος. Που έχουν να προτείνουν διαφορετικά μοντέλα τουριστικής ανάπτυξης, βασισμένα στη παράδοση και τις γεύσεις που μας προσφέρει το νησί.
Είμαι πεπεισμένος πως η δυναμική παρουσία της Κ.Ε.Πο.Μ. στο Δημοτικό Συμβούλιο μόνο καλό μπορεί να κάνει στη Μύκονο.
Περισσότερα εδώ: https://kepom.wordpress.com/2014/04/17/veronis_thodoris/

 

Δήμητρα-Μίκα Βουλγαράκη

KEPOM Voulgaraki Dimitra ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Δήμητρα Βουλγαράκη γεννήθηκε το 1959 στον Πειραιά από Ανωμερίτες γονείς, τον Παναγιώτη Ι. Λοΐζο («Λωλάδα») και την Ειρήνη (της Λίζας). Μεγάλωσε όμως στη Μύκονο και έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της εδώ.
Τελειώνοντας το Λύκειο παντρεύτηκε τον Χρήστο Βουλγαράκη από τη Δράμα και απέκτησαν δυο γυιους, τον Θανάση και τον Παναγιώτη.
Για μια δεκαετία μόνο άφησαν το αγαπημένο νησί για την όμορφη Θεσσαλονίκη (1985-1995).

Από το 1995 η Δήμητρα ζει μόνιμα πια με την οικογένειά της στην Άνω Μερά. Έκτοτε είναι συχνή η παρουσία της σε πολιτιστικές δράσεις και φορείς του νησιού μας: στον Πολιτιστικό-Λαογραφικό Σύλλογο Γυναικών Μυκόνου, στην Κινηματογραφική Λέσχη Μυκόνου, στον Σύλλογο Γυναικών «Ανωμερίτισσες», στα μαθήματα Ιστορίας του αρχαιολόγου Παναγιώτη Χατζηδάκη και σε αρκετά ακόμη εκπαιδευτικά σεμινάρια. Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Αστικού Συνεταιρισμού για την ανακύκλωση Μ-ΟΙΚΟ-ΝΟΣ. Στις Δημοτικές Εκλογές του 1998 στήριξε με τη συμμετοχή της το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού Μυκονιάτικη Κίνηση Πολιτών (Μ.Κ.Π.).

Ωστόσο, είναι περισσότερο γνωστή και οικεία σε μας από την παρουσία της στη Δημοτική Στέγη Μελέτης Πολιτισμού και Παράδοσης. Εκεί, από τον Φεβρουάριο του 2000 έως και τον Αύγουστο του 2013 (με ένα μόνο μικρής διάρκειας διάλειμμα), προσέφερε ευδόκιμα τις υπηρεσίες της στην οργάνωση και καταγραφή των βιβλίων της Βιβλιοθήκης και συνετέλεσε δημιουργικά στην έκδοση των «Μυκονιάτικων παραμυθιών» του Λουδοβίκου Ρουσέλ.

Το ενδιαφέρον της για τα παιδιά και η ικανότητά της να τα φροντίζει και να τα περιβάλει με αγάπη την οδήγησαν στο να είναι σήμερα μια πολυαγαπημένη φίλη τους, πέρα από τροφός τους.

Αυτή την περίοδο ασχολείται ερευνητικά με τα Μεταλλεία της Μυκόνου. Πρόκειται για ένα ερευνητικό σχέδιο που η ίδια έχει βάλει ως στόχο να το ολοκληρώσει και να το παραδώσει στην τοπική κοινωνία, εμπλουτίζοντας την κοινωνική της μνήμη, την τοπική εργασιακή/εργατική ιστορία και τη γνώση για πλευρές του Μυκονιάτικου παρελθόντος που δεν είναι γνωστές και επισήμως καταγεγραμμένες.

Στηρίζει τον συνδυασμό της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μυκόνου, γιατί εμπιστεύεται τους ανθρώπους της –με αρκετούς από τους οποίους γνωρίζεται ή/και συνδέεται φιλικά εδώ και δεκαετίες– και τους θεωρεί ικανούς να φέρουν την ΑΛΛΑΓΗ στον τόπο μας.

Βρεττού Κωνσταντίνα (Νάντια)
αισθητικός

Βρεττού Κωνσταντίνα (Νάντια)
Βρεττού Κωνσταντίνα (Νάντια)

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ζει μόνιμα στη Μύκονο, τόπο καταγωγής της μητέρας της, από το 1988.
Εργάζεται στο νησί ως αισθητικός από το 1996. Παράλληλα, επί 17 χρόνια συμμετείχε στην οικογενειακή επιχείρηση- καφετέρια και τουριστικά είδη με την επωνυμία «Γιαλούδι» στην παραλία Ορνός της Μυκόνου.
Με ευαίσθητες κεραίες σε ότι αφορά τα παιδιά, συμμετείχε επί τριετία στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Άνω Μεράς.
Αγαπάει το διάβασμα, τη μαγειρική και τη δημιουργία γενικώς. Της αρέσει να μοιράζεται την ευχαρίστηση με τους ανθρώπους χάριν των οποίων δημιουργεί. Αυτή η ζωντανή αντίδραση επιδοκιμασίας, είναι που την χαροποιεί ιδιαίτερα και στη δουλειά της.
Έχει δύο παιδιά, την Μαντώ 10 ετών και τον Άγγελο 11.
Καθώς δηλώνει η ίδια:
«- Με ενοχλεί όταν σχεδόν ο καθένας έχει μια πισίνα στο σπίτι του, να μην έχουμε ένα κολυμβητήριο στο νησί.
– Με ενοχλεί η έκφραση “εσείς οι Μυκονιάτες δεν έχετε ανάγκη, έχετε λεφτά”
– Με ενοχλεί που πριν δέκα χρόνια το πρόβλημα ήταν ότι δεν είχαν αρκετά χρήματα τα σχολεία για πετρέλαιο. Σήμερα παραμένει ο ίδιος αγώνας για την εξασφάλιση του πετρελαίου, μόνο που προστέθηκε η ανάγκη ακόμα και για …χαρτί φωτοτυπίας».
Όπως και το 2010 έτσι και τώρα συμμετέχει στην Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου:
– γιατί στηρίζει με τις θέσεις τη στάση και τους αγώνες της την ελπίδα να μεγαλώσουν τα παιδιά μας σε καλύτερες συνθήκες!
Περισσότερα: https://kepom.wordpress.com/2014/03/22/vrettou/

Δοβέλου Κέλλυ (Καλλιόπη)
χειροτέχνης

Δοβέλου Κέλλυ (Καλλιόπη)
Δοβέλου Κέλλυ (Καλλιόπη)

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πεντέλη.
Όταν ήμουν εννέα χρόνων έχασα τον πατέρα μου κι αυτό υπήρξε ένα σημαντικό γεγονός που σημάδεψε την ζωή μου.
Τελείωσα την γαλλική ακαδημία, σπούδασα δημοσιογραφία στις Σχολές Όμηρος και εργάστηκα για τρία χρόνια στο Γαλλικό Εμπορικό Επιμελητήριο στην Αθήνα.
Στην Μύκονο ερωτεύτηκα και παντρεύτηκα τον Τάσο Πολυκανδριώτη από την Άνω Μερά, με τον οποίο υιοθετήσαμε δυο αγόρια το Δημήτρη και το Νικόλα.
Δούλεψα για 10χρονια στο εστιατόριο «Κιούπια» και στη συνέχεια για 7χρονια ως υπεύθυνη στο βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης.
Οργάνωσα Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης, όπου παρέδιδα μαθήματα γραφής παραμυθιού και κατασκευής κούκλας. Το ίδιο κάνω και τώρα μέσα από τα θερινά προγράμματα του ιδιωτικού σχολείου «Σύγχρονη Παιδεία». Η μεγάλη μου όμως αγάπη είναι οι κούκλες μου τις οποίες συνεχίζω να κατασκευάζω με ιδιαίτερη φροντίδα.
Αποφάσισα να ακολουθήσω την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου, γιατί ονειρεύομαι την Μύκονο του δικού μου παραμυθιού και πιστεύω πως η ΚΕΠΟΜ μπορεί να τα καταφέρει!
Περισσότερα: https://kepom.wordpress.com/2014/03/26/dobelou/

Ζουγανέλη Βανέσσα
σκηνοθέτης

Ζουγανέλη Βανέσσα
Ζουγανέλη Βανέσσα

Είναι κόρη του Μάκη (Ρεμέτζο) και της Πάολας. Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Πολυκλαδικό Λύκειο Αθηνών, Τμήμα Εφαρμοσμένων Τεχνών το 1988.
Αποφοίτησε από το Barnet College του Λονδίνου το 1990 (Foundation Course in Art and Design).
Φοίτησε στο Τμήμα Σκηνοθεσίας της Σχολής Σταυράκου. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Σκηνοθεσία στην Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Μονάχου (H.F.F.) με υποτροφία από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.
Από το 1994 έως το 2004 εργάστηκε σαν βοηθός σκηνοθέτης στην διαφήμιση αλλά και στον κινηματογράφο (Νίκος Περάκης, Νίκος Παναγιωτόπουλος).
Το 2005-2007 εργάστηκε σαν οπερατέρ στις τηλεοπτικές εκπομπές του MEGA «42 Λεπτά» και «Πρωταγωνιστές».
ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ (σεναριογράφος-σκηνοθέτης):
1996 Διπλωματική ταινία «Προσεχώς» 5’ 35mm
Συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Μονάχου. Συμμετοχή στα Κρατικά Βραβεία: Διάκριση Ποιότητας
1997 Συμμετοχή του «Προσεχώς» στο Φεστιβάλ της Δράμας.
Η ταινία προβλήθηκε στις αίθουσες από την Odeon.
2007 «Τζίνα Ντοστογιέφσκι» 13’ 35mm.
Β’ Βραβείο Μυθοπλασίας & Τιμητική Διάκριση Φωτογραφίας στο Φεστιβάλ Δράμας. Διάκριση στα Βραβεία Ποιότητας του ΥΠΠΟ.
2009 «Ο Φάρος Στη Μέση Του Κόσμου». 44’ ντοκιμαντέρ MiniDV
Γυρίστηκε ειδικά για την έκθεση «Ο Αρμενιστής Φάρος» που έλαβε χώρα στο Φάρο Αρμενιστή της Μυκόνου.
2011 «Μ…» 3’ MiniDV και «de moustibus…adolus» 9’ MiniDV
συμμετοχή στις ομαδικές έκθεσεις “Mykonos: to be continued…” και “De gustibus e coloribus” στην Scala Gallery της Μύκονου.
Η ίδια δηλώνει:
«Συντάσσομαι με την Κ.Ε.ΠΟ.Μ γιατί είμαι πεπεισμένη ότι η κατάσταση στη Μυκόνο είναι ακόμη αναστρέψιμη».
Περισσότερα: https://kepom.wordpress.com/2014/03/31/vanessa_zouganeli/

ΑΝΔΡΙΑΝΗ ΘΕΟΧΑΡΗ του Παρασκευά

KEPOM Theohari AndrianiΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γεννήθηκε στην Τήνο το 1944

Από το 1965, φοιτήτρια ακόμα, ανοίγει κατάστημα ειδών λαϊκής τέχνης κοσμημάτων και γκαλερί ζωγραφικής στο πατρικό της στην Χώρα Μυκόνου το οποίο διατηρεί έως το 1987. Η εργασία στο κατάστημα της έδωσε την δυνατότητα επαφής με τους επισκέπτες του νησιού και υπήρξε πραγματικό σχολείο γι’ αυτήν.

Σπουδές: 1965 -1966 Φυσιογνωστική σχολή του ΑΠΘ (Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης)

1966-1969 Αρχιτεκτονική σχολή του ΑΠΘ

1970- 1971 Αρχιτεκτονική σχολή του ΕΜΠ από όπου και απεφοίτησε.

Έχει εργαστεί σαν αρχιτέκτονας στο τεχνικό γραφείο του Ευάγγελου Νικολόπουλου, με συμμετοχή σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Έχουν κερδίσει το Α΄ βραβείο -Διαμόρφωση πάρκου Λάρισας

Από το 1971 ζει μόνιμα και εργάζεται σαν ιδιώτης αρχιτέκτονας μηχανικός στην Μύκονο.
Έχει εργαστεί στην Δήλο σε μελέτες αναστύλωσης μνημείων.

Επάγγελμα: Κύριο επάγγελμα  Αρχιτέκτονας.

Από το 1986 διατηρεί μικρή τουριστική μονάδα ενοικιαζόμενων  δωματίων- διαμερισμάτων με την επωνυμία «ΒΙΛΛΑ ΠΗΝΕΛΟΠΗ», στην περιοχή Λίμνη της Χώρας Μυκόνου. www.villapinelopi.gr

 Γλώσσες:  Αγγλικά, Ιταλικά και Γαλλικά.

 Άλλες δραστηριότητες:

Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού ICOMOS (Διεθνής οργανισμός προστασίας μνημείων).
Ιδρυτικό μέλος του ΣΑΔΑΣ μετά την μεταπολίτευση.

Ιδρυτικό μέλος και 9 χρόνια μέλος του Δ.Σ. της ΄Ενωσης Φίλων Δήλου Ρήνειας
Ιδρυτικό μέλος και 30 χρόνια μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Λαογραφικού Σύλλογου Γυναικών Μυκόνου,

Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης Νήσου Μυκόνου, του ΜΟΙΚΟΝΟΣ, του Συλλόγου Μηχανικών Μελετητών Σύρου και του Συλλόγου Μηχανικών Μυκόνου, του Απολλώνιου Πολιτιστικού Συλλόγου Μυκόνου και της Κίνησης Πολιτών Μυκόνου.

Είναι επίσης μέλος της ΕΜΑΕΤ.

Υποστηρικτής (μέλος) της GREENPEACE, της WWFUNICEF, Γιατρών χωρίς Σύνορα κ.α.

Ενδιαφέροντα: παρακολουθεί σεμινάρια Ελληνικά και Διεθνή , σχετικά με την εργασία της κυρίως όμως όσα αφορούν την Λαϊκή Αρχιτεκτονική, την αποκατάσταση μνημείων, την οικολογία, την εναλλακτική μορφή ενέργειας την προστασία του περιβάλλοντος και του πολίτη.

Μια τέτοια δυναμική γυναίκα, μια ακόμα ενεργή συμπολίτισσά μας που έχει καταθέσει την ψυχή της για τα κοινά στη Μύκονο, δεν θα μπορούσε να λείπει από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών σε αυτή την καθοριστική μάχη των Δημοτικών Εκλογών της 18ης Μαΐου 2014.

Θεοχάρης Γιάννης
φαρμακοποιός

Θεοχάρης Γιάννης
Θεοχάρης Γιάννης

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1955 από πατέρα Μυκονιάτη, τον Παρασκευά και μητέρα από την Τήνο, την Πηνελόπη. Ζει μόνιμα στη Μύκονο από το 1981.
Σπούδασε φαρμακευτική στο πανεπιστήμιο “La Sapienza” της Ρώμης, απ’ όπου και πήρε το πτυχίο του το 1981.
Διατηρεί φαρμακείο στο Ματογιάννι της Μυκόνου από το 1984.
Είναι παντρεμένος με την Ασημίνα Κουκά, δασκάλα και έχει 2 παιδιά, τον Άγη 11 και τον Βαγγέλη 6 ετών.
Στο παρελθόν συμμετείχε ενεργά ως μέλος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Μυκόνου της δεκαετίας του ‘80 και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Σκακιστικού Ομίλου. Το 2002 και το 2006 συμμετείχε ως υποψήφιος στις νομαρχιακές εκλογές στο ψηφοδέλτιο της «Συνκυκλαδικής πρωτοβουλίας». Είναι μέλος του Δ.Σ. του συνδέσμου ερασιτεχνών Μυκονιατών αμπελουργών και ελαιοπαραγωγών (E.Ρ.Ο.Σ.) και του συλλόγου Φαρμακογνωστών Ελλαδας με ειδικότητα στα βότανα.
Όπως λέει ο ίδιος:
Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της ΚΕΠΟΜ, γιατί θεωρώ ότι είναι η μόνη κίνηση με ευαισθησία και συνέπεια, η μόνη που μπορεί να κάνει την υπέρβαση στο νησί μας»!
Περισσότερα: https://kepom.wordpress.com/2014/03/17/theoharis/

Ιάκωβος Νικ. Κουσαθανάς
Ασφαλιστικός Σύμβουλος

KEPOM kousathanas iakovosΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ο Ιάκωβος Κουσαθανάς γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα.
Γονείς του η Τζένη (το γένος Νικ. Νάζου) και ο Νικόλαος Κουσαθανάς.
Έχει σπουδάσει μάρκετινγκ και εργάζεται ως ασφαλιστικός σύμβουλος με δραστηριότητα στην Αθήνα και στη Μύκονο. Στο νησί δραστηριοποιείται επίσης στον χώρο των ενοικιαζομένων δωματίων.
Είναι παντρεμένος με την Κυριακή Βιδάλη από την Τήνο και έχουν δύο παιδιά, την Μαργαρίτα και τον Νικόλα.

Πιστεύει ότι:
«Οι δημότες της Μυκόνου, όπως και οι πολίτες κάθε Δήμου, θέλουν απλά πράγματα για να είναι ευχαριστημένοι:
– Καθαριότητα και σεβασμό στο περιβάλλον για να αναδεικνύεται η ομορφιά του νησιού,
– Ορθολογική αξιοποίηση των εσόδων του Δήμου για έργα και υπηρεσίες
– Δήμο ανοικτό στον δημότη με ισότητα και ισονομία για όλους
– Δήμο ανοικτό στη συνεργασία και στον διάλογο με τους πολίτες
– Δήμο που σέβεται και βρίσκει λύσεις στα προβλήματα των επαγγελματιών στο πλαίσιο της νομιμότητας
– Δήμο που φροντίζει για την καλή λειτουργία των υποδομών, των παρεχόμενων υπηρεσιών, τις παροχές υγείας, καθώς και το αίσθημα ασφαλούς διαβίωσης κατοίκων και επισκεπτών»

Στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου συντάσσεται με την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιό της, γιατί όπως ο ίδιος δηλώνει:
«Η Κ.Ε.ΠΟ.Μ. είναι μια ομάδα που λειτουργεί συλλογικά και δημοκρατικά κι αυτό είναι εγγύηση για κάτι καλύτερο στο διαφορετικό αύριο που ξημερώνει για το νησί μας»

Μιχελάκου Γρηγορία
Κοσμηματοποιός

Μιχελάκου Γρηγορία
Μιχελάκου Γρηγορία

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Γεννήθηκα στη Νίκαια το1977
Σπούδασα γεμμολογία στη σχολή Gem Testing Laboratory Athens ATC .
Εργάστηκα σε εργαστήρια κοσμημάτων.
Το 2003 ανοίγω το εργαστήριό μου στον Πειραιά.
Από το 2003 παίρνω μέρος στις εκθέσεις του κλάδου αργυροχρυσοχόων
Από 2008 εργάζομαι και ζω μόνιμα στη Μύκονο.
Είμαι παντρεμένη με τον Χρήστο Πλαστουργό και έχουμε μια κορούλα 15 μηνών τη Ναυσικά.

Διαβάζοντας παλιές εφημερίδες, συγκεκριμένα τη «ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΗ» διαπίστωσα ότι προβλήματα όπως τα σκουπίδια, το νερό, τα μουσεία παραμένουν άλυτα σε μεγάλο βαθμό εδώ και 15 χρόνια. Συμμετέχω με την ΚΕΠΟΜ στις εκλογές γιατί θεωρώ ότι δεν
υπάρχει άλλος χρόνος για πειραματισμούς μιας αποδεδειγμένα αποτυχημένης πολιτικής.

Η ΚΕΠΟΜ θα είναι επιτυχής σε μια μελλοντική Μύκονο ενεργών πολιτών, που θα πάρουν στα χέρια τους τη ζωή και τη μοίρα τους.

 

Μονογυιού Ιακωβίνα
μαγείρισσα

Μονογυιού Ιακωβίνα
Μονογυιού Ιακωβίνα

Γεννήθηκα (1988) και μεγάλωσα στη Μύκονο.
Αγάπησα πολύ, παράλληλα με ό,τι άλλο έκανα, από μικρή τον αθλητισμό και ασχολήθηκα αρκετά χρόνια με αυτόν. Έτσι όταν αποφοίτησα από το Λύκειο και δεν πέτυχα τον πρώτο στόχο μου που ήταν τότε η Γυμναστική Ακαδημία, αποφάσισα να σπουδάσω αθλητική δημοσιογραφία. Πίστεψα ότι θα μπορούσα να στηρίξω τον αθλητισμό μέσα από κει.
Για συνειδησιακούς και “ηθικούς” λόγους αν θέλετε, δεν ακολούθησα το επάγγελμα.
Τελικά με τράβηξε η οικογενειακή παράδοση στον τουρισμό και την εστίαση.
Σπούδασα Μαγειρική Τέχνη και εργάζομαι πλέον σαν μαγείρισσα. Σαν τόπος έχουμε πολλά να υπερηφανευόμαστε. Ένα από αυτά και ο τουρισμός μας. Πιστεύω πως οι νέοι άνθρωποι με σπουδές πάνω στον τουριστικό και επισιτιστικό τομέα, όλοι μαζί, μπορούν να πάνε το τόπο ένα βήμα παραπέρα.
Χρειαζόμαστε μια βάση, μια συνέχεια και ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ σεβασμό. Πρώτα απ’ όλα σεβασμό στον εαυτό μας και ύστερα σεβασμό απέναντι στον τουρίστα χάρη στον οποίο, παρέχοντας υψηλές υπηρεσίες, έχουμε όλοι μας εργασία και απολαβές στο νησί, ζώντας αξιοπρεπώς.
Πολιτικά δεν ανήκα ποτέ κάπου. Παρ’ όλα αυτά δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ πολύ για να γίνω κι εγώ ένας ενεργός πολίτης.
Κ.Ε.ΠΟ.Μ. λοιπόν!
Για να πάψουμε κάποια στιγμή να πολεμάμε πρώτα από όλα για το αυτονόητο.
Να σας το πω απλά;
Για να έχει το σπίτι μου κάποτε ένα δρόμο της προκοπής, με μια λάμπα κι ένα κάδο…
ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ…
Περισσότερα: https://kepom.wordpress.com/2014/04/03/monogiou_iakovina/

Μποζώνη- Melvin Geraldine (Τζέρι)
καθηγήτρια Αγγλικών

Μποζώνη- Melvin Geraldine (Τζέρι)
Μποζώνη- Melvin Geraldine (Τζέρι)

Γεννήθηκα στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, είμαι η μεγαλύτερη από τα 8 αδέρφια μου και ζω στην Ελλάδα πάνω από 30 χρόνια, από τα οποία τα 21 τα έχω περάσει στη Μύκονο. Αφού τελείωσα το Λύκειο, προσλήφθηκα στην Industrial Development Authority (1975-1982) αντίστοιχης του ελληνικού οργανισμού ΕΤΒΑ όπου και εργάστηκα ως ερευνήτρια στην μεσαία διοίκηση. Ταυτόχρονα σπούδασα Μάρκετινγκ και Αγγλική Φιλολογία. Παρακολούθησα μαθήματα Montessori διάρκειας δύο χρόνων.
Το 1982 στην Κρήτη, γνώρισα και αργότερα παντρεύτηκα τον Κώστα Μποζώνη (απεβίωσε το 2010), μετακομίσαμε στην Αθήνα όπου και εργάστηκα στην Budget Travel μέχρις ότου άνοιξα την δικιά μου επιχείρηση Blue Moon to 1987 στην Αθήνα.
Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στα ΙΑΤΑ Standard and IATA Advanced Diplomas το 1989 και 1990 αντίστοιχα. Επίσης, εργάστηκα ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην Ελλάδα για τον Ιρλανδικό Οργανισμό Εξαγωγών (1991-1992). Το 1992, γεννήθηκε ο γιος μου Δημήτρης και μετακομίσαμε στη Μύκονο, η οποία ήταν και από τις καλύτερες αποφάσεις της ζωης μου. Μαζί με τον σύζυγό μου ανοίξαμε την επιχείρηση Blue Moon Travel στη Μύκονο μέχρι το 2002. Κατά την διάρκεια αυτή, θαύμασα τη φιλοξενία και τη σκληρή δουλειά των Μυκονιατών.
Από το 1998 διδάσκω την Αγγλική γλώσσα. Μου έχει δοθεί η ευκαιρία να έρθω σε επαφή με τη νεώτερη γενιά των Μυκονιατών την οποία θα χαρακτήριζα αποφασιστική, πρωτοποριακή, γεμάτη νέες ιδέες και άξια εκτίμησης. Η Μύκονος είναι δεύτερη πατρίδα για μένα.
Είμαι εθελόντρια -βοηθάω 4 ώρες την εβδομάδα- στην συλλογική προσπάθεια ΜοικοΝΟΣ που έχει σκοπό την ανακύκλωση.
Αυτό που με ”τράβηξε” στην ΚΕΠΟΜ είναι ότι προωθεί το ομαδικό πνεύμα και δεν στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στις δυνατότητες του ενός.
Περισσότερα: https://kepom.wordpress.com/2014/03/28/geraldine-gerry-bozoni/

Μάκης Μωράκης
ζωγράφος- υπεύθυνος ξενοδοχείου

Μάκης Μωράκης
Μάκης Μωράκης

Γεννήθηκα στην Νέα Ιωνία Αττικής το 1974. Έζησα την πρώτη εικοσαετία της ζωής μου στην Αθήνα όπου σπούδασα και δίδαξα ζωγραφική. Πήρα το καράβι από την Ραφήνα το 1998 και αφού χαιρέτησα την πατρίδα του πατέρα μου την Σύρο, συνέχισα μέχρι την Μύκονο όπου έριξα άγκυρα.
Εργάζομαι από τότε στον τουρισμό ως υπεύθυνος ξενοδοχειακής μονάδας.
Την τελευταία δεκαετία διδάσκω ελεύθερο σχέδιο, ζωγραφική και ιστορία Τέχνης μέσα από τα εικαστικά τμήματα της ΚΔΕΠΠΑΜ. Με το μάθημα του ελεύθερου σχεδίου καλύφθηκε το κενό που υπήρχε στο νησί ως προς την προετοιμασία των μαθητών για τις σχολές Καλών Τεχνών.
Το 2013 με την φωτογράφο Αλεξάνδρα Χαρμπαλή πραγματοποιήσαμε την έκθεση «Μύκονος μέσα από τα μάτια ενός παιδιού» σε μία εικαστικη προσπάθεια να δούμε την Μύκονο μέσα από το καθαρό, αγνό παιδικό βλέμμα ενώ φέτος συνεχίζουμε προσεγγίζοντας με τον ίδιο τρόπο την Δήλο.
Συνεργάζομαι με την Minima Gallery, προωθώντας το έργο σημαντικών ξένων και Ελλήνων.
Εργάζομαι ως art administrator για το φεστιβάλ «Αντανάκλασις», ένα μουσικό φεστιβάλ που φέρνει το Μυκονιάτικο κοινό σε επαφή με μουσικούς παγκόσμιας εμβέλειας.
Η ΚΕΠΟΜ είναι μία φωνή που πρέπει να δυναμώσει ως εχέγγυο δημοκρατίας. Δεν είναι ένα εκλογικό πυροτέχνημα, άλλα μία Κίνηση ενεργών πολιτών που έχει τις κεραίες της ανοιχτές, παρατηρεί, ακούει, παρεμβαίνει, προκαλεί την δημόσια συζήτηση και δρα με υπευθυνότητα και εντιμότητα για την επίλυση των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας.
Είμαι παντρεμένος με την Ελπίδα Κοντού και έχουμε μια μικρούλα κόρη που περιμένει από εμάς να χτίσουμε μια διαφορετική Μύκονο για να μεγαλώσει σε ένα βιώσιμο ανθρωποκεντρικό περιβάλλον.
Περισσότερα: https://kepom.wordpress.com/2014/04/01/morakis_makis/

Νάζου Δέσποινα– (Μαδούπα)
Κοινωνική ανθρωπολόγος

Νάζου Δέσποινα– (Μαδούπα)
Νάζου Δέσποινα– (Μαδούπα)

Γεννήθηκε το 1967 και κατοικεί στη Μύκονο.
Είναι κοινωνική ανθρωπολόγος με πρώτο πτυχίο Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, μεταπτυχιακή εκπαίδευση στο πανεπιστήμιο Αιγαίου και στο πανεπιστήμιο της Ουαλίας, διδακτορική διατριβή και μεταδιδακτορικό τίτλο σπουδών στο τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Εργάζεται ως Διδάσκουσα στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σχεδιασμός, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού» του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Χίο (Πανεπιστημίου Αιγαίου). Επιστημονική συνεργάτης/ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Συμμετείχε στη συντακτική επιτροπή της εφημερίδας Η ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΗ.
Με δημόσια δράση μακριά από ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, με καθαρό, τολμηρό πολιτικό λόγο, υπήρξε πάντα ορατή στη τοπική κοινωνία μέσα από ποικίλες δημόσιες δραστηριότητες.
Στις εκλογές του 2010 ήταν επικεφαλής της ΚΕΠΟΜ. και διετέλεσε δημοτική σύμβουλος (2011-2012)
Είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Γ. Ξυδάκη και έχει έναν γιό.
Περισσότερα: https://kepom.wordpress.com/2014/03/14/despina_nazou_ekloges/

 Δήμητρα Νάζου
χειροτέχνης-κατασκευάστρια καλλιτεχνικής κούκλας

Νάζου Δήμητρα
Νάζου Δήμητρα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Η Δήμητρα Νάζου είναι κατασκευάστρια καλλιτεχνικής κούκλας και χειροποίητου κοσμήματος. Είναι ενεργό μέλος του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου από το 1982 και έχει συμμετάσχει στις δραστηριότητές του Δ.Σ ως Γραμματέας και επί δύο διετίες ως Πρόεδρος. Επίσης είναι ιδρυτικό μέλος και συμμετείχε ως γραμματέας στο Δ.Σ. της «Ένωσης Φίλων Δήλου & Ρήνειας». Είναι ιδρυτικό μέλος του Μικρασιατικού Συλλόγου Μυκόνου και της Ένωσης Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου.
Έχει εργαστεί με ζήλο, αφοσίωση και μεράκι ως Επιμελήτρια του Λαογραφικού Μουσείου της Μυκόνου, από το 2000 έως το 2005,και συνεχίζει να είναι εξωτερική συνεργάτης του και να το στηρίζει όσο μπορεί. Είναι υπεύθυνη του Καλλιτεχνικού Παιδικού εργαστηρίου του ίδιου Μουσείου από το 1995 και διδάσκει χειροτεχνία σε παιδιά και ενήλικες και στα σχολεία, εθελοντικά. Παράλληλα έχει ασχοληθεί εντατικά με την έρευνα και καταγραφή του Λαϊκού Πολιτισμού της Μυκόνου και ειδικότερα με την υφαντική, τη χειροτεχνία και την παραδοσιακή φορεσιά . Έχει κάνει έρευνα για το «Νεώτερο Μυκονιάτικο υφαντό» σε συνεργασία με τον αρχαιολόγο Παναγιώτη Χατζηδάκη και η εργασία της αυτή θα εκδοθεί σε σύντομο χρόνο από την Περιφέρεια. Ακόμη έχει κάνει έρευνα μικρού πεδίου για την “Δαντέλα στη Μύκονο-Βελονιές Ζωής” της ο ποίας την έκδοση έκανε ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Μυκόνου. Επίσης είναι υπό έκδοση δύο παραμύθια της που έχουν σχέση με μύθους και θρύλους της Μυκόνου. Έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς διάφορα άρθρα στις τοπικές εφημερίδες πολιτιστικού και ηθογραφικού περιεχομένου. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια «Διατήρησης πολιτιστικής κληρονομιάς» και έχει παρουσιάσει εργασίες του καλλιτεχνικού παιδικού εργαστηρίου σε πολλά προγράμματα του Υπουργείου πολιτισμού στις «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Εργάστηκε επί χρόνια σε οικογενειακές επιχειρήσεις και ταυτόχρονα διατηρούσε και το δικό της μαγαζί με τις δικές της δημιουργίες.
Τώρα συμμετέχει στον Συνδυασμό της ΚΕΠΟΜ γιατί πιστεύει ότι έχει να προσφέρει αρκετά στον Πολιτισμό της Μυκόνου ώστε να αλλάξει η εικόνα της και οι χαρακτηρισμοί που της προσδίδουν κυρίως μετά τα διάφορα σκάνδαλα που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια. Πιστεύει στην ΚΕΠΟΜ και στους ανθρώπους που συμμετέχουν ότι θα εργαστούν όλοι μαζί για μια Μύκονο ανανεωμένη υγιή και ανθρώπινη.
Περισσότερα εδώ: https://kepom.wordpress.com/2014/04/19/nazou_dimitra/

Ξυδάκης Γεώργιος,
του Γαλάτη και της Ταρούλας

KEPOM- xydakis GiorgosΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γεννήθηκα στα Ταμπούρια του Πειραιά το 1960, από γονείς Μυκονιάτες.
Έμαθα την αλφαβήτα στη Σχολή Στέγκα και από το 1967 στη Σύρα, στη Νεάπολη, γύρω από το 4ο Δημοτικό του Κουκουλά, τον Άι Γιώρη, την Πλατεία Ηρώων και το γηροκομείο του Αγ. Παντελεήμονα.
Έκανα πέντε τάξεις στο Γυμνάσιο Αρρένων Σύρου και την καλύτερη εφηβική ζωή που θα μπορούσα να έχω. Πλούτος μες τη φτώχεια, αξιοπρέπεια και όμορφη ζωή.
Τα καλοκαίρια την έβγαζα στη Βίδα, στον Άι Χαραλάμπη, στην Κούτελα, στο Μάσουρα και στο Διακόφτη, και αργότερα δούλευα βοηθός και σερβιτόρος στον Πλατύ Γιαλό και τον Άγιο Στέφανο.
Τέλειωσα Λύκειο στη Δραπετσώνα, στο πατρικό της μάνας μου με τη θεία μου Κοκκώνα και τον ξάδερφο μου Λάκη.
Σπούδασα οδοντιατρική στην Αθήνα με τον αδερφό μου κοντά στη άλλη θεία μας Μαντελένα, στα Σεπόλια. Τα καλοκαίρια δούλευα με τους γονείς μου στο οικογενειακό αναψυκτήριο της Φάμπρικας.
Τελειώνοντας επέστρεψα στο νησί των παιδικών μου καλοκαιριών και έκτοτε ζω και εργάζομαι εδώ ως οδοντίατρος επί 24 χρόνια, με τη σύζυγο μου Δέσποινα Νάζου, ανατρέφοντας τον δεκαετή γιο μας Γαλάτη.

Πάντοτε πίστευα οτι οι συλλογικότητες, μας ασκούν στη δημοκρατία και την ανεκτικότητα, μας βοηθούν να συνυπάρχουμε, μας δίνουν δύναμη να ασκούμε κριτική και να ελέγχουμε την εξουσία, να μαθαίνουμε να ακούμε και να συνθέτουμε, να μετριόμαστε με τον εαυτό μας, να βελτιώνουμε τη ζωή μας και την κοινωνία.
Ως εκ τούτου από 15ετής συμμετείχα σε παντοειδείς συλλογικότητες και σχήματα, ως μαθητής, φοιτητής και ενήλικος.

Σημαντικοί σταθμοί:
-Η συμμετοχή μου στην εφημερίδα Η ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΗ (1988-2001).
-Η ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ το 1998, την οποία είχα την τιμή να εκπροσωπήσω ως δημοτικός σύμβουλος ως το τέλος του 2002, και τέλος,
-Η ΚΕΠΟΜ (Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου) το 2010, που έχει ήδη 4χρόνια ζωής και ενεργούς παρουσίας, με μηνιαίες ολομέλειες, δράσεις και παρεμβάσεις σε ότι πέφτει στην αντίληψη μας, στο Δήμο, στην κοινωνία, στο περιβάλλον.

Ένας μόνος δεν μπορεί να καταφέρει τίποτε, πολλοί μαζί μπορούμε κάτι!
Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών είναι η μοναδική συλλογικότητα με δημοκρατικές διαδικασίες, αρχές και υποδειγματική λειτουργία, με επικεφαλής πρώτο μεταξύ ίσων και αντιστρατεύεται τη λογική του ρουσφετιού για την καρέκλα.
Με την ΚΕΠΟΜ στην κοινωνία, συμμέτοχη και ενεργή, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε το επόμενο βήμα, να ανασυστήσουμε το νέο Κοινό των Μυκονίων, την αυτοδιοίκηση των πολιτών!

Ρουσουνέλος Δημήτρης
συγγραφέας, ερευνητής γεύσης, έμπορος

Rousounelos Dimitris Mykonos KEPOMΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ο Δημήτρης Ρουσουνέλος γεννήθηκε στη Μύκονο το 1957.
Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ανωτάτη Βιομηχανική (Πανεπιστήμιο Πειραιά).
Υπήρξε συνιδρυτής και μέλος της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας «Η Μυκονιάτικη»(1988-2001).
Τα βιβλία του: «Μυκονιάτικη Μαγειρική – Ψηφίδες Πολιτισμού»(2001) και «Τα χοιροσφάγια στη Μύκονο – Γεύσεις θυσίας»(2002), κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ίνδικτος.

Δημιουργός της Scala Gallery το 1983. Εκτός από το εμπόριο έργων τέχνης, μαζί με την γραφίστρια σύζυγό του Φρατζέσκα Χανιώτη, ανέπτυξαν σειρά δραστηριοτήτων όπως εκθέσεις, σεμινάρια, προβολές, διαλέξεις με αντικείμενο τα εικαστικά, τον κινηματογράφο, τη γαστρονομία, τις εκδόσεις βιβλίων κ.ά.

Ερασιτέχνης αμπελουργός και οινοποιός, ενεργό μέλος του Ερασιτεχνικού Οινοελαιουργικού Συνδέσμου Μυκόνου, έχει συμμετάσχει σαν εισηγητής σε γαστρονομικά συνέδρια και εκδηλώσεις γαστρονομικού ενδιαφέροντος.
Food blogger, αυτοχαρακτηριζόμενος ως «ανυπότακτος γευσιθήρας», από το 2006 στο http://karvouna.wordpress.com/ & http://olastakarvouna.blogspot.com/ καταθέτει κυρίως μαγειρικές ανησυχίες, πολιτικές σκέψεις και τον προβληματισμό του για τα πράγματα στο νησί της Μυκόνου. Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων σε εφημερίδες, και περιοδικά, ενώ έχει συμμετάσχει σε ειδικού ενδιαφέροντος τηλεοπτικές εκπομπές με αντικείμενο την προβολή της Μυκόνου και της γαστρονομίας της.

Αρθρογραφεί σε ειδικά περιοδικά όπως ΒΗΜΑ Gourmet, Food & Wine μέχρι το 2012 και έκτοτε στο περιοδικό «Γαστρονόμος» της εφ. «Η Καθημερινή».
Το 2011 εκδόθηκε το βιβλίο του «Κυκλάδες: Γαστρονομικό οχυρό» μια αναφορά για τη γεύση στα νησιά και την ιδέα της ανάπτυξης Γαστρονομικών Λεσχών. Μαζί με φίλους στο νησί ξεκίνησαν το 2012 τη Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου, μια μεγάλη παρέα ανθρώπων που νοιάζονται για το καλό φαγητό, τη μαγειρική και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, βλ. http://mykonosgastronomia.gr/

Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά, τον Αντώνη 21 και την Μαρία 12 ετών.

Για την ΚΕΠΟΜ που ήδη αναδεικνύεται σε σημείο αναφοράς και πηγή έμπνευσης για όλους -συνδυασμούς και πρόσωπα- που κατεβαίνουν σήμερα στον μυκονιάτικο πολιτικό στίβο, πιστεύει ότι στο μέλλον θα αποτελέσει τον κορμό για μια μεγάλη συμπαράταξη δυνάμεων, που θα στοχεύει σε μια Μύκονο που θα σέβεται και την ιστορία της και το μέλλον της.

Με επικεφαλής την δοκιμασμένη σε μάχες και έμπειρη από διαδικασίες Άννα Καμμή, η ΚΕΠΟΜ θα γράψει μια ακόμα σελίδα ορθολογικής αντιμετώπισης των προβλημάτων του νησιού. Το κάλεσμα εξάλλου προσώπων και ομάδων σε κοινή πορεία είχε το νόημα να δυναμώσει αυτή ακριβώς η παρουσία. Ποτέ δεν είναι αργά!

Στέφανος Σπέης

KEPOM Speis-StefanosΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Oνομάζομαι Στέφανος Σπέης.
Γεννήθηκα στην Ικαρία το 1952.
Σπούδασα στην Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου.
Είμαι κάτοχος πτυχίου ψυχολογίας από το N.S.W. University (Australia).
Μέλος του Συλλόγου Ψυχολόγων Ελλάδας.
Ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αποφοίτων Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων και μέλος του Συλλόγου Ικαρίων Επιστημόνων.
Βρίσκομαι στην Μύκονο από το 1980 και έχω δουλέψει σε πολλά ξενοδοχεία του νησιού, μεταξύ των οποίων το Santa Marina, το San Marco, το Pelican Bay, το Poseidon και το Εν Λευκώ.

Συντασσόμενος πάλι –όπως και το 2010-
με την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου
ο Στέφανος εκφράζει με δυο λόγια τις σκέψεις του:

Ταξίδι με την Κ.Ε.ΠΟ.Μ.

Μήπως πρέπει να σταματήσουμε για λίγο έστω τα όργανα, να χαμηλώσουμε κάπως την ένταση του ήχου, για να καταφέρουμε να κοιταχτούμε μεταξύ μας, να συν-ομιλήσουμε, να συζητήσουμε, να σκεφτούμε την σύγχρονη πορεία μας μέσα στο αρχιπέλαγος της δικής μας ιστορίας εκεί που η μοίρα μας έταξε;
Ίσως τότε ξαναβάλουμε πάλι πλώρη προς τους ανοικτούς ορίζοντες της γνώσης, του πνεύματος και του πολιτισμού… τη μόνη μας ελπίδα.
Μήπως για να βρούμε και πάλι το μέλλον μας χρειάζεται τούτη τη φορά να στοχαστούμε γόνιμα και δημιουργικά το παρελθόν μας;
Για τούτο κι εμείς τολμάμε και δοκιμάζουμε έναν ασυνήθιστο για πολλούς δρόμο. Ανοίγουμε μια καινούργια δράση ουσιαστικής πολιτιστικής παρέμβασης στα κοινωνικά δρώμενα της Μυκόνου.
Στην πορεία αυτή σας θέλουμε συνταξιδιώτες και συνοδοιπόρους. Το ταξίδι έχει ήδη αρχίσει από το 2010 και συνεχίζεται.
Στο ταξίδι μας αυτό εμείς της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μυκόνου ελπίζουμε να δείξουμε πως οι Μυκονιάτες ξέρουν να οργανώνουν πανηγύρια, αλλά δεν είναι για τα πανηγύρια.


Στέφου Ελένη
και φοιτήτρια στο δεύτερο πτυχίο

και εργαζόμενη και μητέρα τριών παιδιών

KEPOM STEFOU ELENI lΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ονομάζομαι Ελένη Στέφου, κατάγομαι από το Αίγιο Αχαίας και είμαι 42 ετών.
Έχω Πτυχίο Οδοντοτεχνίτη.
Είμαι Δασκάλα της τεχνικής εκγύμνασης HATHA YOGA.
Είμαι φοιτήτρια στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και κάνω σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό.
Εργάζομαι ως Γραμματέας Δικαστικού Επιμελητή.
Είμαι μητέρα τριών παιδιών, ζω και εργάζομαι στη Μύκονο εδώ και 18 χρόνια.
Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου είναι μία ομάδα που εργάζεται για το κοινό συμφέρον με πολύ αγάπη για την Μύκονο και όχι για την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών
συμφερόντων.
Μόνο με πυξίδα την Παιδεία και τον Πολιτισμό μπορούμε να βγούμε από τα προσωπικά, κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα.
Είμαι ενεργός και συνειδητός πολίτης και αυτό σημαίνει ότι είμαι δημιουργός της ζωής μου και παράδειγμα για τα παιδιά μου.

Συριανού Ειρήνη
ψηφοθέτρια

Συριανού Ειρήνη
Συριανού Ειρήνη

Γεννήθηκε το 1970 και μεγάλωσε στην Μύκονο. Είναι το τέταρτο παιδί του Αποστόλη Συριανού (Θεοδωρακιού) και της Γιακουμίνας Γρυπάρη (Μαυραντώνενα).
Σαν εργαζόμενη στη Δήλο γνώρισε από κοντά τα ψηφιδωτά, έμαθε την τέχνη και από το 1997 διατηρεί εργαστήριο – πωλητήριο ψηφιδωτού, την «Αστερία» στον Άγιο Βλάσση στην Χώρα http://www.art-mosaic.gr/
Τα τελευταία 14 χρόνια διδάσκει την τέχνη της στα Εικαστικά Εργαστήρια της ΚΔΕΠΑΜ. Έχει διδάξει την τέχνη του ψηφιδωτού σε δεκάδες μαθητές στη Μύκονο με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Από το 2010 συμμετέχει στο πρόγραμμα «Άγονη γραμμή γόνιμη» δίνοντας μαθήματα στα σχολεία των απομακρυσμένων μικρών νησιών των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου. Ήδη έχει διδάξει σε 10 νησιά: Ηρακλειά, Θηρασιά, Αντίπαρο, Αμοργό, Αστυπάλαια, Χάλκη, Καστελόριζο, Πάτμο, Αρκιούς και στα χωριά της Τήνου.
Το καλοκαίρι που μας πέρασε διοργάνωσε μάθημα ψηφιδωτού στα παιδιά που συμμετείχαν στη κρουαζιέρα Disney Magic.

Όπως λέει η ίδια: «…συμμετέχω και πάλι στο ψηφοδέλτιο της Κ.Ε.ΠΟ.Μ. γιατί είμαι ανήσυχη και γιατί θεωρώ ότι ταξιδεύουμε στο ίδιο όνειρο».
Περισσότερα: https://kepom.wordpress.com/2014/03/20/syrianou/

Σφυρή Δήμητρα
οδοντίατρος

Σφυρή Δήμητρα
Σφυρή Δήμητρα

Γεννήθηκα στο Αιτωλικό το 1964.
Σπούδασα στην Οδοντιατρική Σχολή Αθήνας απ’ όπου αποφοίτησα το 1987.
Πολιτικά ανήκω στο χώρο της Αριστεράς και είμαι ενεργή πολιτικοποιημένη πολίτης από τα φοιτητικά μου χρόνια έως σήμερα. Ξεκίνησα να εργάζομαι στη Νίκαια και τα τελευταία δώδεκα χρόνια ζω και δουλεύω στη Μύκονο.
Έχω ένα γιο δεκατριών χρόνων.
Όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε μικρές και μεγάλες μάχες για ποιότητα ζωής στο τόπο μας. Άλλωστε, πατρίδα μας δεν είναι μόνο ο τόπος που γεννηθήκαμε, αλλά και αυτή που επιλέξαμε να ζήσουμε και να εργαστούμε.
Ονειρεύομαι ο γιος μου να βρει έναν τόπο με αξίες, αρχές, και ιδανικά.
Όχι έναν τόπο που να δεσπόζει ο πλουτισμός, η ασυδοσία και η διαφθορά.
Όπως και το 2010 έτσι και σήμερα στηρίζω το συνδυασμό της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μυκόνου, γιατί θεωρώ ότι με τα άτομα που συμμετέχουν, έχουμε κοινούς στόχους, οράματα και πρακτικές για ένα δημοκρατικό, ανοικτό δήμο, με σεβασμό στους πολίτες του.
Το μεγάλο στοίχημα είναι μετά τις εκλογές, ανεξάρτητα από τη θέση που θα λάβει ο καθένας μας.
Ο αγώνας για μια άλλη Μύκονο πρέπει να έχει συνέπεια, συνέχεια και αποτελεσματικότητα.
Περισσότερα: https://kepom.wordpress.com/2014/04/02/sfyri_dimitra/

Φλώρος Μιχάλης
εστιάτορας

Φλώρος Μιχάλης
Φλώρος Μιχάλης

Γεννήθηκε στον Γυμνότοπο Πρέβεζας το 1962.
Αποφοίτησε από το Λύκειο της περιοχής το 1981.
Μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας εισήλθε στον χώρο των τουριστικών επαγγελμάτων.
Εργάστηκε για μία πενταετία στην Κέρκυρα και κατόπιν ήρθε στην Μύκονο. Από το 1989 εργάζεται σε επιχειρήσεις εστίασης του νησιού όπως: Αλευκάντρα, Γιαβρούτας, Διεθνές, τ’ Αποστόλη το κουτούκι, στέκι του Προέδρου.
Από το 2001 διατηρεί το εστιατόριο «Βαρδάρης» στην πλατεία της Άνω Μεράς.
Το μελτέμι που φυσά στην πλατεία της Άνω Μεράς δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο για να κουβεντιάσει τα όσα βλέπουν τα μάτια του στο νησί μας παρά στο στέκι του Βαρδάρη, όπου ο Μιχάλης Φλώρος έχει φτιάξει μια ζεστή και φιλόξενη φωλιά. Εκεί χάρις στο χαμόγελο, στην προσήνεια, στην ευθύτητα του λόγου και στην ειλικρίνεια του Μιχάλη μαζεύονται όλοι: μοναχοί και ιερείς, αγρότες, γιατροί και φαρμακοποιοί, ασθενείς και οδοιπόροι, μουσικοί, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, πολιτευτές απ’ όλους τους χώρους, φίλοι του καλού φαγητού, του τσίπουρου, της παρέας και της κουβέντας όλοι βρίσκουν στο εστιατόριο “Βαρδάρης” ένα στέκι που είναι από νωρίς το πρωί ως το βράδυ, μαζί και πράσινο και κόκκινο και μπλε καφενείο.
Παντρεμένος με την Μπίσκα Αντόρα, έχουν τρία παιδιά: την Άντρια 22 ετών, τον Αντρέα 13 ετών και την Αιμιλία 9 ετών.
O Μιχάλης Φλώρος τονίζει:
«Η Ανω Μερά απολαμβάνει την άδικη απομόνωση και ένα υποβαθμισμένο ρόλο σε σχέση με την υπόλοιπη Μύκονο, που δεν της αξίζει:
– χωρίς βιολογικό και αποχέτευση,
– χωρίς στοιχειώδεις υποδομές υποδοχής των επισκεπτών
– αποκομμένη συγκοινωνιακά από την Χώρα.
Όλοι θα εξαγγείλλουν προγράμματα. Θα δούμε εκδηλώσεις λατρείας για το χωριό.
Τι έκαναν τα τελευταία χρόνια; Αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί.
Θέλουμε πολιτικές που θα αναδείξουν την Άνω Μερά, αυτό το σημαντικό κομμάτι της Μυκόνου. Μια δυνατή ΚΕΠΟΜ μπορεί να αλλάξει τα πράγματα».
Περισσότερα: https://kepom.wordpress.com/2014/03/27/floros

Χατζής Χρήστος
οικοδόμος – ελαιοκαλλιεργητής

Χατζής Χρήστος
Χατζής Χρήστος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961, τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στο Αιγάλεω και στη Μύκονο ζει και εργάζεται από το 1987.
Συμμετείχε ενεργά στις διαδικασίες δημιουργίας του Συνεταιρισμού για την ανακύκλωση «ΜοικοΝΟΣ». Δυναμικό μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Μυκόνου.
Την τελευταία δεκαετία ασχολείται με τη σύζυγό του Όλγα Στεφανίδου και τα παιδιά τους Γιώργο 22 και Κοσμά 18 χρόνων με την ελαιοκαλλιέργεια.
Πρόσφατα, απέσπασαν τρία βραβεία, στην 6η Ελαιοτεχνία ’14: για την ποιότητα του προϊόντος και για τη συνολική εικόνα του, βλ. http://www.ofelimon-oliveoil.com και https://www.facebook.com/OfelimonOliveoil?fref=ts
Σύμφωνα με όσα λέει ο ίδιος:
«…συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της ΚΕΠΟΜ, γιατί πιστεύω ότι με τους ανθρώπους που το συναπαρτίζουν μπορούμε να αγωνιστούμε και να εγγυηθούμε ότι σωστά, υπεύθυνα και με ευρύτερες συνεργασίες ενεργών και ικανών συμπολιτών μας μπορούμε να φέρουμε τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος που ζούμε».

Περισσότερα: https://kepom.wordpress.com/2014/03/18/hatzis/

 

Χιλ Κάθριν-Ήβη

Hill Catherine Ήβη
Hill Catherine Ήβη

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Γεννήθηκα στο Port Said της Αιγύπτου στις 5 Δεκέμβρη του 1935.
Οι γονείς μου Ιωάννης και Αθηνά Μαύρου ήταν από το νησί της Kάσου. To Port Said ήταν ένα διεθνές σταυροδρόμι λαών και είχε μια μεγάλη ελληνική κοινότητα.
Πήγα στη Γαλλική Σχολή και μιλούσα γαλλικά στο σπίτι. Όταν ήμουν 12 χρονών ξεκίνησα να φοιτώ στο οικοτροφείο του Παρισιού, όπου έμεινα μέχρι να πάρω το απολυτήριο του Λυκείου. Στη συνέχεια, αποφασίστηκε να μελετήσω γλώσσες για να γίνω μεταφράστρια – διερμηνέας. Φοίτησα ένα χρόνο στο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης, όπου πήρα το Δίπλωμα Ισπανικών Σπουδών. Το επόμενο έτος, πήγα στην Αγγλία για τα αγγλικά, και πήρα το Cambridge Proficiency. Τότε παντρεύτηκα, έτσι έγινα νοικοκυρά και μητέρα τεσσάρων παιδιών, ένα γιο και τρεις κόρες. Επίσης πήρα ένα μάθημα του παιδαγωγικού συστήματος Montessori για μικρά παιδιά. Στη συνέχεια, μου έγινε πρόταση να διδάξω στο Ελληνικό Διεθνές Σχολείο όπου και εργάστηκα για πέντε χρόνια διδάσκοντας γαλλικά και ισπανικά. Την ίδια περίοδο πήρα το βασικό πτυχίο και μεταπτυχιακό στην Ιστορία από το Πανεπιστήμιο La Verne στην Κηφισιά.

Το 1981 ήρθαμε, ο σύζυγός μου Richard και εγώ, στη Μύκονο, για Σαββατοκύριακο. Ήταν το ταξίδι που άλλαξε τη ζωή μας. Ήταν Πάσχα, τα πάντα ήταν πράσινα και πανέμορφα και αποφασίσαμε να βρούμε ένα μικρό σπίτι. Μετά από αυτό όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα: ανακαλύψαμε τα Χάλαρα και εγώ παραιτήθηκε από τη θέση μου σαν Προϊστάμενη του Τμήματος Γλώσσας, και το επόμενο καλοκαίρι ήρθαμε στη Μύκονο για τα καλά. Άρχισα να διδάσκω γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά και ήμουν πολύ τυχερή που γνώρισα τα Μυκονιάτικα παιδιά, τους γονείς τους και τον τρόπο ζωή τους. Τώρα, 33 χρόνια αργότερα, αισθάνομαι πια Μυκονιάτισσα και τα παιδιά μου, που ζουν σε διάφορα μέρη του κόσμου με επισκέπτονται με τις οικογένειες και τα 10 εγγόνια μου στο νησί που ξέρουμε και αγαπάμε.
Τώρα, όπως έχω περισσότερο χρόνο, μαθαίνω ιταλικά και αισθάνομαι ότι πρέπει να κάνω κάτι για να βοηθήσω τον τόπο.
Παρατήρησα ότι η ΚΕΠΟΜ είναι αποτελεσματική και δραστηριοποιείται με πολλούς τρόπους.
Στηρίζω την προσπάθεια που γίνεται για την ανακύκλωση των σκουπιδιών και θα ήθελα, αν είναι δυνατόν, να βοηθήσω με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Πιστεύω ότι δουλεύοντας όλοι μαζί, θα μπορούσαμε να λύσουμε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί της Μυκόνου.

Catherine Ivy Hill

Hill Catherine Ήβη
Hill Catherine Ήβη

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Date of Birth: 5 December 1935
Place of Birth: Port Said, Egypt.
Parents : Father Ioannis Mavros
Mother: Athina Mavrou
Both my parents were Greek, from the island of Kassos. Port- Said had a large Greek community but it was international too.
I went to the French School and we spoke French at home. When I was 12 years old, I was sent to boarding school in Paris where I stayed till the Baccalaureat, the end of school diploma. Then it was decided I should study languages to become a translator- interpreter. I spent a year at Madrid University, where I passed the Diploma de Estudios Hispanicos. The next year, I went to England for English, passed the Cambridge Proficiency.
At that point, I got married, so I became a housewife and a mother of four, one son and three daughters. I took a Montessori course for young children. Then I was asked to teach at the Hellenic International School where I taught French and Spanish for five years. At the same time I prepared and passed a B.A. and an M.A. in History at La Verne University in Kifissia, Athens.

In 1981, we came, my husband Richard and I, to Mykonos for a week end. It was the trip that changed our lives. It was Easter, everything was green and beautiful, and we decided to try and find a small house. After that, everything happened very quickly: we discovered Halara, went back to Athens, I resigned my position of Head of the Language Department, and the next summer we came to Mykonos for good.
I started teaching French, English, Spanish and I was very fortunate to meet and get to know the Mykonian children, their parents and the way of life. Now, some 33 years later, I feel Mykonian and my children, ten grandchildren and their families come every summer with their families from different parts of the world to spend time in the island they know and love.
Now, as I have more time, I am learning Italian and I feel I should do something to help.
I noticed that the KEPOM is efficient and active in many ways, I try to help with the recycling of rubbish and I would like, if possible, to help in any other way. I believe that all of us together, we could solve many of the problems that Mykonos, as a fast developing place is encountering.

 

KEPOM Veronis Thodoris KEPOM Voulgaraki Dimitra KEPOM- xydakis Giorgos KEPOM kousathanas iakovos Rousounelos Dimitris Mykonos KEPOM KEPOM STEFOU ELENI l KEPOM Speis-Stefanos

 

KEPOM Angeletaki Alexandra
Αγγελετάκη Αλεξάνδρα
Μονογυιού Ιακωβίνα
Μονογυιού Ιακωβίνα
Μποζώνη- Melvin Geraldine (Τζέρι)
Μποζώνη Τζέρι
Ζουγανέλη Βανέσσα
Ζουγανέλη Βανέσσα
Μάκης Μωράκης
Μάκης Μωράκης
Σφυρή Δήμητρα
Σφυρή Δήμητρα
Φλώρος Μιχάλης
Φλώρος Μιχάλης
Δοβέλου Κέλλυ (Καλλιόπη)
Δοβέλου Κέλλυ
KEPOM Theohari Andriani
Θεοχάρη Ανδριανή
Βρεττού Κωνσταντίνα (Νάντια)
Βρεττού Νάντια
Θεοχάρης Γιάννης
Θεοχάρης Γιάννης
Χατζής Χρήστος
Χατζής Χρήστος
Άννα Καμμή - Επικεφαλής του συνδυασμού της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μυκόνου για τις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014
Άννα Καμμή – Επικεφαλής του συνδυασμού της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μυκόνου για τις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014
Νάζου Δέσποινα– (Μαδούπα)
Νάζου Δέσποινα– (Μαδούπα)
Συριανού Ειρήνη
Συριανού Ειρήνη
Νάζου Δήμητρα
Νάζου Δήμητρα

 

Hill Catherine Ήβη
Hill Catherine Ήβη
Μιχελάκου Γρηγορία
Μιχελάκου Γρηγορία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s