Να διαλέξουμε πώς θέλουμε να κυβερνηθούμε και όχι από ποιον

Τα ενυπόγραφα άρθρα δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις του συνδυασμού. Δημοσιεύονται στο πλαίσιο του υγιούς και διάφανου διαλόγου και οι συντάκτες φέρουν την ευθύνη της υπογραφής τους.

Γράφει ο  Γρηγόρης Θ. Καμμής

Το όνειρο μου είναι να καταφέρω να γίνω ένα περήφανο γεροντάκι που θα κάνει βόλτες στον Γιαλό χωρίς να γκρινιάζω για το πώς κατάντησε το νησί και για το τι δεν έκανα όσο ήμουν νέος.

Κάποια στιγμή θα ερχόταν και αυτή η ώρα να γράψω κάτι. Χαιρετώ λοιπόν όλους όσοι γνωριζόμαστε και όλους όσοι λέμε ένα γρήγορο, αλλά πάντα εγκάρδιο, γεια χαρά.

Πολλοί από εσάς ίσως ξαφνιαστήκατε από τις πρόσφατες επιλογές μου: να στηρίξω δηλαδή έμπρακτα και στο μέτρο των ικανοτήτων μου την Κ.Ε.Πο.Μ. Επειδή όμως μας διαβάζουν και άλλοι θα ήθελα ταπεινά να συστηθώ.

Γεννήθηκα, πήγα σχολείο και μεγάλωσα στην Μύκονο. Ζω πάντα εδώ εκτός από τα διαστήματα σχολών, στρατού και επαγγελματικής κατάρτισης. Το όνειρο μου είναι να καταφέρω να γίνω ένα περήφανο γεροντάκι που θα κάνει βόλτες στον γυαλό χωρίς να γκρινιάζω για το πώς κατάντησε το νησί και για το τι δεν έκανα όσο ήμουν νέος.

Μετά από ένα χειμώνα που για τα πολιτικά πράγματα του νησιού δεν είμαστε και τόσο περήφανοι και ενώ το καλοκαίρι ερχόταν και με το 888.956 ευρώ και κάτι ψιλά, δεν γινόταν τίποτα, με έπιασε  ένα συναίσθημα όπως τότε με τον Ντουζόν. Μα τι γίνεται, δεν θα ανοίξει πάλι ούτε ρουθούνι; Ανεξαρτητοποιήσεις, ανακοινώσεις, λεονταρισμοί και στο τέλος ένα δημαρχιακό χάος. Μια ατμόσφαιρα έλλειψης σιγουριάς των αθώων. Μια ατμόσφαιρα που εξυπηρετεί μόνο όσους είναι έμπειροι στο να είναι ένοχοι.

Γιατί Κ.Ε.Πο.Μ;

Με τους άλλους τρεις συνδυασμούς λόγω στάσης ζωής δεν έχω και πολλά κοινά. Δηλαδή το μοντέλο: ο Δήμαρχος τάσσεται υπέρ αυτού του κόμματος, ο ένας σύμβουλος έχει επαφές με υπουργούς, ο άλλος κάνα δυο βουλευτές, ο τρίτος έχει ανθρώπους στην νομαρχία και ένας άλλος στην πολεοδομία, δεν με εκφράζει. Συγνώμη!

Εξάλλου το νησί δεν χρειάζεται τίποτα άλλο εκτός, από το να λειτουργήσουν αξιοπρεπώς και ολοκληρωμένα οι υποδομές που ήδη υπάρχουν και να δουλέψουν κάποιοι οργανωμένα.

Το νησί δεν χρειάζεται άλλη βοήθεια απ’ «έξω»! Ειδικά τώρα με τον Καλλικράτη, ισονομία, νοικοκυριό και διαφάνεια χρειάζεται από «μέσα». Έννοιες στις οποίες και οι 300 είναι αλλεργικοί, άρα δεν μπορούν να κάνουν κάτι από όπου και αν προέρχονται.

Δεν έχω καμία εκδικητική τάση για όσους φίλους μου, γνωστούς μου ή απλά γνώριμους ασπάζονται αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης το οποίο τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, σιγά σιγά εκδηλώνει την ανεπάρκεια του. Πιστεύω όμως ότι αυτός ο τρόπος, το να λύνεις δηλαδή έτσι τα προβλήματα σου, βρίσκεται στην δύση του.

Αυτά σε ότι αφορά την κινητοποίηση μου.

ΣΤΟΧΟΣ: Να μπουν αυτιά να ακούνε, μάτια να βλέπουν και στόματα να μιλάνε μέσα σε αυτά τα δημοτικά συμβούλια.

ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ: Γιατί κάναμε προτεραιότητα την αλόγιστη διαφήμιση και όχι την επιστροφή του ικανοποιημένου τουρίστα;

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ: Γιατί ενώ έχουμε Χ.Υ.Τ.Α., έχουμε κάδους κι ενώ ο κόσμος αν και χωρίς οδηγίες συνεργάζεται όσο μπορεί, ανακύκλωση δεν γίνεται;

ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ: Γιατί ενώ συνήθισα ότι για 5η τετραετία δεν έγινε κάτι με το κλειστό γυμναστήριο πρέπει να συνηθίσω ότι μάλλον ούτε τα παιδιά μου θα το δούνε; Δεν κάνω το λάθος να πω για κολυμβητήριο. Έχω να το ακούσω από το 1998.

ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΓΗΣ: Γιατί αντί να βοηθήσουμε τους νέους να κρατήσουν τα κουμάντα των παλαιών μέσω του αγροτουρισμού και των παραδοσιακών προϊόντων, τους χρεώσαμε φορολογικά τα πατρογονικά για φιλέτα, και τα καταστήσαμε τόσο δύσκαμπτα έως ακούνητα επαγγελματικά; Αφήστε που με αυτόν τον τρόπο κάνουμε τα σπιτικά λουκάνικα, την λούζα, την τροβολιά και τα ξυνότυρα είδη προς εξαφάνιση.

ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ: Γιατί για να γράψει κάποιος το παιδί του στο σταθμό πρέπει να περάσει από το γραφείο του δημάρχου;

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ:…

Τέλος καλή επιτυχία σε όλα τα «υγιή κύτταρα» του νησιού, σε όποια παράταξη και αν ανήκουν και κλείνω με την ελπίδα ότι τον Ιούνιο του 2014 η Μύκονος θα έχει λιγότερες και σοβαρότερες προτάσεις από πλευράς των άλλων υποψήφιων συνδυασμών.

Πρέπει να διαλέξουμε πώς θέλουμε να κυβερνηθούμε και όχι από ποιον.

Ευχαριστώ και συγχαίρω την Δέσποινα Νάζου που μέσα σε μία οικογενειακή ζωή και μία πανεπιστημιακή καριέρα δέχτηκε να μπει επικεφαλής στα όνειρα της Κ.Ε.Πο.Μ .

Με εκτίμηση, Καμμής Θεοδ. Γρηγόρης

Συντάκτης: kepom

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου έχει έδρα τη Μύκονο.

6 σκέψεις σχετικά με το “Να διαλέξουμε πώς θέλουμε να κυβερνηθούμε και όχι από ποιον”

 1. Το ‘χει όνειρο, λέει, «να γεράσει.. .»
  Χαίρομαι που αυτή την περηφάνεια της γεννιάς του Γρηγόρη δεν πρόλαβαν να την τσακίσουν, αν και πολλοί…πολύ θα το ‘θελαν και πάσχισαν γι αυτό!

 2. Η φρεσκάδα της νεανικής παρουσίας, άλλο ένα λιθαράκι στην απαιτούμενη και επιθυμητή ανανέωση που μας δίνει ελπίδα.
  Βέβαια το «μοτο» του Γρηγόρη, μου φέρνει στο νου το αρχαίο και άλυτο πρόβλημα με το αυγό και την κότα.

  Ο παράλληλος προβληματισμός μας ίσως είναι παρόμοιος:

  «Αυτοί που ψηφίζουμε είναι ικανοί να πολιτευτούν με τον τρόπο που θέλουμε να κυβερνηθούμε ή ο τρόπος που διαλέγουμε να κυβερνηθούμε μας επιβάλλει ποιούς θα διαλέξουμε; «

 3. καλώς τον μυρωδάτο ανθό, καλως τη τη φρασκάδα
  που άντεξε και κέντρισε μέσα απ’την αγριάδα.

  1. Eυχομαι μέχρι τα βαθιά σου γεράματα η ψυχή σου ναναι πάντα…άνοιξη! πάντα να καλπάζει σε ουρανούς και θάλασσες ελεύθερη σαν τον άνεμο…και πάντα να διαβάζω τις ρίμες σου …τοπα καλά? Καλη επιτυχία στην προσπάθειά σας! Σ.Κ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: