Νέες φωτιές στα σκουπίδια, νέες διοξίνες. Σε κλοιό θανάτου πάλι το νησί.

Οι φωτιές στα σκουπίδια σαν συνέπεια της εγκληματικής αδιαφορίας του Δήμου συνεχίζονται αμείωτες. Φωτογραφία της 15 Απρίλη 2011

Πριν από δυο μήνες, εμείς που συμμετέχουμε στην Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου, προβήκαμε, δια της Δέσποινας Νάζου, σε μια σειρά από ενέργειες για τις οποίες θα διαβάσετε στον «Σκορδιαλλό» που κυκλοφορεί ήδη από σήμερα. Καταγγείλαμε αρμοδίως μια σειρά από παραλήψεις και εγκληματικές ενέργειες των υπευθύνων του Δήμου, που αφορούν στην υγεία μας και στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Τα σκουπίδια και τα μπάζια πνίγουν το νησί. Ακόμα χειρότερα η καύση των σκουπιδιών που συνεχίζεται επί 30 χρόνια ασταμάτητα έχει πια φτάσει σε σημεία επικίνδυνα για την ίδια τη ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών της Μυκόνου.

Αδιάφοροι, αναίσθητοι και τσάμπα μάγκες οι θρονιασμένοι στις καρέκλες της δημαρχίας ηγετίσκοι μας, αντιμετωπίζουν μια σειρά από ελέγχους:

-για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τα σκουπίδια και

-για την βλάβη, που αυτή η διαχείρηση έχει επιφέρει στα νερά, στα χώματα, στα ζώα και στους ανθρώπους,

και αντιδρούν, άλλοτε βρίζοντας και μονολογώντας κι άλλοτε σαν τον παράφρονα Νέρωνα συνεχίζοντας να καίνε τα σκουπίδια στη χωματερή πληγή της Μυκόνου. Οι ύβρεις βέβαια τους επιστρέφονται, ας είναι χάρισμά τους, δεδομένου ότι τους χαρακτηρίζουν απολύτως. Τις νέες όμως ποσότητες της καρκινογόνου διοξίνης, που με τις πράξεις και παραλήψεις τους προσθέτουν ακόμα και σήμερα 15 Απρίλη στο νησί μας, δεν τις χαρίζουμε και δεν τις αγνοούμε. Θα πληρώσουν αργά η γρήγορα για την εγκληματική τους τακτική, για τον αργό θάνατο που προσφέρουν στους Μυκονιάτες.

Το ξεκίνημα της φωτιάς σήμερα στα Σκυλάμπελα, λίγο πριν φουντώσει και κατακάψει τα πάντα. Μαύροι καπνοί, γεμάτοι διοξίνες, δηλητηριάζουν καθημερινά εμάς και τα παιδιά μας μέσα από την ατμόσφαιρα, την διατροφική αλυσίδα και τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα.

Η Κ.Ε.Πο.Μ. καλεί όλες τις υγιείς δυνάμεις του νησιού, πολίτες, παρατάξεις και συλλόγους, σε από κοινού δράσεις ώστε να σταματήσει ο καρκίνος να μας χτυπά την πόρτα. Σήμερα είναι ο αέρας που αναπνέουμε, αύριο οι καλλιέργιες, η κτηνοτροφία και τα πηγάδια μας.

Μυκονιάτες, μην τους αφήνουμε άλλο να μας στερούν το πολυτιμότερο αγαθό μας, το δικαίωμα στη ζωή. Το αύριο είναι ήδη χτες!

Link: ο σκορδιαλλός, τεύχος 5

Συντάκτης: kepom

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου έχει έδρα τη Μύκονο.

4 σκέψεις σχετικά με το “Νέες φωτιές στα σκουπίδια, νέες διοξίνες. Σε κλοιό θανάτου πάλι το νησί.”

  1. Το πόσο μαλάκες είμαστε τελικά όσοι δεν κυκλοφορούμε πάνω στο νησί με μάσκες σαν τους Γιαπωνέζους, το ‘χουμε συνειδητοποιήσει;
    Αυτό το: «…όλες τις υγιείς δυνάμεις του νησιού, πολίτες, παρατάξεις και συλλόγους, σε από κοινού δράσεις…», πολύ ενδιαφέρον και μακάρι να υπάρξει ανταπόκριση!
    Όχι για την τιμή των όπλων, ούτε για να βγούμε στον δρόμο της Κερατέας, αλλά γιατί η ζωή και η υγεία είναι ακόμα πράγματα πολύτιμα και κάποιοι στην αδιαφορία μας χτίζουν καριέρες.

  2. Ενωθείτε και οργανωθείτε όλοι οι ενδιαφερόμενοι σε ένα blog, φτιάξτε λίστα υπογραφών στο blog αλλά και στο λιμάνι της Μυκόνου και ενημερώνετε με φωτογραφικό υλικό τους τουρίστες, δώστε δημοσιότητα στο θέμα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μέσω φίλων σας, μέσω fb και κάντε μήνυση στη δημοτική αρχή μέσω δικηγόρου, συμβουλευτείτε και ζητήστε συμπαράσταση από φορείς όπως το ΤΕΕ και η Greenpeace. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες. Ετσι σώθηκαν τα 2 διατηρητέα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: