Ζητείται έμπρακτη αγάπη για τα αδέσποτα ζώα!

Το ένα μετά το άλλο πέφτουν τα κάστρα πολιτισμού στη Μύκονο. Αυτή τη φορά είναι η Φιλοζωική Μυκόνου που δηλώνει αδυναμία να συνεχίσει την προσφορά της χωρίς την έμπρακτη συμπαράσταση και βοήθεια από τους έχοντες την πολιτική ευθύνη φορείς του νησιού.

Ο «Νίνο», χουζουρεύει στο Ματογιάννι σε μια καρέκλα του Lotus. Θύμα κι αυτός της βαρβαρότητας που ακούει στο όνομα «φόλες» – φωτο: Δόμνα Καρά

Με ανοικτή επιστολή της προς τον Δήμαρχο Μυκόνου και το Δημοτικό Συμβούλιο τους καλεί να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να φροντίσουν εκείνοι πλέον το σοβαρό αυτό θέμα. Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο δεδομένου ότι από τον Δήμο δεν έχουν την απαραίτητη στήριξη ούτε και χρηματοδότηση, ενώ δεν έχει ακόμα καταστεί δυνατόν να ορισθεί ένας χώρος για να στεγαστούν τα αδέσποτα ζώα.
Δυστυχώς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια ακόμα αφορμή να ακούσουμε, όχι μόνο από μέσα, αλλά και απ’ έξω, τα χειρότερα για την κατάσταση στο νησί. Αυτό μάλιστα σε έναν τομέα που χάρη στην πρωτοβουλία κάποιων ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας που έκαναν τη δύσκολη δουλειά, είχαμε ένα στοιχειώδες πρόγραμμα πολιτισμένης διαχείρισης του προβλήματος.
Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας, Έλληνες και αλλοδαπούς και ζητάμε άμεση ευαισθητοποίηση για την λύση του προβλήματος.

Η Επιστολή της Φιλοζωικής

Προς τον κ. Δήμαρχο και το αξιοτιμο δημοτικό συμβούλιο

Η Φιλοζωικη Μυκόνου εξαναγκαζεται να προχωρησει επίσημα σε παύση όλων των δραστηριοτήτων και πάσης βοήθειας προς τα ζώα λόγω εξάντλησης των χρημάτων, έλλειψη στηριξης από το δήμο Μυκόνου και απουσίας καταφυγίου για τη στέγαση των αδέσποτων.
Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο με πολύ σκληρή δουλειά καταφέραμε να φροντίσουμε εκατοντάδες ζώα στο νησί όταν χρειάστηκαν τη βοήθεια της Φιλοζωικης. Επισυναπτουμε την σχετική λίστα με όλα τα περιστατικά από τον κτηνιατρο κ. Νίκο Τριανταφύλλου, και παράλληλα όλες τις αποδειξεις από τις πληρωμές.
Όπως ειναι λογικό αυτή η δουλειά απαιτεί πολλές ώρες και μερικές χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα. Παράλληλα αυτό που κάνει τη δουλειά μας ακόμα πιο δύσκολη είναι το να δουλεύεις σε μια Φιλοζωικη οργάνωση από την οποία λείπει κάθε απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία της.
Είχαμε όλοι την ελπίδα ότι μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας ως νόμιμη πλέον οργάνωση, ο Δήμος θα αναλάμβανε τις ευθύνες του απέναντι στην τόσο σημαντική κοινωνική προσφορά της Φιλοζωικης αλλά όπως ειναι προφανές η κατάσταση αυτή άλλαξε λίγο εώς καθόλου τα τελευταία έξι χρόνια.
Κάναμε ότι ήταν δυνατόν για να αλλάξουν τα πράγματα αλλά ήρθε πλέον η στιγμή για τους Ελληνες πολίτες του νησιού να αντιμετωπίσουν αυτό το θέμα. Δεν μπορεί πλέον να επαναπαυομαστε στις «ξένες γυναίκες» για την προσφορά τους και αυτό το ζήτημα πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί με τη σοβαρότητα που του αξίζει . Ε;iναι ένα σοβαρό ζήτημα.
Τέλος, θα θέλαμε το όνομα και το τηλέφωνο του ατόμου που θα αναλάβει να ασχολείται στο εξής με τα αδέσποτα ώστε να δίνουμε τις πληροφορίες αυτές όταν μας καλούν για περιστατικά.
Αυτή την εποχή πολλοί άνθρωποι καταφέρνουν με κόπο να επιβιώσουν οι ίδιοι, οπότε και ειναι αυτονόητο πως λίγοι θα μπορούν να φροντίσουν με προσωπικό κόστος κάποιο ζώο που θα βρουν στο δρόμο. Ο Δήμος οφείλει να προετοιμαστεί για την αντιμετωπιση αυτού του προβλήματος.

Με σεβασμό,
Φιλοζωικη Μυκόνου

Συντάκτης: kepom

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου έχει έδρα τη Μύκονο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s