Παραίτηση της Δημοτικής Συμβούλου Δέσποινας Νάζου

Όπως ήταν συλλογικά αποφασισμένο και προαναγγελμένο προεκλογικά, παραιτήθηκε χτες από τη θέση της Δημοτικής Συμβούλου Μυκόνου, η εκπρόσωπος της Κ.Ε.Πο.Μ., Δέσποινα Νάζου.
Η επικεφαλής της Κίνησης Ενεργών Πολιτών συμπλήρωσε 20 σχεδόν μήνες δυναμικής συμμετοχής στο Δ.Σ. και στο πλαίσιο της εναλλασσόμενης εκπροσώπησης παραιτείται και τη θέση της αναλαμβάνει η επιλαχούσα με βάση τους σταυρούς προτίμησης των τελευταίων εκλογών Άννα Καμμή.
Η Κ.Ε.Πο.Μ. είναι σίγουρη ότι και η νέα εκπρόσωπός μας στο Δήμο θα μεταφέρει δυναμικά τη διαφορετική φωνή που εκφράζουν τα μέλη και οι ψηφοφόροι της Κίνησής μας.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. Δήμαρχο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: α) πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου, κ. Σκαγιά

β)τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

                                                                     ΜΥΚΟΝΟΣ, 17/10/12

            Κύριε Δήμαρχε,

παρακαλώ  να γίνει αποδεκτή η παραίτησή μου από τη θέση της Δημοτικής Συμβούλου στην οποία εκλέχτηκα με την δημοτική παράταξη της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μυκόνου, καθώς και από τη θέση του μέλους της Α’ Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

Η παραίτησή μου οφείλεται στην δέσμευση που ανέλαβε, τόσο προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά -και βάσει του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της- η δημοτική παράταξη την οποία εκπροσωπώ.

Σύμφωνα με την  παραπάνω δέσμευση, την εκπροσώπηση στο Δημοτικό Συμβούλιο  μέχρι τη λήξη της θητείας του, θα αναλάμβανε αρχικά η επικεφαλής του συνδυασμού στις εκλογές, ενώ στην μέση της παραπάνω θητείας, θα παραιτούνταν και  θα συνέχιζε  η επόμενη υποψήφια σύμβουλος που εν προκειμένω βάσει των σταυρών  προτίμησης είναι η Άννα Καμμή.

Η εναλλασσόμενη  εκπροσώπηση στο Δημοτικό Συμβούλιο υπαγορεύεται από τις πολιτικές μας αρχές που αφορούν την αποφυγή πολιτικών στεγανών και ταυτίσεων με ρόλους και αξιώματα, την  έντονη αντίθεσή μας  στις πελατειακές σχέσεις που συνήθως  συνεπάγονται οι μακροχρόνιοι εναγκαλισμοί προσώπων με την εξουσία καθώς και η ‘επαγγελματοποίησή’ των προσώπων αυτών στην τοπική πολιτική σκηνή.

Βασική μας θέση αποτελεί  η  απόκτηση  της πολιτικής εμπειρίας  στο Δήμο να αφορά όσους περισσότερους πολίτες είναι δυνατόν.

Οφείλω να καταθέσω ότι η αποχώρησή μου από το Δήμο δεν σημαίνει και την αποχώρησή μου από τα κοινά. Παραμένω ενεργό μέλος της ΚΕΠΟΜ  και ενεργή πολίτης (όπως άλλωστε ήμουν πάντα), προσφέροντας οποιαδήποτε βοήθεια μπορώ στην τοπική κοινωνία και υποστηρίζοντας όλες εκείνες τις κοινωνικές, πολιτιστικές και πολιτικές δράσεις που είναι σύμφωνες με τις αντιλήψεις και τις πολιτικές αρχές μου.

Οφείλω ακόμη να πω ότι, ενώ αποχωρώ από το Δημοτικό Συμβούλιο, η ανησυχία μου  είναι μεγάλη για το μέλλον του νησιού. Ανησυχία που δεν αφορά μόνο την οικονομική του ανάπτυξη, την επιβίωσή του ως τουριστικού προορισμού, την περιβαλλοντική του υποβάθμιση, ή ακόμη και την πώληση των δημόσιων αγαθών του, όπως το λιμάνι.

Η ανησυχία μου για  την ποιότητα του τρόπου διοίκησης του νησιού επικεντρώνεται πλέον στο πώς θα μπορέσει να αντιπαρατεθεί στο όλο και αυξανόμενο ρεύμα εκφασισμού της δημόσιας ζωής που δυστυχώς έχει κάνει  την εμφάνισή του και στη Μύκονο και συνειδητά ή ασυνείδητα-φτάνει  μέχρι…  και το τραπέζι του Δημοτικού Συμβουλίου.

Καλώ όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου:

-Nα περιφρουρήσουν και να ενισχύσουν τον  (ήδη κλυδωνιζόμενο) δημοκρατικό χαρακτήρα του θεσμού που θα  δεινοπαθήσει ακόμη περισσότερο  λόγω της  ευρύτερης κρίσης,

-Να  ορθώσουν προστατευτικό τείχος στον φασισμό και στον ρατσισμό και

-Να υπερασπιστούν μαζί με τους πολίτες της Μυκόνου το δημοκρατικό φρόνημα και την ανοχή στον διαφορετικό ‘άλλον’.

-Να υπερασπιστούν εμπράκτως τη  δυνατότητα να είναι η Μύκονος τόπος δημοκρατίας, φιλοξενίας και κατοίκησης για ανθρώπους με διαφορετικές θρησκευτικές, πολιτισμικές και πολιτικές πεποιθήσεις, με εναλλακτικές σεξουαλικές πρακτικές,  με διαφορετική φυλετική καταγωγή και διαφορετικές πνευματικές αναζητήσεις.

Ας αρχίσουμε από τη Μύκονο, από τους μικρούς τόπους μήπως και σώσουμε τη ‘μεγάλη’ χώρα. Ας αναλάβει ο καθένας πολιτικός την ευθύνη που του αναλογεί.

Στο μεγάλο αντιφασιστικό μέτωπο που εύχομαι και ελπίζω να δημιουργήσετε, εγώ θα είμαι πάντα μαζί σας.

                                                       ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΝΑΖΟΥ

Συντάκτης: kepom

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου έχει έδρα τη Μύκονο.

3 σκέψεις σχετικά με το “Παραίτηση της Δημοτικής Συμβούλου Δέσποινας Νάζου”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s