Αποψιλώνεται από υπηρεσίες το νησί. Στη Σύρο η Εφορία Μυκόνου!

Κι εκεί που όλοι πιστεύαμε ότι το νησί χρόνο με το χρόνο θα αποκτούσε καλύτερες υπηρεσίες, με ίδρυση γραφείου Ε.Ο.Τ., αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας και άλλα τέτοια όνειρα που έρχονται από πολύ μακρυά, ξαφνικά ανακοινώθηκε ότι φεύγει η Δ.Ο.Υ. της Μυκόνου. Πλέον θα πρέπει την αγγαρεία της «φορολογικής» καθημερινότητας να την αναλάβει ο Δήμος και για τα πιο σοβαρά φορολογικά θέματα να ταξιδεύουμε συνεχώς κι εμείς κι οι λογιστές μας στη Σύρο. Σε λίγο φεύγει και το ΙΚΑ που ήδη υπολειτουργεί, το λμάνι παραχωρείται σε ιδιώτες επανδυτές με ότι αυτό σημαίνει για τον τόπο και τις υπηρεσίες που θέλει να προσφέρει σήμερα και στο μέλλον. Δυστυχώς τα νέα για το νησί δεν είναι καλά και έφτασε η ώρα των κινητοποιήσεων. Έφτασε ο κόμπος στο χτένι αφού οι εξελίξεις πλέον έρχονται με μορφή ομοβροντίας.

Ο δήμος Μυκόνου αντέδρασε, με επιστολή του δημάρχου, αλλά δεδομένου ότι το θέμα ενδιαφέρει όλες τις Κυκλάδες αφού καταργούνται μια σειρά από τοπικές ΔΟΥ και μένουν μόνο τα καταστήματα Σύρου και Νάξου για την εξυπηρέτησει όλου του νομού, ξεκινά μια Παγκυκλαδική κινητοποίηση στην οποία καλούμαστε και εμείς να συμμετάσχουμε δυναμικά.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Οι πολίτες της Μυκόνου καλούνται να συμμετάσχουν σε ανοιχτή συνέλευση στο Γρυπάρειο, το Σάββατο 27/10 στις 5 η ώρα το απόγευμα, για να συντονιστεί κατάληψη – διαμαρτυρία των γραφείων της ΔΟΥ Μυκόνου, τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου – πριν ανοίξουν οι πόρτες – στις 7 και 15 το πρωί.

Η Γενική Συνέλευση γίνεται προσπάθεια να καλυφθεί ζωντανα με εικόνα και ήχο από το Mykonos Channel στην ηλεκτρονικη διευθυνση  www.mykonoschannel.gr

Παράλληλα από πολίτες της Μυκόνου κυκλοφορεί η ανακοίνωση-πρόσκληση

Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε όλοι το παρών και αύριο Σάββατο στις 5 το απόγευμα στη Συνέλευση του Γρυπαρείου όπου έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν όλοι οι τοπικοί φορείς και ο Δήμος, αλλά και στις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν.

Γιατί μπορεί ο Δήμος Μυκόνου να συμμετείχε στην Παγκυκλαδική αντίδραση των Δήμων

αλλά η εικόνα του Εμποροεπαγγελματικού κόσμου στο νησί στιγματίστηκε με την απουσία των τοπικών φορέων της Μυκόνου από την Παγκυκλαδική επίσημη και σοβαρή Διαμαρτυρία. Μεγάλη η ευθύνη του Εμπορικού μας Συλλόγου και του προεδρείου του που χρόνια τώρα κρατά μια αραχνιασμένη σφραγίδα, όταν το νησί έχει τόσα πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει. Ιδού το ντοκουμέντο της Ντροπής!

Τέλος ας ρίξουμε μια ματιά εδώ στο ντοκουμέντο που δημοσιεύουμε παρακάτω κι ας μας εξηγήσει κάποιος με ποια κριτήρια κλείνει η ΔΟΥ Μυκόνου και μπαίνει σε ταλαιπορία τόσος κόσμος.

Οι απορίες και ο προβληματισμός για το πισωγύρισμα κυριαρχούν στις σκέψεις όλων μας.
Γι αυτό και πρέπει αύριο Σάββατο  5 μ.μ. να είμαστε όλοι στη Γενική Συνέλευση του Γρυπαρείου που καλούνται όλοι οι Μυκονιάτες και η παρουσία μας στις κινητοποιήσεις οπου θα αποφασιστούν να είναι δυναμική και σε συνεργασία με όλους τους φορείς και τα σωματεία από όλα τα νησιά του νομού για να είναι και νικηφόρα.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΥΚΟΝΟΥ – ΚΕΠΟΜ

Συντάκτης: kepom

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου έχει έδρα τη Μύκονο.

4 σκέψεις σχετικά με το “Αποψιλώνεται από υπηρεσίες το νησί. Στη Σύρο η Εφορία Μυκόνου!”

  1. Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η Συνέλευση. Δεν είχε βέβαια μεγάλη συμμετοχή, ήταν όμως ουσιαστική η συζήτηση και κυρίως επιβεβαιώθηκε ότι μπαίνει μπροστά ο Δήμος και από αύριο ξεκινούν κινητοποιήσεις. Ήδη αναμένεται να βγεί ψήφισμα που θα κυκλοφορήσει την ώρα της παρέλασης για συγκέντρωση υπογραφών απ’ όλους.

  2. Ο κ. Δ. Σκαγιάς πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεσμεύτηκε να μεταφέρει και να αναγνώσει επίσημα το ψήφισμα κατά τον εορτασμό της Εθνικής Εορτής στην Άνω Μερά όπου και θα εκπροσωπήσει επίσημα τον Δήμο Μυκόνου.

    1. Στη Χώρα Μυκόνου να υποθέσουμε ότι το κείμενο ψηφίσματος θα το αναγνώσει κατά τη δοξολογία (λόγω απουσίας για λόγους υγείας του κ. δημάρχου) ο δημαρχεύων κ. Αλέκος Βαμβακούρης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: