Δήμος Μυκόνου: Στην τελική ευθεία το οικονομικό σκάνδαλο!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΙΩΠΗΣ ΚΑΙ ΨΙΘΥΡΩΝ

Βρισκόμαστε στη μέση σχεδόν της θητείας αυτής της Δημοτικής Αρχής και έχουμε την αίσθηση ότι δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη στο ζήτημα της απονομής δικαιοσύνης στην υπόθεση του οικονομικού σκανδάλου που όλοι, μέσες- άκρες, γνωρίζουμε.

Ωστόσο, αρχή του καλοκαιριού μάθαμε από το Εφετείο ότι η υπόθεση βρισκόταν στο κρίσιμο στάδιο των ανακρίσεων και για αυτό το λόγο, ως ΚΕΠΟΜ, δεν μπορούσαμε να έχουμε επίσημη ενημέρωση από την Εφέτη  ανακρίτρια. Η ενημέρωση θα γινόταν μόλις ήταν εφικτό.

Ακόμη περιμένουμε λοιπόν την ενημέρωση, την οποία φαίνεται ότι μέχρι και σήμερα δεν  έχει ούτε  η νομική Σύμβουλος του Δήμου. Άλλωστε, ποτέ δεν έγινε ουσιαστική αναφορά σε κάποιο από τα Δημοτικά Συμβούλια από το Δήμαρχο για το πού βρίσκεται η υπόθεση, αν προχωρεί και αν έχουν προκύψει κάποια νέα στοιχεία.

Η ΚΕΠΟΜ δύο φορές  έχει απευθυνθεί με γραπτό αίτημα στη δημοτική αρχή,  ώστε να λάβει επίσημη ενημέρωση -όπως άλλωστε δικαιούται. Την πρώτη φορά σχεδόν το αίτημα δεν  έφτασε μέχρι τον πρόεδρο, ή αν έφτασε δεν απαντήθηκε ποτέ.

Τη δεύτερη φορά, ζητήσαμε, εφόσον υπάρχει σύγκρουση ιδιοτήτων και οι άνθρωποι που λαμβάνουν τα νομικά  έγγραφα, είναι ταυτόχρονα εμπλεκόμενοι και δικαστικά ελεγχόμενοι:
-να οριστεί μια επιτροπή από δύο συμβούλους (και από την αντιπολίτευση), είτε

-να οριστούν απλώς ως εκπρόσωποι του Δήμου κάποιοι σύμβουλοι (που δεν έχουν εμπλοκή στο σκάνδαλο), προκειμένου να παραλαμβάνουν αυτοί τα έγγραφα.

Έτσι θα μπορούσαμε εμείς τουλάχιστον που εκπροσωπούμε τους πολίτες, να γνωρίζουμε πως προχωρά αυτή η νομική υπόθεση και να έχουμε πρόσβαση στην πληροφόρηση.

Σε αυτό το αίτημα, η απάντηση από τη δημοτική αρχή ήταν ότι δεν μπορεί να συσταθεί καμιά επιτροπή τέτοιου τύπου, αφού δεν προβλέπεται από τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και πολύ περισσότερο δεν μπορεί κανένας άλλος να παραλαμβάνει τα έγγραφα της ανακρίτριας που είναι απόρρητα και μυστικά! Έτσι κανένας δεν μπορεί να μάθει τίποτε, παρά μόνο όσα ακούγονται ως κουτσομπολιά και ψίθυροι στους διαδρόμους και στα καφενεία, όσα μπορεί να λέγονται με μισόλογα και γρίφους ακόμη και στο τραπέζι του Δημοτικού Συμβουλίου!

Αν κάποιος έχει έγκυρες και ανακοινώσιμες  πληροφορίες από όσους και όσες  απαρτίζουμε την συμπολίτευση και την αντιπολίτευση στο παρόν Δημοτικό Συμβούλιο έχει υποχρέωση να μιλήσει καθαρά και υπεύθυνα. Να μιλήσει πολιτικά. Οφείλει να ενημερώσει το Συμβούλιο και την κοινωνία. Διαφορετικά ας σωπάσει, γιατί με τους υπαινιγμούς περισσότερο συσκοτίζεται η υπόθεση.

Ανεπίσημα η μόνη πληροφορία που υπάρχει αυτή τη στιγμή, είναι ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία δεδομένου ότι ήδη έχουν προσκληθεί να καταθέσουν στη Σύρο οι κατηγορούμενοι. Οι δύο εξ αυτών και συγκεκριμένα οι αντιδήμαρχοι Μυκόνου, βρίσκονται ήδη στη Σύρο.

Ελπίζουμε να έχουμε γρήγορα την υπεύθυνη ενημέρωση που μας αξίζει ως πολίτες. Το νησί περνάει δύσκολες ώρες και οι εκπρόσωποί μας πρέπει να είναι πρωτοστάτες στο ζήτημα της διαφάνειας.

Για την ΚΕΠΟΜ

Δέσποινα Νάζου

Συντάκτης: kepom

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου έχει έδρα τη Μύκονο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s