Κάτω τα χέρια από τα νησιά, κάτω τα χέρια από το Αιγαίο!

«…Κύριοι της κυβέρνησης, οι πράξεις σας συνιστούν συνεχιζόμενα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, που ακυρώνουν το ρόλο της βουλής και το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας. Κυβερνάτε με θεσμικό αυταρχισμό στα όρια της κοινοβουλευτικής δικτατορίας, παραβιάζοντας εσείς το ευρωπαϊκό κεκτημένο, για το οποίο μας εγκαλείτε και το οποίο υποτίθεται ότι υπερασπίζεστε.

Εάν τελικά καταφέρετε να περάσετε αυτές τις διατάξεις και ανάμεσα τους το άρθρο 3, τότε θα αποτελέσετε τον καταστροφέα και του αρχέγονου πολιτισμού του Αιγαίου πελάγους, που μαζί με το περιβάλλον και την εξαιρετικού κάλλους ομορφιά του, αποτελούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, χάρις στα οποία επήλθε η όποια τουριστική ανάπτυξη.

Στα νησιά μας, μετά τα συνεχή χτυπήματα με το κλείσιμο σειράς υπηρεσιών (ΔΟΥ, ΙΚΑ, Τελωνεία, Ειρηνοδικεία, δομές ψυχικής υγείας), νέο κύμα συγχωνεύσεων σχολείων, συρρίκνωση κοινωνικών δομών των ΟΤΑ, προϊούσα διάλυση της δημόσιας υγείας, κατάργηση ακτοπλοϊκών δρομολογίων, αυξήσεις εισιτηρίων και στις επιδοτούμενες γραμμές, ακολουθεί και το έγκλημα της ιδιωτικής πολεοδόμησης…
Αυτά και πολλά άλλα ανέφερε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ Νίκος Συρμαλένιος σε ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής για το Σχέδιο Νόμου: «Επείγοντα μέτρα Μεσοπρόθεσμης Δημοσιονομικής Στρατηγικής και κατάργηση ελάχιστου ποσοστού του Ελληνικού Δημοσίου σε Δημόσιους Οργανισμούς, Λιμάνια κλπ» …Ολόκληρη η ομιλία …ΕΔΩ και κατέληξε λέγοντας:

«Είναι φανερό ότι η κυβέρνησή σας, προχωρά σε ένα προμελετημένο έγκλημα σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης των νησιών μας. Στις επιδιώξεις σας αυτές, θα βρείτε απέναντι σας, όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη συντριπτική πλειοψηφία των τοπικών κοινωνιών. Ήδη πληροφορηθήκαμε ότι, το Περιφερειακό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση στη Ρόδο, αποφάσισε κατά της κατάργησης των ΔΟΥ στα νησιά, κατά της εκποίησης των λιμανιών, κατά της κατάργησης των υπηρεσιών. Γι αυτό σας προειδοποιούμε:

Κάτω τα χέρια από τα νησιά! Κάτω τα χέρια από το Αιγαίο!!!«

εφ. Κοινή Γνώμη 1.11.12

Συντάκτης: kepom

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου έχει έδρα τη Μύκονο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s