Απάντηση σε ανώνυμο λασπολόγο

Απάντηση στον  ανώνυμο λασπολόγο  Γιάννη Ι. και στο κείμενό του:  «Για την διεφθαρμένη Δ.Ο.Υ. Μυκόνου-Κλείστε την να τελειώνουμε…»

της Άννας Καμμή

Δεν μου αρέσει να απαντώ σε αισχρά κείμενα λασπολόγων και μάλιστα ανώνυμων!

Νομίζω ότι χάνω τον πολύτιμό μου χρόνο να ασχολούμαι με ανόητους κειμενογράφους που «σκοτώνουν» την ώρα τους συκοφαντώντας άλλους, κρυμμένοι στην ανωνυμία τους!

Αποφάσισα παρόλα αυτά να το κάνω, όχι γιατί το κείμενο θέλει να με θίξει προσωπικά και κατηγορεί την Δημοτική Κίνηση που εκπροσωπώ( ΚΕΠοΜ), αλλά γιατί αγνοεί εσκεμμένα όλον αυτόν τον κόσμο , τους Πολίτες αυτού του νησιού, που για μια ακόμη φορά διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση της ζωής τους.                                                                                                                          Αυτή την φορά  οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις έγιναν  πιο δυναμικά και πιο μαζικά και φαίνεται πως ενόχλησε μερικούς βολεμένους, πραγματικά αργόσχολους, που φοβούνται μήπως και διαταραχθεί το status kwo αυτού το τόπου και χάσουν κάνα κοκαλάκι που τους πετάνε για να «γλείφουν».

Τα προβλήματα της Μυκόνου δεν άρχισαν και τέλειωσαν με την ενδεχόμενη κατάργηση της Εφορίας της!

Εμείς τουλάχιστον- που δεν έχουμε τι να κάνουμε και που έχουμε λύσει το βιοποριστικό μας πρόβλημα κατά των Γιάννη Ι. (ευτυχώς που η Μύκονος είναι μια σταλιά τόπος και γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας, όλοι πλην των ανωνύμων)- εμείς λοιπόν χρόνια τώρα αντιδρούμε για θέματα που αφορούν στην καθημερινότητά μας και το δημόσιο καλό!

Χρόνια τώρα αντιπαλεύουμε ένα διεφθαρμένο σύστημα που εκτρέφει  χορτάτους λασπολόγους που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία: Να σπέρνουν  συκοφαντίες και έριδες για να υπηρετήσουν τους αφέντες  τους οι οποίοι  δεν θέλουν να διαταράζεται η ηρεμία τους !

Λειτουργούν σαν τους κουκουλοφόρους σε μια ειρηνική πορεία !

Ο Γιάννης Ι. και οι όμοιοί του δεν μπορούν να δεχθούν ότι  ο κόσμος  δεν είναι  κοπάδι προβάτων , έχει αρχίσει  να ξυπνάει και να διεκδικεί.

Ζούμε σε εποχή «κρίσης». Κρίσης αξιών που οδήγησε σε πολιτική και οικονομική κρίση, αποτέλεσμα ενεργειών διεφθαρμένων πολιτικών που εκλέγονταν από πελάτες ψηφοφόρους.

Μπορούμε όμως να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία και να έρθουμε πιο κοντά, να  βγάλουμε τις ταμπέλες που μας έμαθαν να τοποθετούμε και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε. Δεν θα αφήσουμε τον Γιάννη Ι. και τους ομοίους του να δηλητηριάσουν  την συνοχή μας και να υποτονίσουν τις αντιδράσεις μας, που από εδώ και πέρα θα είναι πιο συχνές. Θα τους παραμερίσουμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε όπως τόσα χρόνια ξέρουμε να κάνουμε!

Είμαι υπερήφανη που ανήκω σε αυτήν την δυναμική ομάδα των Πολιτών της Μυκόνου, που επώνυμα και λεβέντικα ενεργήσαμε ομαδικά για ένα από τα προβλήματα του τόπου και που καταφέραμε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να πιέσουμε  για την εύρεση μιας δίκαιης για  όλους λύσης.

Κανένας σωστός πολίτης δεν θέλει διεφθαρμένο κράτος και υπηρεσίες! Η διαφθορά καλλιεργείται  από πολιτικούς που ψηφίζονται από τύπους σαν τον Γιάννη Ι.!

Και η  σημερινή  Δ.Ο.Υ Μυκόνου δεν μας έχει δείξει σημάδια διαφθοράς!

Για να τελειώσω με τους χαρακτηρισμούς  του Γιάννη Ι.

Δεν είναι μόνο ανήθικος λασπολόγος. Το πάθος του «κιτρινισμού» του δεν του επιτρέπει να διαβάζει σωστά τις ανακοινώσεις που του στέλνονται.

Συμβουλή: To «σκοτάδι»  δεν βοηθάει την όραση. Βγες και λίγο «έξω», κάνε καμιά βόλτα στην ωραία φύση του νησιού μας. Μπορεί και να αποκτήσεις πιο δημιουργικά ενδιαφέροντα…

Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2012 ,

Μέρα μνήμης για αυτούς που «νοιώθουν»!

Σημείωση-Σχόλιο Κ.Ε.Πο.Μ. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν έχουμε ως τώρα σχολιάσει ανώνυμα λιβελογραφήματα κι ας έχουμε υποστεί συνεχή και αδιάκοπη ρίψη λάσπης. Το κάνουμε σήμερα και αναρτούμε την απάντηση της Άννας Καμμή γιατί πέρα από το προσωπικό θίγεται και ένα πλήθος ανθρώπων ποιυ συμμετείχαν σε έναν αγώνα που αποτελεί συνέχεια άλλων αγώνων. Δεν άρχισε χτες και δεν τελειώνει σήμερα. Συνεχίζουμε υπογράφοντας κανονικά τα κείμενά μας, είτε ως ιδιώτες είτε ως φορέας, γιατί απλά δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Οι επιθέσεις εναντίον στελεχών μας δεν είναι τυχαίες. Και στο παρελθόν κάποιοι δεν είδαν με καλό μάτι την συνεχή παρουσία μας στα κοινά. Τους χαλάει τα σχέδια γι αυτό και οι συνεχείς επί του προσωπικού επιθέσεις λασπολογίας. Προφανώς και σήμερα κάποιοι ενοχλήθηκαν από την πρώτη κιόλας παρουσία της Άννας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εμείς προσπαθούμε να αλλάξουμε την κοινωνία χωρίς να κρυβόμαστε! Όπως δεν κόπηκαν τα φτερά της Δέσποινας, έτσι και η Άννα θα συνεχίζει να φτερουγίζει στην καθημερινότητα των αγώνων για το καλό του νησιού σαν μια ακόμα δυναμική παρουσία που προκύπτει μέσα από τη συλλογικότητα των οργάνων της Κ.Ε.Πο.Μ.

Και μια πληρωμένη απάντηση από την Άννα Λοΐζου

                           Διαλέξτε λοιπόν στρατόπεδο

Η υβριστική επίθεση προς την κα Καμμή και την ΚΕΠΟΜ,

προσβάλει και όλους εμάς που συμμετείχαμε στην κατάληψη

της ΔΟΥ Μυκόνου και δεν είμαστε ούτε Καμμή ούτε ΚΕΠΟΜ,

πολύ δε περισσότερο, αργόσχολοι!

Για μια ακόμη μια φορά βλέπω πως τα προβλήματα των συμπατριωτών μου Μυκονιατών, τελικά γι’ αυτούς δεν είναι προβλήματα. Σκέφτομαι πως όταν έγινε το Χωροταξικό κανείς δε διαμαρτυρήθηκε, όταν αυξήθηκαν οι αντικειμενικές αξίες δεν άνοιξε ρουθούνι, για το ΦΠΑ του τουριστικού προϊόντος δε μίλησε κανείς, η αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων δεν ενόχλησε κανέναν, η έλλειψη προσωπικού και κονδυλίων από Κέντρο Υγείας, Αστυνομία, σχολεία, υπηρεσίες, δεν αφορά κανέναν Μυκονιάτη, ούτε βέβαια η διαφθορά του Δήμου. Τουλάχιστον δεν ξεσηκώθηκε κανένας για να ξεσηκώσει και μερικούς άλλους, να φωνάξουν όλοι μαζί, να εκβιάσουν Αρχές και Κράτος, μήπως και διορθωθεί τίποτα…

Τώρα έδωσε ο θεός και ξεσηκώθηκαν μερικοί για το κλείσιμο των ΔΟΥ.
Και ώ! του θαύματος, από τότε που το αντιλήφθηκαν οι διάφοροι ΑΝΩΝΥΜΟΙ του διαδικτύου και των καφενείων, άρχισαν να βρίζουν θεούς  και δαίμονες και όπως πάντα με τη γνωστή γλώσσα των τραμπούκων. Μεταξύ αυτών κάποιος Γιάννης Ι., (δηλαδή ανώνυμος κι αυτός) μας ενημερώνει πως «Η ΔΟΥ δίνει νόημα ζωής στους αργόσχολους». Και συνεχίζει με υβριστική επίθεση προς την κα Καμμή και την ΚΕΠΟΜ, που προσβάλει και όλους εμάς που συμμετείχαμε στην κατάληψη της ΔΟΥ Μυκόνου και δεν είμαστε ούτε Καμμή ούτε ΚΕΠΟΜ, πολύ δε περισσότερο, αργόσχολοι!
Άκουσε λοιπόν Γιάννη Ι. και οι όμοιοί σου, πως έχουν τα πράγματα :
Αυτός ο τόπος κατοικείται από διάφορες κατηγορίες ανθρώπων. Από ακαταμάχητους ηλίθιους, αμόρφωτους και συμφεροντολόγους (βάσει εκλογικών στοιχείων, 1300 τόσοι είναι ψηφοφόροι επιπέδου κορνίβα)- κατηγορίες επικίνδυνες για τον τόπο – μέχρι αδιάφορους, βολεμένους, φοβισμένους, πολιτικοποιημένους, ευαισθητοποιημένους, ρομαντικούς, φιλήσυχους, φιλόδοξους, κουλτουριάρηδες, ξένους και λίγους που ξέρουν τι ακριβώς θέλουν από τη ζωή τους και το διεκδικούν.
    Αυτός ο τόπος λοιπόν δεν ανήκει μόνο στους τραμπούκους του. Ανήκει και σε όλους εμάς που δε ζούμε μόνο για την τσέπη μας, αλλά και για μια ποιότητα ζωής για εμάς και τα παιδιά μας.
    Μάθε λοιπόν, πως κανένας από εμάς δεν θα είχε αντίρρηση να μηχανογραφηθεί η ΔΟΥ και να γίνεται η δουλειά μας όπως γίνεται στη Βρετανία π.χ, όπου το κτίριο της εφορίας, υπάρχει μόνο για ειδικές περιπτώσεις εξυπηρέτησης του πολίτη και τις καθημερινές υποθέσεις του ο πολίτης, τις διεκπεραιώνει είτε με αλληλογραφία με την εφορία, είτε ηλεκτρονικά, πληρώνει ηλεκτρονικά κλπ.
      Επειδή όμως ζούμε στη σημερινή Ελλάδα, με ψεύτες πολιτικούς και ένα πουλημένο κράτος, που από νοικοκυραίους κοντεύει να μας καταντήσει ζητιάνους, δε ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ότι ο υπάρχον κρατικός μηχανισμός θα καταφέρει να μηχανογραφήσει εγκαίρως τις ΔΟΥ και να απασχολήσει αλλού τους υπαλλήλους, που μπορεί να τους βρίζουμε, εν προκειμένω χωρίς στοιχεία και άδικα κατά την άποψή μου, αλλά δεν παύουν να είναι Έλληνες με οικογένειες και ίσα δικαιώματα με όλους τους άλλους. Απλά το κράτος θα  ταλαιπωρήσει όπως πάντα  τους πολίτες για κανένα 6μηνο -στην καλύτερη περίπτωση- και μετά θα πει «δεν τα καταφέραμε», όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό κάνουμε κατάληψη «προληπτικά», σαν μέσον πίεσης, ώστε επιτέλους το κράτος να τηρήσει τις δεσμεύσεις του ΕΓΚΑΙΡΩΣ. Τις απόψεις μας μάλιστα συμμερίζονται και όλα τα νησιά που μετακινούνται οι ΔΟΥ τους και ήδη κάνουν απεργίες και καταλήψεις, τα περισσότερα με πρωτοστάτες τους Δήμους τους και τον κόσμο τους ενωμένο! Και επιτέλους κάνουμε μια αρχή, μήπως και βρούμε τελικά έναν τρόπο να αντιμετωπίσουμε και τα υπόλοιπα προβλήματά μας όλοι μαζί!
   Και επειδή όσοι λέτε τα δικά σας, στην ουσία είσαστε έξω απ’ το χορό, μάθετε ότι όσοι ήταν εκείνο το βράδυ στο Γρυπάρειο ξέρουν πολύ καλά πώς ξεκίνησε αυτή η ιστορία και γιατί τώρα. Ήμασταν όλοι εμείς που είπαμε  εκεί μέσα τις απόψεις μας, που αφήσαμε στην άκρη τις πολιτικές μας πεποιθήσεις, που μιλήσαμε και για τα υπόλοιπα προβλήματα της Μυκόνου, που κατά καιρούς τους ίδιους πάντα Μυκονιάτες έχουν απασχολήσει, όπως τα σκουπίδια (βλέπε ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΥΚΟΝΟΥ), τα σχολεία (βλέπε ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ), διαφθορά Δήμου (βλέπε σε τι θέση βρίσκονται σήμερα αυτοί που την  αποκάλυψαν), κοινωνικά προβλήματα (βλέπε ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ, ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ) κλπ.
ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ!!!!!
Κι απέναντι, ΠΑΝΤΑ οι ίδιοι και οι ίδιοι που τίποτε δε θέλουν να αλλάξει σε αυτό τον τόπο, από φόβο μήπως και αλλάξουν οι ρουσφετολογικές τους συνήθειες, γιατί χωρίς αυτές είναι ένα μεγάλο ΤΙΠΟΤΑ στον ίδιο τους τον τόπο!
     Και τι να πρωτοεξηγήσεις σε αυτόν το Μυκονιάτη που στέλνει το παιδί του  στο σχολείο, όχι  για να μορφωθεί αλλά για να το ξεφορτωθεί από το σπίτι!!! Τι να εξηγήσεις στο Μυκονιάτη της πουλημένης ψήφου, που είναι δεμένος χειροπόδαρα στα πολιτικά  ρουσφέτια που χρωστάει; Στο Μυκονιάτη που χτυπάει την πόρτα του Δημάρχου μόνο για να γλύψει, προκειμένου να κάνει την παρανομία του ή τη δουλειά του;
Σας φταίει λοιπόν η ΔΟΥ και το γιατί ξεσηκώθηκε ΤΩΡΑ ο κόσμος!
Ε, λοιπόν αυτή τη φορά δε θα σας περάσει. Ή μαζί μας θα ‘ρθείτε ή θα βρεθείτε απέναντι. Αυτό το κράτος είναι υπό κατεδάφιση. Αλλά πέφτοντας θα πάρει μαζί του και όλη τη χολέρα που το ίδιο έσπειρε ανάμεσά μας. Και επιτέλους έφτασε η ώρα να ακουστούν και των φιλήσυχων και ρομαντικών οι φωνές. Η λάσπη που πετάτε στα άδεια κεφάλια σας θα πέσει.
Και αφού ή λέξη ΜΑΖί δεν σας λέει τίποτε, διαλέξτε στρατόπεδο!

Η παρέμβαση της Άννας Λοΐζου όπως και της Άννας Καμμή, έτσι για την ιστορία, απαντά εδώ!

Συντάκτης: kepom

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου έχει έδρα τη Μύκονο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s