Βαρύτατες κατηγορίες για κακουργήματα… μηδενική ευθιξία!.

Εκτός Ημερησίας Διάταξης, ερώτηση- αίτημα κατέθεσε η ΚΕΠΟΜ σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο, για  επίσημη ενημέρωση από το προεδρείο αναφορικά με το οικονομικό σκάνδαλο. Η απάντηση ήταν ότι ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την Εισαγγελία!
Ωστόσο τα δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρουν ότι το ύψος της ζημιάς για τον Δήμο μπορεί να φτάνει και τα 8.000.000 ευρώ!
Η ΚΕΠΟΜ θεωρεί ότι για λόγους ηθικής τάξης οι αιρετοί που κατηγορούνται για τόσο σοβαρά αδικήματα, θα έπρεπε να έχουν ήδη παραιτηθεί αυτοβούλως και να αφοσιωθούν  στην εύρεση στοιχείων για την υπεράσπισή τους. Θεωρούμε ότι η Δικαιοσύνη θα  αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και θα απαλλάξει τους αθώους. Όμως δεν είναι λογικό κατηγορούμενοι για κακουργήματα να κρατούν ακόμη τις θέσεις τους διασύροντας  τον Δήμο και δυσχεραίνοντας την εύρυθμη λειτουργία του!

Το σκάνδαλο μας έχει στερήσει τεράστια ποσά που θα ήταν χρήσιμα για τις λειτουργικές ανάγκες και την ανάπτυξη του νησιού. Αποκλείεται να αποκατασταθεί πλέον η ζημιά που υπέστη ο Δήμος και η κοινωνία της Μυκόνου. Ωστόσο η Κ.Ε.ΠΟ.Μ. δεν δικάζει και κυρίως δεν προτίθεται να «καταδικάσει» κανέναν. Σίγουρα όμως κι ενώ το απίστευτο σκάνδαλο είναι ανοικτό και μας προσβάλει όλους, δεν πρόκειται να αθωώσουμε πολιτικά κανέναν μοιράζοντας λεκτικά συχωροχάρτια, όπως κάποιοι αποτόλμησαν σήμερα στο Δ.Σ.  Αν κάποιοι αδίκως κατηγορούνται δεν έχουν άλλο από το να περιμένουν την ακροαματική διαδικασία και μακάρι να αθωωθούν.

Το σχετικό με τις εξελίξεις στον Δήμο άρθρο 236 του Καλλικράτη, το οποίο αναμένεται να κάνει χρήση ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αναφέρει:

Έκπτωση εξαιτίας καταδίκης

2.α.’Οταν γίνεται παραπομπή για κακούργημα με αμετάκλητο βούλευμα ή με απευθείας κλήση κατά της οποίας έχει εξαντληθεί το δικαίωμα προσφυγής, ο Ελεγκτής Νομιμότητας οφείλει να θέσει τον κατηγορούμενο σε κατάσταση αργίας, η οποία διατηρείται σε περίπτωση έκδοσης καταδικαστικής απόφασης του ποινικού δικαστηρίου. Εάν εκδοθεί αθωωτική απόφαση, η αργία αίρεται αυτοδικαίως και θεωρείται ως μηδέποτε επιβληθείσα.

Koini GNomi 301112

ΠΡΟΣ

1)   Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Χατζημιχάλη

2)  Δήμαρχο Μυκόνου, κ. Κουσαθανά- Μέγα

3)  Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δημοτικό Συμβούλιο Μυκόνου, κ.Σκαγιά

Μύκονος, 30/11/2012

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως πληροφορούμαστε από δημοσιεύματα της εφημερίδας «ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ», διενεργούνται συστηματικά ανακρίσεις ενώ συνεχίζουν να  καταθέτουν αιρετοί και γενικότερα εμπλεκόμενοι στο θέμα του οικονομικού σκανδάλου της Μυκόνου.

Σύμφωνα μάλιστα με σημερινό άρθρο της παραπάνω εφημερίδας (30/11/12, σελ. 7)

«Απαγγέλθηκαν οι πρώτες κατηγορίες σε δύο αυτοδιοικητικούς της Μυκόνου, που ήταν πρώην συνεργάτες του Χρήστου Βερώνη και συνεχίζουν και επί δημαρχίας Κουσαθανά. Ο μεν πρώτος, πλήρωσε εγγύηση 50.000 ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ του έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα, καθώς επίσης θα πρέπει να δίνει το παρόν στο αστυνομικό τμήμα. Το δεύτερο άτομο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φαίνεται ότι πλήρωσε εγγύηση της τάξης των 30.000 ευρώ για να αφεθεί ελεύθερος, ενώ ισχύουν και για αυτόν όλα τα  υπόλοιπα, δηλαδή απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και δήλωση παρουσίας.

Εν κατακλείδι, έχουμε:

-Ενώπιον Ανακριτή και Εισαγγελέα, τους δύο δημάρχους (Χρ. Βερώνης, Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας).

– Πρώην αντιδημάρχους και

-Εργαζόμενους στο Δήμο Μυκόνου, κατηγορούμενους

– Κατηγορίες σε αιρετούς για απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

-Οκτώ (;) εκατομμύρια ευρώ ζημιά στο Δήμο Μυκόνου.»

Με βάση τα παραπάνω διαπιστώνουμε ότι η ενώ η υπόθεση αυτή προχωρά νομικά, εμείς ως δημοτικοί σύμβουλοι δεν έχουμε καμιά επίσημη ενημέρωση για ένα τόσο σημαντικό δημόσιο  ζήτημα που αφορά όλους τους πολίτες του νησιού, αλλά και την υπόληψη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Υπάρχει απόλυτη μυστικότητα  και αδιαφάνεια από την συμπολίτευση (την οποία έχουμε καταγγείλει στο παρελθόν) και  η οποία δεν δικαιολογείται πλέον,  από τη στιγμή  που οι νομικές εξελίξεις δημοσιοποιούνται σε τέτοια έκταση σε εφημερίδες.

Σας ρωτάμε λοιπόν και επισήμως να μας πείτε, σεβόμενοι το θεσμό που υπηρετείτε:

Α) Ποια είναι μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα των ανακρίσεων και σε ποιούς αιρετούς και υπαλλήλους έχουν αποδοθεί οι πρώτες κατηγορίες;

Β) Αν έχετε αποστείλει ενημερωτικά έγγραφα στον Γ. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, σχετικά με το θέμα αυτό, καθώς επίσης και αν ο Γ. Γραμματέας σάς έχει απαντήσει και έχει δώσει εντολές προκειμένου να τεθούν σε κατάσταση αργίας όσοι αιρετοί παραπέμπονται  για κακούργημα (αυτοδίκαια έκπτωση αξιώματος σύμφωνα με το πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, άρθρο 236).

Θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να λάβουμε γνώση στο Δ.Σ. για όλα τα παραπάνω διαφυλάσσοντας  τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη νομιμότητα των διαδικασιών.

Η Δημοτική Σύμβουλος της ΚΕΠΟΜ

Άννα Καμμή

SKANDALO DIMOS MYKONOU 231112Αυτά δυστυχώς τα νέα από το νησί θα κάνουν πάλι το γύρο της Ελλάδας και όχι μόνο. Κρίμα! Και κρίμα πολύ περισσότερο γιατί εμείς είμασταν πάντα εδώ και πάντα είχαμε τις κεραίες μας ενεργοποιημένες, αλλά δυστυχώς παίξαμε και χάσαμε, γιατί οι συμπολίτες μας δεν είχαν αυτιά για ν’ ακούσουν τη φωνή μας, μάτια να δουν τα γραπτά μας. Τα γραπτά όμως μένουν και είναι πάντα εδώ:

https://kepom.wordpress.com/2010/08/20/eimastepantaedo/

h-mykoniatiki_august-2010

Συντάκτης: kepom

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου έχει έδρα τη Μύκονο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s