Μια πρώτη αντίδραση στους νέους φόρους

Κυκλοφόρησε μια ανοικτή πρόσκληση από ομάδα πρωτοβουλίας πολιτών της Μυκόνου και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Καλούμαστε να συζητήσουμε ένα σοβαρό θέμα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού. Το σημαντικό εδώ είναι πως πάλι είναι πολίτες εκείνοι που μπαίνουν μπροστά.  Πάντα έτοιμοι να προσφέρουν με τον προβληματισμό, την συμμετοχή, την ανταλλαγή απόψεων και ενίοτε την συμμετοχή τους σε αγωνιστικές διεκδικήσεις.
"Συννεφιά" - Μύκονος 2012, φωτο Δ.Ρ.
«Συννεφιά» – Μύκονος 2012, φωτο Δ.Ρ.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί φίλοι
Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου του σωτήριου έτους 2013, θα γίνει μια πρώτη συνάντηση Μυκονιατών, με σκοπό την συζήτηση επί τοπικών θεμάτων ή και γενικότερων προβλημάτων. Μια πρώτη πρόταση που έχει τεθεί, είναι να βρούμε τρόπο να αντιμετωπίσουμε τη φοροθύελλα που έχει ξεσπάσει, εν Ελλάδι, αλλά και εν Μυκόνω, κυρίως με τους νέους φόρους μεγάλης ακίνητης περιουσίας, ειδικά σε χωράφια που δεν αποδίδουν έσοδα στον ιδιοκτήτη τους και έχουν χαρακτηριστεί ως μη δομήσιμα και κατά συνέπεια μη εμπορικά, από το τελευταίο Χωροταξικό που έπληξε το νησί μας. Μία πρώτη σκέψη επίσης είναι να αντιμετωπισθεί το θέμα νομικά, με ομαδικές αγωγές κλπ. Όπως αντιλαμβάνεστε για να αποδώσουν τέτοιες ενέργειες απαιτείται μεγάλη συμμετοχή πολιτών. Ας συναντηθούμε λοιπόν, για να μετρηθούμε και να δούμε αν η κοινωνία μας θέλει να αγωνιστεί για μια άσπρη μέρα ή προτιμάει την ανώφελη γρίνα των ομηγύρεων που δεν οδηγεί πουθενά.
Θα προσκληθούν δικηγόροι, λογιστές και εφοριακοί του νησιού, ώστε να βοηθηθεί η διαδικασία.
Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, καφε BLU BLU (παλιό λιμάνι) στις 6.00μμ. Επελέγη το συγκεκριμένο καφέ λόγω του παιδότοπου που έχει, ώστε να μην έχουν θέμα ακόμη και οι γονείς μικρών παιδιών!

Συντάκτης: kepom

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου έχει έδρα τη Μύκονο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: