Δεν μας αξίζει αυτό το απαξιωμένο Κέντρο Υγείας

KENTRO YGEIAS MYKONOS

Την ώρα που καταρρέει το Κέντρο Υγείας υπό το βάρος ελλείψεων, άβαφτο ασυντήρητο και τριτοκοσμικό, με σεντόνια που πλένονται μόνο όταν έχουμε λεφτά, κάποιοι παίζουν πολιτικά ή και ψηφοθηρικά παιχνίδια, διατηρώντας στη θέση τους κάποια άτομα αδιάφορα, απόντα ή και πολυάσχολα. Η 3μελής Διοικούσα Επιτροπή έχει ένα μέλος ενεργό κι αυτό έτσι όπως αποφάσισε να τα κάνει όλα μόνος του, τελικά δεν κάνει τίποτα.

Αργά αλλά σταθερά το Κέντρο Υγείας Μυκόνου αντί κάθε χρόνο να είναι καλύτερα οργανωμένο, υποβαθμίζεται. Θα περίμενε κανείς δεδομένου του φόρτου και του είδους των περιστατικών που αντιμετωπίζει να δούλευε με τη στοιχειώδη στήριξη της πολιτείας και του Δήμου. Αντιθέτως η πολιτεία έχει εμπλέξει την Υγεία στο μνημονιακό τσουνάμι, ενώ ο Δήμος με την εγκληματική του αδιαφορία, καταδικάζει τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού σε μια υποβαθμισμένη και ελλειμματική παροχή υπηρεσιών υγείας.

Κέντρο Υγείας Μυκόνου-φωτο αρχείου
Κέντρο Υγείας Μυκόνου-φωτο αρχείου

Ομάδα της ΚΕΠΟΜ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της  Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Μυκόνου κ. Σκαγιά, τον Διευθυντή Επιστημονικού Προσωπικού κ. Κλεάνθους, γιατρούς και μέλη του προσωπικού και ενημερώθηκε για τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το Κ.Υ.

Από τις  συναντήσεις  προέκυψαν πολλά και ενδιαφέροντα θέματα, τα οποία καταγράφουμε αναλυτικά μπας και συνειδητοποιήσουμε κι εμείς οι πολίτες την ανάγκη πίεσης προς κάθε κατεύθυνση.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η μονομελής …τριμελής επιτροπή που δεν μας αξίζει

 Το Κέντρο Υγείας Μυκόνου χτίστηκε το 1985 με χρήματα του Ελληνικού Δημόσιου σε οικόπεδο που δώρισε για αυτόν τον σκοπό ο συμπολίτης μας Γιάννης Ασημομύτης (Φτωχός). Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του το 1986, ανήκει διοικητικά στο Νοσοκομείο Σύρου και μαζί με τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας του Αιγαίου, το Νοσοκομείο Μεταξά, το Τζάνειο και Νίκαιας ανήκει  στην 2η   ΔΥΠΕ (Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου).

Το Υπουργείο  Υγείας (νόμος 2071/92), ορίζει την λειτουργία  3μελούς Διοικούσας Επιτροπής για κάθε Κέντρο Υγείας  η οποία  έχει  γνωμοδοτικό  χαρακτήρα, αλλά όχι εκτελεστική εξουσία. Τα μέλη της διορίζονται για 3 χρόνια, τώρα πια από την οικεία ΔΥΠΕ, και η ιδιότητά τους είναι τιμητική και άμισθη. Ένα μέλος διορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση, ένα είναι εκπρόσωπος του Δήμου και ένα μέλος ορίζεται από το ιατρικό προσωπικό.

Στην Μύκονο  από τον  Ιούνιο του 2010 έως σήμερα, η τριμελής αυτή Διοικούσα Επιτροπή   αποτελείται από τον κ. Δημήτρη Σκαγιά – Πρόεδρο, την ιατρό κ. Μαρία Κραββαρίτου –Αντιπρόεδρο (νόμιμα αποσπασμένη από τον  Αύγουστο του  2011 στο Κ.Υ. Βάρης)  και τον κ. Αλέκο Βαμβακούρη – Αντιδήμαρχο Μυκόνου  ως μέλος,  ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος αυτής της επιτροπής εδώ και χρόνια.

Στα καθήκοντα και στις αρμοδιότητες  της   μεταξύ άλλων ( ΦΕΚ 667/ 11.11.1992), είναι  να  εισηγείται στην Υπηρεσία της περιφέρειας  για την κάλυψη των αναγκών  σε ιατρικό προσωπικό ειδικοτήτων αλλά και κενών θέσεων προσωπικού του Κέντρου Υγείας , να ελέγχει το φαρμακευτικό  και υγειονομικό υλικό και να συνεδριάζει τακτικά τουλάχιστον  μία  φορά στις 15 ημέρες. Στις συνεδριάσεις της ΔΕ παραβρίσκεται και ο διευθυντής του ΚΥ ως ακροατής.

Σήμερα Διοικούσες Επιτροπές για τα Κέντρα Υγείας υφίστανται μόνο στην νησιωτική Ελλάδα λόγω της νησιωτικότητας και της απόστασής τους από τα νοσοκομεία που υπάγονται.

Κέντρο Υγείας - φωτογραφία αρχείου
Κέντρο Υγείας – φωτογραφία αρχείου

Επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Από το 1986 το ΚΥ Μυκόνου λειτουργεί σύμφωνα με τον Οργανισμό Εσωτερικής λειτουργίας του όπως αυτός έχει  τροποποιηθεί  κατά καιρούς.

Σε αυτόν σήμερα  προβλέπονται οι παρακάτω οργανικές θέσεις:

3  παθολόγοι

1 οδοντίατρος

1 παιδίατρος

2 θέσεις ΤΕ Μαιευτικής

1 μικροβιολόγος και 1 ΔΕ  βοηθός Παρασκευαστής και 1 ΤΕ παρασκευαστής.

1 ορθοπεδικός

1 καρδιολόγος

2  ΤΕ ραδιολογίας- ακτινολογίας (χειριστές ) και ελλείψη αυτών ΔΕ

1 καθαρίστρια

6 οδηγοί ασθενοφόρου

3 κλητήρες – επιμελητές (θυρωροί)

1 ΤΕ διοίκησης μονάδων υγείας

2 ΔΕ Διοικητικού λογιστικού

1 Επισκέπτρια Υγείας

1 Τεχνικός – συντηρητής

1 Επιμελητής κήπων

1 Βοηθός τραπεζοκόμος

1  θέση νοσηλεύτριας ΤΕ και 2 βοηθοί νοσηλευτών  ΔΕ

Στο παραπάνω προσωπικό προστίθεται ο χειρουργός κ. Λουκιανός Κουερίνης, ο οποίος ήταν εδώ με απόσπαση από το νοσοκομείου Σύρου και σύντομα συνταξιοδοτείται, και  8 θέσεις αγροτικών ιατρών (6 για το Κέντρο Υγείας, 1 για το περιφερειακό ιατρείο της Άνω Μεράς και 1 για το ΚΑΜ αεροδρομίου για πρωινή βάρδια) από τις οποίες οι 4 είναι σήμερα κενές.

Όλες οι παραπάνω θέσεις προκηρύσσονται από το Υπουργείο Υγείας . Η ΔΥΠΕ όμως έχει τη δυνατότητα πρόσληψης επικουρικού προσωπικού μέχρι και  για ένα έτος  σε οποιαδήποτε θέση, με την προϋπόθεση το Νοσοκομείο να μπορεί να τους καλύψει μισθοδοτικά.

Στη Μύκονο υπάρχει μονάδα του ΕΚΑΒ που λειτουργεί  από τον Σεπτέμβριο του 2004, διαθέτει 6 άτομα  (αντί για 9 που προβλέπονται για τη Μύκονο), η οποία είναι  ανεξάρτητη υπηρεσία  και προς το παρόν  συστεγάζεται στο Κέντρο Υγείας.

Η Άνω Μερα δικαιούται δυο γιατρούς, μια νοσηλεύτρια και ασθενοφόρο

Από τον Μάρτιο του 2010,  μετά από επίμονες  προσπάθειες της τότε προέδρου του τοπικού δημοτικού καταστήματος της Άνω Μεράς, κ. Ευγενίας Χανιώτη, του κ. Αντώνη  Μονογυιού της τότε Δ.Ε του Κ.Υ. αλλά και του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείο Σύρου κ. Χαράλαμπου Πλατή, εγκρίθηκε από το ΚΕΣΥ η λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου  Άνω Μεράς ως ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ. Προβλεπόταν η  πρόσληψη 2 ιατρών και μιας νοσηλεύτριας, αλλά λόγω αδράνειας της Διοικούσας Επιτροπής δεν αξιοποιήθηκε αυτή η δυνατότητα και παραμένει ως Περιφερειακό Ιατρείο με έναν γιατρό. Επίσης προβλεπόταν για αυτό  και ένα ασθενοφόρο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ελλείψεις, ελλείψεις, ελλείψεις

Από τις παραπάνω  οργανικές θέσεις,  η κυρία Κραββαρίτου -ιατρός γενικής ιατρικής- (καταλάμβανε θέση αγροτικού) έχει φύγει εδώ και 1,5  χρόνο με απόσπαση. Παραμένουν επίσης κενές οι θέσεις  1 νοσηλεύτριας, 2 ακτινολόγων, καρδιολόγου, ορθοπεδικού, οδοντίατρου, 6 οδηγών ασθενοφόρου και ενός διοικητικού υπαλλήλου, οι οποίοι  έχουν φύγει με συνταξιοδότηση, μετατάχτηκαν ή έληξε η σύμβασής τους.

 • Μέχρι τον  Αύγουστο του  2005 οι επιχορηγήσεις από τον Δήμο Μυκόνου βοηθούσαν στην καλύτερη λειτουργία του ΚΥ καλύπτοντας  εν μέρει τα κενά του κρατικού μηχανισμού. Για το διάστημα 2001- 2005 ο Δήμος Μυκόνου διέθεσε για αυτόν τον σκοπό 450.000 ευρώ.
 • Τον Νοέμβριο του 2000 ιδρύθηκε ο Σύλλογος Φίλων του Κέντρου Υγείας ο οποίος ήταν ο «διαμεσολαβητής»  μεταξύ Δήμου, δωρητών και Κέντρου Υγείας. Δημοτικές επιχορηγήσεις, δωρεές από ιδιώτες και φορείς δίνονταν στον Σύλλογο για να καλύπτονται οι  λειτουργικές ανάγκες του Κ.Υ. Έτσι προσλήφθηκαν μέσω του Συλλόγου 8 άτομα προσωπικό  για την αναβάθμιση της λειτουργίας του. (Θυρωροί, νοσηλευτές, χειριστής ακτινολογικού και πληρώματα ασθενοφόρου).
 • Το 2005 το Ελεγκτικό Συνέδριο απαγόρευσε την χρηματοδότηση των Ν.Π.Δ.Δ.  από τους ΟΤΑ, με αποτέλεσμα να γίνουν περισσότερο εμφανή τα προβλήματα και του ΚΥ Μυκόνου. Έτσι αδράνησε και ο Σύλλογος.
 • Από την αρχή της λειτουργίας του μέχρι σήμερα πολλοί φορείς και ιδιώτες έχουν κάνει σημαντικές  χρηματικές δωρεές, αγορές εξοπλισμού, φαρμακευτικού υλικού και αναλώσιμων, ακόμη και για την συντήρηση του κτιρίου.

Κάποια μηχανήματα που έχουν αγοραστεί παραμένουν αδρανή λόγω έλλειψης χειριστών, όπως ο ακριβός υπερηχογράφος καρδιάς που αγοράστηκε με χρήματα των δύο Συλλόγων Γυναικών του νησιού και ένα υπερσύγχρονο ακτινολογικό μηχάνημα.

 • Για τους αγροτικούς ιατρούς προκηρύχθηκαν 4 θέσεις  τον Ιανουάριο  του 2013, αλλά ο διαγωνισμός απέβη άγονος. Παρά την ανεργία του κλάδου, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να έρθει στην Μύκονο, λόγω του υψηλού κόστους διαβίωσης.
 • Παρά τις  επανειλημμένες προτάσεις  από το 2002 της τότε Πρόεδρου του Α΄ΠΕΣΥ  Κυκλάδων κας Μωραϊτάκη αλλά και του διαδόχου της κ. Ευθυβουλίδη, για αναβάθμιση και αύξηση  του επιστημονικού και νοσηλευτικού προσωπικού,  σήμερα παρά τον όγκο των περιστατικών  ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο,  είναι το πιο υποβαθμισμένο Κέντρο υγείας στις Κυκλάδες από  άποψη επάρκειας προσωπικού! Αυτό διαπιστώνεται από την σύγκριση των οργανισμών λειτουργίας των ΚΥ.
 • Οι  σημαντικές αυτές  ελλείψεις  προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην παροχή δημόσιας υγείας στο νησί. Εάν στις ελλείψεις προσωπικού προσθέσουμε  και τις ελλείψεις σε αναλώσιμα, σε φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό θα μας αποκαλυφτεί μια κατάσταση τραγική!
 • Τα τελευταία 2 χρόνια γίνεται ηλεκτρονική  παρακολούθηση των παραγγελιών αναλώσιμων και φαρμάκων για να αποφευχθεί  η σπατάλη, αλλά η γραφειοκρατία και η υποχρηματοδότηση από το νοσοκομείο Σύρου δυσκολεύουν τις προμήθειες και αυξάνονται οι ελλείψεις.
 • Δεν είναι μόνο ο κίνδυνος  πιθανής απώλειας ανθρώπινης ζωής που απασχολεί τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους  υπαλλήλους, με όλες αυτές τις ελλείψεις. Στις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν  είναι και οι 2000 περίπου εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία και εστιατόρια που πρέπει να ανανεώνουν τα βιβλιάρια υγείας τους  κάθε χρόνο  και εξαιτίας της σκανδαλώδους έλλειψης χειριστή, το ακτινολογικό είναι κλειστό από την 1/1/2013, αναγκάζοντας τους  ασφαλισμένους  να πηγαίνουν σε ιδιωτικά ιατρεία ή σε νοσοκομεία εκτός Μυκόνου, με μεγάλο κόστος  σε χρόνο και χρήμα.
 • Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση που από 1 Ιανουαρίου του 2012 έχει καθιερωθεί και στα δημόσια νοσοκομεία, χωρίς στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου να έχει τοποθετηθεί ακόμη από το υπουργείο  ο κατάλληλος ηλεκτρονικός μηχανισμός! Η υπηρεσία αυτή παρέχεται στους πολίτες  από το ΚΥ Μυκόνου μετά την ευγενική χορηγία σχετικού εξοπλισμού από τους φαρμακοποιούς του νησιού!
 • Από το 2010 επιβλήθηκε ο νόμος για είσπραξη εξετάστρων από τους ασθενείς που επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας καθώς και χρήματα για τις διάφορες εργαστηριακές εξετάσεις. Ελλείψει εισπρακτικού μηχανισμού και με έναν εισπράκτορα, οι γιατροί αναγκάζονται πολλές  φορές να κάνουν και αυτήν την δουλειά!
 • Οι εφημερίες των γιατρών είναι απλήρωτες από τον Νοέμβριο του 2012.
 • Την καθαριότητα του ΚΥ έχει αναλάβει εργολάβος. Αυτή την στιγμή στην υπηρεσία καθαριότητας για το κτίριο δουλεύει μόνο  μία καθαρίστρια  με σύμβαση  για 5 ώρες την ημέρα, 6 ημέρες την εβδομάδα και μηδαμινές αποδοχές. Υπερωρίες και αργίες δεν πληρώνονται αν και η μοναδική αυτή καθαρίστρια δεν εργάζεται μόνο σύμφωνα με την σύμβασή της. Σε ώρες που δεν υπάρχει καθαρίστρια στο κτίριο, ειδικά τις βραδινές  ώρες, αναγκάζονται οι γιατροί και οι νοσοκόμες να καθαρίζουν τουαλέτες και ιατρεία εάν υπάρξει ανάγκη. Ο καθαρισμός των σεντονιών  δεν είναι μέσα στην σύμβαση αυτή. Γίνεται  μόνο όταν η Διοικούσα έχει στην διάθεσή της χρήματα από δωρεές και μπορεί να πληρώνει έξτρα την καθαρίστρια για αυτό.   OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 • Η κατάσταση του κτιρίου είναι χείριστη και η έλλειψη συντήρησης το καθιστά προβληματικό! Η τελευταία συντήρηση αφορά βάψιμο που έγινε το 2006 όταν έγινε η κτιριακή επέκταση. Επιτακτική είναι η  μόνωση των ταρατσών, αφού σε πολλά σημεία πέφτει ο σοβάς και μπαίνουν νερά.
 • Ελλείψει κλιβάνου, τα νοσοκομειακά απόβλητα πετιούνται στον ΧΥΤΑ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον και την δημόσια υγεία!
Μαρμάρινη επιγραφή για την επέκταση (κατά μια αίθουσα!) του Κ.Υ.
Μαρμάρινη επιγραφή για την επέκταση (κατά μια αίθουσα!) του Κ.Υ.

Ευθύνες, Ευθύνες, Ευθύνες

Δεν είναι τυχαίο ότι κοινωνικές υποδομές υγείας και παιδείας στήθηκαν  με δωρεές ιδιωτών. Θεωρούσαμε ότι με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσουμε τις πολυπόθητες δομές, βασιζόμενοι πάντα και στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας παρακάμπτοντας το ανάλγητο  κράτος!

Έτσι,  όμως, δεν μάθαμε να διεκδικούμε!

Κάποιοι πίστεψαν ότι οι πολιτικές «γνωριμίες» και οι «προσωπικές» επαφές ήταν αρκετές για  να λύνονται τα προβλήματα!  Όμως έτσι τα προβλήματα απλά  μπαλώνονταν.

Η οικονομική κρίση έχει ως επακόλουθο και την κατάρρευση αυτών των μεθόδων, με αποτέλεσμα να λάμψει η αλήθεια δια της « γύμνιας» του συστήματος!

Δεν είναι τυχαίο ότι Δήμοι με παρόμοια  προβλήματα, διεκδικώντας συλλογικά έχουν καταφέρει περισσότερα! Τρανό παράδειγμα ο Δήμος Πάρου και η πρόσφατη κινητοποίησή του για το δικό του Κέντρο Υγείας. Ο Δήμος Σαντορίνης, όπως και της Πάρου και της Σίφνου, έλυσαν μόνοι τους το πρόβλημα των αεροδιακομιδών. Η Νάξος  διεκδικεί δυναμικά την διοικητική αυτονομία του Νοσοκομείου και την πλήρη στελέχωσή του.

Ηλεκτρολογικός πίνακας στο Κ.Υ. (φωτο: αρχείου)
                            Ηλεκτρολογικός πίνακας στο Κ.Υ. (φωτο: αρχείου)

Ο θεσμός της Διοικούσας Επιτροπής στην δική μας περίπτωση είναι ανύπαρκτος!

Από τριμελής στα χαρτιά  είναι μονομελής στην πράξη. Ο πρόεδρός της συμβαίνει να είναι και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και πρόεδρος άλλων επιτροπών του Δήμου. Και να θέλει δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί αποτελεσματικά. Τελευταία μάλιστα οδηγεί σαν εθελοντής σε κανονική βάρδια επιφυλακής και ασθενοφόρο! Σε ερώτημά μας δεν μπόρεσε να απαντήσει γιατί ο δήμος δεν απευθύνεται στον κόσμο ώστε να εκπαιδευτούν κι άλλοι εθελοντές. Το 2ο μέλος όπως προαναφέρθηκε  είναι γιατρός αποσπασμένη σε άλλο Κέντρο Υγείας και δεν αντικαταστάθηκε. Τέλος το 3ο μέλος είναι ένας από τους 2 Αντιδημάρχους, μάλλον αδιάφορος για το Κέντρο Υγείας αφού είναι επιφορτισμένος επί χρόνια με την καθαριότητα και έχει κάνει το νησί μας να «λάμπει» σαν παράδειγμα προς αποφυγήν!

Από την αρχή της σύστασης της η παρούσα ΔΕ είναι ζήτημα εάν έχει συνεδριάσει 3-4 φορές και αυτές στο ξεκίνημα της θητείας της.

Όχι μόνο δεν τηρείται η υποχρέωση βάσει νόμου για την συνεδρίασή της κάθε 15 ημέρες, αλλά όντας αποδεκατισμένη δεν ενεργεί αποτελεσματικά για την συμπλήρωση των κενών οργανικών θέσεων, παραιτούμενη στην αρνητική κρατική προδιάθεση και στην μείωση κονδυλίων, χωρίς να δώσει καν την μάχη των εγγράφων!

kepom_sima_lowΗ ΚΕΠοΜ ενημερώνεται, ενημερώνει και προτείνει.

Ακόμα και την ώρα που το κράτος καταρρέει, υπάρχουν προτάσεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την δημόσια υγεία  του νησιού και την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μυκόνου. Θα χρειαστεί πολιτική βούληση των τοπικών αρχόντων.

 • Προτείνουμε τη σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Υγείας, όργανο μη θεσμοθετημένο, αλλά που μπορεί να λειτουργεί συμβουλευτικά (βλ. Καλλικράτης άρθρο 58, παρ.1θ ) και που σε αυτήν  θα μπορούσε να  συμμετέχουν:  ο επιστημονικός διευθυντής του ΚΥ, εκπρόσωπος του ιατρικού, του νοσηλευτικού, του διοικητικού προσωπικού,  δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις δημοτικές παρατάξεις  και εκπρόσωποι πολιτών. Αυτή η επιτροπή θα μπορεί να συνεργάζεται με την Διοικούσα Επιτροπή, η οποία όντας διορισμένη, μέχρι τώρα μάλλον περισσότερο εξυπηρετεί  κυβερνητικά και μικροκομματικά συμφέροντα, αφού  στην ουσία αποφεύγοντας να γίνει δυσάρεστη,  δεν απαιτεί  από την διοίκηση του νοσοκομείου Σύρου την κάλυψη κενών θέσεων και υλικού.
 • Απαιτούμε να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις.
 • Στην Μύκονο  που έχει στόχο τους 2.000.000 τουρίστες ετησίως, κανονικά θα έπρεπε να έχουμε νοσοκομείο και όχι ένα υποστελεχωμένο και  υποβαθμισμένο ΚΥ έτοιμο να κλείσει!
 • Να  συσταθεί Δημοτικό Ιατρείο ώστε μέσω αυτού να προσληφθούν:

Κοινωνική λειτουργός

Ψυχολόγος

Νοσοκόμες

Καθαρίστριες και  Χειριστής εμφανιστής ακτινολογικού

Το Δημοτικό ιατρείο θα μπορεί να συστεγάζεται στο Κέντρο Υγείας και να βοηθά στην λειτουργία του.

 • Η οργανική  θέση του οδοντίατρου να μετατραπεί σε  θέση χειρουργού.
 • Να αυξηθούν οι θέσεις νοσηλευτών από 3 που είναι σήμερα σε 6.
 • Να αντιμετωπισθεί άμεσα το θέμα των νοσοκομιακών αποβλήτων.

Η  Δημόσια Υγεία αφορά όλους μας. Πρέπει να δράσουμε δυναμικά, γιατί οι πολίτες της Μυκόνου δικαιούνται μια καλύτερη μεταχείριση και σίγουρα συνθήκες αξιοπρεπούς περίθαλψης!

Συντάκτης: kepom

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου έχει έδρα τη Μύκονο.

6 σκέψεις σχετικά με το “Δεν μας αξίζει αυτό το απαξιωμένο Κέντρο Υγείας”

  1. Ακόμα πιο πολλή θλίψη προκαλεί η απάντηση του κ. Σκαγιά και του κ. Κουσαθανά-Μέγα στην εφημερίδα Κοινή Γνώμη. Ούτε λίγο ούτε πολύ φταίει η οικονομική κρίση και της ΚΕΠΟΜ η παρέμβαση είναι ψηφοθηρική. Μάλιστα! Μάθαμε ότι με την υγεία δεν πρέπει να ασχολούμαστε. Ίσως όπως είπαν ζημιώνουμε τον Τουρισμό. Το ίδιο μας είπαν και για τα Σκουπίδια και για το Σφαγείο. Δεν μάθαμε όμως με τι θα ήθελαν να ασχολούμαστε. Κυρίως όμως δεν μάθαμε ποιες είναι οι ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ενέργειες και αν επιτέλους θα συνεδριάσει ποτέ η μη λειτουργούσα τα τελευταία χρόνια Διοικούσα Επιτροπή. Άραγε έχουν λόγους να μην λειτουργεί; Ο ήδη υποψιασμένος κόσμος στο νησί δεν αντέχει άλλες τέτοιου τύπου τρύπες για πιθανές ατασθαλίες και ανεξέλεκτες καταστάσεις. Όπως δεν αντέχει να βλέπει ότι δεν αρκεί ο πατριωτισμός των ανθρώπων του Κ.Υ. για να κρατήσουμε ένα αξιοπρεπές επίπεδο παροχής υγειονομικών υπηρεσιών. Χρειάζεται στοιχειώδης οργάνωση, κάλυψη των ελλείψεων και προμήθειες υλικών και αναλωσίμων. Χρειάζεται όμως και κάτι άλλο, ένα πνεύμα σύμπνοιας και συνεργασίας, ένα μήνυμα ελπίδας και ένα κάλεσμα στον κόσμο να συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στη Δημόσια Υγεία του νησιού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: