Η τροφή είναι που κάνει τη διαφορά… Είμαστε ό,τι τρώμε

Kousathanas LibraryΈνα πολύ ενδιαφέρον και επιστημονικά τεκμηριωμένο ντοκιμαντέρ από τους J. Colquhoun και L. ten Bosch. Η χρησιμότητά του γίνεται δραματικά επίκαιρη στην εποχή μας, εποχή των μεταλλαγμένων, της αλόγιστης χρήσης χημικών λιπασμάτων, εντομοκτόνων και αμέτρητων φαρμάκων-δηλητηρίων για τον οργανισμό μας, που από τη φύση του έχει φτειαχτεί να αντιμετωπίζει με δικά του άσφαλτα μέτρα κάθε αρρώστεια, εάν τον αρματώνομε με ό,τι έχει ανάγκη για να ζει υγιής. Οι σωστές διατροφικές συνήθειες, κυρίως η κατανάλωση ωμών, βιολογικών τροφών και η λήψη βιταμινών, όπως έχουν δείξει σχετικές έρευνες, ενδυναμώνουν την ενδιάθετη τάση του οργανισμού για αυτοάμυνα και αποφυγή ή θεραπεία από τον καρκίνο και τα εγκεφαλικά ή καρδιακά επεισόδια.

Δυστυχώς, όλοι μας τώρα πια παραζαλισμένοι από τις αντικρουόμενες θεωρίες περί τροφών και φαρμάκων, από τα αθέμιτα και άπληστα ανταγωνιστικά συμφέροντα τώρα που διαθέτομε αμέτρητα φάρμακα για κάθε αρρώστια, έχομε φτάσει στο σημείο να μην ξέρομε τι είναι καλό και τι επιζήμιο απ’ όσα φτάνουν στο τραπέζι μας ή ποια «θεραπεία» είναι η ενδεδειγμένη για να βοηθηθεί και ν’ ανανήψει το σώμα μας στην κάθε αναποδιά που του τυχαίνει.

Ο φίλος παιδίατρος κ. Αθ. Κουσαθανάς θα μας πει και τη δική του γνώμη σε όσα παρακολουθήσομε.

Προοιμιακά:

1. Θα διαβάσομε τα απολαυστικά σχόλια ενός σπουδαίου γνώστη της ελληνικής γλώσσας, του Νίκου Σαραντάκου, πάνω σε τέσσερα γλωσσολογικά λήμματα του ιδιώματος του νησιού μας: βγοδώνω, γιαγλίδικος, γουρμάζω και ξυλόκατα, και

2. Θα ακούσομε και θα σχολιάσομε δυο θαυμάσιες άριες από ισάριθμες όπερες, σε εξαιρετικές ερμηνείες. Την άρια «Pleurez, pleurez, mes yeaux!» της Chimène από την όπερα Le Cid του J. Massenet (1842-1912) με την Μαρία Κάλλας και την άρια «Kuda, kuda, kuda vi udalilis» του Lenski από την όπερα Eugen Onegin του P.I. Tchaikovsky (1840-1893).

(8/53) Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013, 7 μ.μ. ακριβώς

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΣΑΘΑΝΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ& ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

 

Συντάκτης: kepom

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου έχει έδρα τη Μύκονο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s