Τα λεφτά μας πίσω!

simaies

Το ΤΑΙΠΕΔ, ένα μόρφωμα που εμπνεύστηκε η Τρόικα για να επιταχύνει τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας, βρίσκεται μπροστά στο φάσμα ενός μεγάλου φιάσκου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Η Καθημερινή της Κυριακής» της 19.05.13, η Κομισιόν ζητάει πίσω μέρος της κοινοτικής χρηματοδότησης που δόθηκε στις δημόσιες επιχειρήσεις, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια που βαίνουν προς πώληση με την γνωστή fast track διαδικασία. Η κομισιόν επιδότησε τα έργα αυτά ως έργα δημοσίου συμφέροντος συνεπώς ζητάει πίσω την διαφορά που υπολογίζεται σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι το ΤΑΙΠΕΔ  δημιουργήθηκε χωρίς σχέδιο, αγνοώντας Ευρωπαϊκούς και Ελληνικούς κανόνες και σέρνει την κυβέρνηση σε ένα ακόμη αδιέξοδο, μετά τις γκάφες στο φορολογικό σύστημα. Και όλα αυτά πριν κοπάσουν οι ηχηροί πανηγυρισμοί για την πώληση του ΟΠΑΠ.

Φυσικά θα πρέπει να δούμε βαθύτερα και την ξαφνική «κάψα» της Κομισιόν να προστατέψει τις επενδύσεις της. Έχει διαφανεί και με την περίπτωση της Κύπρου ότι ο μεγάλος αντίπαλος είναι η Ρωσία και οι Ασιάτες επενδυτές. Μήπως η απόφαση αυτή ανοίγει τελικά τον δρόμο προς Ευρωπαϊκές εταιρείες να δράσουν και  με νομική αντιμετώπιση και ανοχή της κομισιόν να καταφέρουν τελικά να πάρουν τα Ελληνικά φιλέτα σε χαμηλότερες τιμές;

Όλα είναι πιθανά στις μέρες της οικονομικής ασυδοσίας.

Εξάλλου υπάρχει αντίφαση στην πολιτική από την μία να ζητά η Ε.Ε. άμεσες ιδιωτικοποιήσεις και από την άλλη να βάζει αυτούς τους όρους, υπονομεύοντας ένα στοιχείο που θεωρήθηκε βασικό για να πάρει μπρος η Ελλάδα. Η απαίτηση επιστροφής των χρημάτων μοιάζει με εύσχημο τέχνασμα για να πιεστεί  ακόμη περισσότερο η Ελληνική κυβέρνηση στο να πουληθούν όλα (ειδικά αν δεν θελήσουν οι επενδυτές να αποζημιώσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση) καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο η ίδια το κόστος  για να τηρήσει τις μνημονιακές της δεσμεύσεις.

Το βέβαιον είναι ότι Έλληνες πολίτες δοκιμάζονται άλλη μια φορά.

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου από την πρώτη στιγμή αντιτάχθηκε στα κυβερνητικά σχέδια προσφεύγοντας στο συμβούλιο της Επικρατείας για την επικείμενη πώληση του λιμανιού. Πιστεύουμε και αγωνιζόμαστε για την προστασία του δημοσίου χώρου και για μια οικονομία που θα υπηρετεί την κοινωνία  σε ένα δημοκρατικό πλαίσιο όπου οι πολίτες συμμετέχουν στις αποφάσεις που καθορίζουν το μέλλον τους .

Συντάκτης: kepom

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου έχει έδρα τη Μύκονο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: