200 παράνομες πινακίδες!

Τη μάχη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές οφείλουν να δώσουν οι δήμοι που ως τώρα δεν έχουν δόσει την απαραίτητη προσοχή σε ό,τι επιφέρει επικινδυνότητα και αποσπά την προσοχή κατά την οδήγηση. Δυστυχώς κι εδώ φαίνεται είμαστε κάτοχοι ενός αρνητικού ρεκόρ.
200 παράνομες πινακίδες καταγεγραμμένες στο οδικό δίκτυο της Μυκόνου. Μπράβο μας! Και δυο και τρεις φορές μπράβο μας για το αφισομάνι (χιλιάδες τα περιστατικά!) που σκανδαλωδώς αφήνεται από τον δήμο να αβγαταίνει κάθε χρόνο στις κολώνες της ΔΕΗ και σε κάθε πρόσφορο σημείο. Αστυνομία και Λιμεναρχείο πρέπει να επιληφθούν άμεσα για ένα θέμα που είναι 100% παράνομο και προσβάλει τη Μύκονο.
Με την επισήμανση ότι ο φόρος του αίματος καταβάλλεται στην άσφαλτο και στις περισσότερες των περιπτώσεων αιτία είναι το αλκοόλ, αναδημοσιεύουμε την είδηση που αφορά το επίσης σημαντικό θέμα αισθητικής και ασφαλείας της οδήγησης.

«Την άμεση συνδρομή των Δήμων Αστυπάλαιας, Μυκόνου, Πάτμου και Κέας, ζήτησε με έγγραφό της η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, για την άμεση αποξήλωση των καταγεγραμμένων, παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, στο οδικό δίκτυο των τεσσάρων νησιών.

Με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, η Γενική Γραμματεία ΑΔΑ είναι αρμόδια για την αφαίρεση των πινακίδων, οι οποίες παρανόμως έχουν τοποθετηθεί στο Επαρχιακό και Εθνικό οδικό δίκτυο των δύο νησιών, με τη συνδρομή, όμως, των τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων, οι οποίοι διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό. Συγκεκριμένα, η κα Χριστιάνα Καλογήρου, ζητά τεχνική υποστήριξη με επιβλέποντες μηχανικούς, εργάτες, φορτηγά και εξοπλισμό προκειμένου να αφαιρεθούν οι αυθαίρετες διαφημιστικές πινακίδες που έχουν καταγραφεί στις εκθέσεις αυτοψίας από την ορισθείσες Επιτροπές, κατά μήκος του οδικού δικτύου των νησιών.

Σύμφωνα με τις εκθέσεις έχουν καταγραφεί, στην Αστυπάλαια 28 αυθαίρετες διαφημιστικές πινακίδες, στη Μύκονο 200, στην Πάτμο 23 και στην Κέα 36.

Μόλις διατεθεί από τους Δήμους , η απαραίτητη τεχνική υποστήριξη, η Γενική Γραμματέας ΑΔΑ, θα εκδώσει απόφαση με την οποία θα καθορίζονται επακριβώς το χρονοδιάγραμμα και οι διαδικασίες αποξήλωσης , καθώς και οι Διοικητικές Κυρώσεις. Πρώτη προτεραιότητα θα αποτελέσει η αποξήλωση των πινακίδων που έχουν χαρακτηριστεί ως ρύποι.

Η κα Καλογήρου επεσήμανε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να ολοκληρωθεί η αποξήλωση, προκειμένου να αποφευχθούν τα τροχαία ατυχήματα και να σωθούν ανθρώπινες ζωές».

Πηγή: http://www.koinignomi.gr/

Συντάκτης: kepom

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου έχει έδρα τη Μύκονο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s