Πάλι ρεζίλι η Μύκονος; Σαν να μην πέρασε μια μέρα…

Κάτι ύποπτο τρέχει πάλι με τα προς ανακύκλωση απορρίμματα της Μυκόνου που συγκεντρώνονται από τους δημοτικούς μπλε κάδους και όχι μόνο και αποστέλλονται σε ειδικές εγκαταστάσεις στην πρωτεύουσα. Είναι η γνωστή διαδικασία η οποία «παρεξηγήθηκε» από μερικούς καλοκαύκαλους δικούς μας και αντί για απορρίμματα προς ανακύκλωση έστελναν παρανόμως χύδην σκουπίδια με κοντέινερς στην Αττική.
Δυστυχώς κάποιοι φαίνεται ότι συνεχίζουν δραστηριότητες καταδικαστέες.
Αν είναι αλήθεια αναρωτιώμαστε αν είναι ενήμερη για την κατάσταση η Δημαρχεύουσα κ. Ειρήνη Γρυπάρη και κυρίως τι έχει να απαντήσει στα ερωτήματα της ΠΡΟΣΥΝΑΤ.

Οι  μπλε κάδοι της δημοτικής ανακύκλωσης έκλεισαν μόνο προσωρινά(;) για να ρίξουμε άραγε μόνο στάχτη στα μάτια των κουτοαντιπεριφερειαρχών Περιβάλλοντος; Ποια η τύχη τους σήμερα; Ποιον κοροϊδεύουμε εκτός από τον ίδιο τον εαυτό μας και την κοινωνία της Μυκόνου που πληρώνει και για τη δυσφήμιση και για πρόστιμα που έρχονται βροχή και με βλάβη της υγείας...
Οι μπλε κάδοι της δημοτικής ανακύκλωσης έκλεισαν μόνο προσωρινά; Στόχος ήταν να ρίξουμε στάχτη στα μάτια του «κουτοαντιπεριφερειαρχη» Περιβάλλοντος; Ποια η τύχη τους σήμερα; Ποιον κοροϊδεύουμε εκτός από τον ίδιο τον εαυτό μας και την κοινωνία της Μυκόνου που πληρώνει εκτός από τη δυσφήμιση και τα πρόστιμα που έρχονται βροχή; Πότε θα πληρώσουν οι φταίχτες οι πραγματικοί; Η ΚΕΠΟΜ έχει ήδη κάνει συγκεκριμένες κινήσεις και θεωρεί ότι οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και τα πρόστιμα πρέπει να επιβληθούν σε συγκεκριμένους αποδέκτες.

(Αναδημοσιεύουμε σχετικό άρθρο της 12ης Σεπτεμβρίου 2013)

Μύκονος: σαν να μην πέρασε μια μέρα …

Δεν πέρασε πολύς καιρός από το τότε που «βούιξε» το πανελλήνιο, με τη δημοσιοποίηση της σκανδαλώδους διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου Μυκόνου, χαρακτηριστικότερα στοιχεία της οποίας ήταν η εγκατάλειψη και καταστροφή ενός νέου ΧΥΤΑ, η εγκατάλειψη της ανακύκλωσης και η παράνομη αποστολή σύμμεικτων απορριμμάτων στην Αττική. Το γεγονός προκάλεσε τη δημόσια κατακραυγή, ανάγκασε την περιφέρεια Ν. Αιγαίου και Κυκλάδων να παρέμβει, ανέστειλε για ένα διάστημα την πρακτική της μεταφοράς σύμμεικτων και (το θετικό) συνέβαλε στο ξεκίνημα της λειτουργίας συνεταιριστικής κίνησης πολιτών για την ανακύκλωση.

Πριν λίγες μέρες, πραγματοποιήθηκε και πολυήμερη αυτοψία των επιθεωρητών περιβάλλοντος (1-6/9/2013). Πέρασαν ελάχιστες μέρες και το βράδυ της Τρίτης 10/9, προς Τετάρτη 11/9 οργανώθηκε νέα αποστολή containers με δημοτικά απόβλητα, με προορισμό, πιθανότατα, το λιμάνι του Λαυρίου. Χρησιμοποιήθηκε ένα παμπάλαιο πλοίο (ΜΑΡΙΑ Κ), το οποίο, υποθέτουμε σκόπιμα, δεν εντοπίζεται στα πληροφοριακά συστήματα μετακίνησης πλοίων.

Υποθέτουμε ότι επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό. Η υπόθεση στηρίζεται στο γεγονός ότι εξακολουθεί να μη γίνεται ξεχωριστή διαλογή των ανακυκλώσιμων (από τους μπλε κάδους), ενώ ούτε και στο ΧΥΤΑ υπάρχει υποδομή διαχωρισμού των ανακυκλώσιμων από τα σύμμεικτα. Αυτό σημαίνει ότι τα μεταφερόμενα και αυτήν τη φορά είναι σύμμεικτα. Δυστυχώς, δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι το φορτίο οδηγήθηκε και πάλι σε ΚΔΑΥ ή έγινε απόθεση κάπου αλλού, σε κάθε περίπτωση παράνομα.

Είναι αυτονόητο, πως οφείλονται, πλέον, πειστικές και άμεσες εξηγήσεις. Τόσο από το δήμο Μυκόνου όσο και από τις αρχές της Αττικής. Φυσικά και από τον ΕΟΑΝ και, επιτέλους, από το ίδιο το υπουργείο ΠΕΚΑ. Διότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρακτικές, σαν αυτές του δήμου Μυκόνου, ενθαρρύνονται και νομιμοποιούνται από την εκκωφαντική σιωπή εκείνων που όφειλαν να έχουν παρέμβει εδώ και πολύ καιρό.

Το άρθρο εδώ: http://prosynat.blogspot.gr/

Συντάκτης: kepom

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου έχει έδρα τη Μύκονο.

One thought on “Πάλι ρεζίλι η Μύκονος; Σαν να μην πέρασε μια μέρα…”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: