Καίτη Φούσκη: Η διατήρηση και προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος -πέρα από ρομαντισμούς- είναι η καλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε αν θέλουμε να στοχεύσουμε σε τουρισμό υψηλής ποιότητας

fouski katyΣυμμετοχή στο ψηφοδέλτιο*
της Κ.Ε.ΠΟ.Μ. για τις Δημοτικές Εκλογές
της 18ης Μαΐου 2014

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Μύκονο, στη Xώρα. Παιδί του τουρισμού, αφού ο έρωτας της μητέρας μου για ένα Μυκονιάτη και για το νησί που γνώρισε τότε ως τουρίστρια, την έκανε να επιλέξει τη Μύκονο για νέα της πατρίδα. Ένα νησάκι κατάλευκο, με ανθρώπους γελαστούς, ανθρώπους προκομένους που ήξεραν όμως και να γλεντούν. Ένα νησάκι σπάνιας φυσικής ομορφιάς, νοικοκυρεμένο και πεντακάθαρο.

Από μικρή έζησα την πίεση αλλά και τη χαρά του να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου στους επισκέπτες του νησιού. Το έζησα μεσα από την οικογένειά μου, τόσο με τον πατέρα μου όσο και με τη μητέρα μου, το ζω ακόμη στη δουλειά μου. Και με πονάει όταν ακούω απο παλιούς φίλους του νησιού ότι δεν αντέχουν να βλέπουν τη Μύκονο πια, «έτσι που κατάντησε». Πολλοί απαυτούς σταμάτησαν και να έρχονται

Πιστεύω ότι η Μύκονος έχει φτάσει εδώ και καιρό σε οριακό σημείο ανάπτυξης, τουλάχιστον με τους όρους που τη βιώσαμε τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Μετά τα χρόνια της περιβαλλοντικήςκαι όχι μόνοπαρακμής –  νιώθω ήρθε η ώρα μιας ουσιαστικής ανάπτυξης, με γνώμωνα την επιβίωση αυτών που όρισαν αρχικά τη Μύκονο ως ελκυστικό τουριστικό προορισμό.

Η διατήρηση και προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντοςπέρα από ρομαντισμούςείναι  η καλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε αν θέλουμε να στοχεύσουμε σε τουρισμό υψηλής ποιότητας: γιατί μαζί με τις ζητούμενες κατάλληλες υποδομές και υπηρεσίες θα μπορούμε ακόμα να προσφέρουμε κάτι από την απαράμιλλη ομορφιά του Μυκονιάτικου τοπίου, εφόσον καταφέρουμε να το περισώσουμε.

Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι οι τουριστικοί προορισμοί που επιβιώνουν σε διάρκεια χρόνουπαγκοσμίως,είναι αυτοί που προστατεύουν το περιβάλλον τους:

Το περιβάλλον και η Φύση είναι το πρώτο και πολυτιμότερο κεφάλαιο που διαθέτουμε.

Επιλέγω να στηρίξω την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου, γνωρίζοντας ότι ακολουθεί έμπρακτα την αρχή «αναδεικνύοντας ένα προβλημα, ψάχνουμε να βρούμε τρόπους επίλυσής του»  – κουράστηκα τόσα χρόνια νακούω: ας μην το συζητάμε αυτό πολύπολύ γιατί θα βλάψουμε τον τουρισμό! Μα έτσι ακριβώς βλάπτουμε τον τουρισμό, τον τόπο κι εμάς τους ίδιους.

Ακόμη, επιλέγω να στηρίξω την υποψηφιότητα της φίλης Άννας Καμμή (δοκιμασμένης σε πολλά επίπεδα) και την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου, γιατί νιώθω ότι πέρα από αυτά που αναφέρονται ως ζητήματα πρωτεύοντα από πολλούς (περιβαλλοντικά, υγείας, ασφάλειας, διοίκησης),  θα συνυπολογιστούν κι αυτά που ίσως δεν φαίνονται τόσο επείγοντα, αλλά που θεωρώ ουσιαστικά για τη διατήρηση της ταυτότητας του νησιού και την κατοχύρωση απλών δικαιωμάτων που συνιστούν ποιότητα ζωής.

Καίτη ΦούσκηΒιογραφικό

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μύκονο.

Έζησε από κοντά τον τουρισμό από μικρή τόσο με τον πατέρα της Θοδωρή (μια σειρά μαγαζιών…) όσο και με τη μητέρα της Χέηζελ (εστιατόριοΣουσάμι‘). Τελείωσε το Οικονομικό τμήμα της Νομικής στην Αθήνα και στη συνέχεια έζησε επτά χρόνια στο Λονδίνο όπου και έκανε σπουδές φωτογραφίας (documentary) στο πανεπιστήμιο του Westminster.

Επέστρεψε στη Μύκονο το 1996 κι από τοτε ζει μόνιμα με την οικογένειά της. Έχει τρία παιδιά. Διατηρεί μαζί με τον άντρα της Μπάμπη Ρουμελιώτη το εστιατόριο Appaloosa στη Χώρα της Μυκόνου, το οποίο παραμένει ανοιχτό σχεδόν όλο το χρόνο.

Παράλληλα ασχολείται και με το άλλο της μεράκι, τη φωτογραφία, καταγράφοντας κυρίως το Μυκονιάτικο τοπίο, εκείνο που επιμένει ακόμη, εκείνο που ζητά επό εμάς το στοιχειώδες: σεβασμό και προστασία.

*Συνεχίζουμε την επίσημη δημοσιοποίηση ονομάτων, φωτογραφιών και
βιογραφικών των συμπολιτών μας που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο
της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μυκόνου για τις Δημοτικές Εκλογές
της 18ης Μαΐου 2014 με επικεφαλής την Άννα Καμμή.


Συντάκτης: kepom

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου έχει έδρα τη Μύκονο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: