Χρήστος Κλεάνθους: Κατεβαίνω με την ΚΕΠΟΜ γιατί είναι ο φυσικός μου χώρος

cleanthus christosΣυμμετοχή στο ψηφοδέλτιο*
της Κ.Ε.ΠΟ.Μ. για τις Δημοτικές Εκλογές
της 18ης Μαΐου 2014

Γεννήθηκε το 1950 στην Κύπρο. Αποφοίτησε από το Λανίτειο Γυμνάσιο της Λεμεσού και υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Εθνική Φρουρά Κύπρου. Μετά την στρατιωτική του θητεία σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από το οποίο αποφοίτησε το 1977. Εργάστηκε ως βοηθός Ιατρού στο Παθολογικό τμήμα και την μονάδα Εξωνεφρικής Καθάρσεως του Θεραπευτηρίου «Ασκληπείον Αθηνών».Έκανε την ειδικότητα του στην Παθολογία, στο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας «Αγία Όλγα» μεταξύ 1978-1981 και συνέχισε ως ειδικευμένος εσωτερικός βοηθός να εργάζεται εκεί μέχρι το 1985. Εκεί εκπαιδεύτηκε και τοποθετήθηκε ως υπεύθυνος στο αιματολογικό εργαστήριο της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου. Όντας Επιμελητής του Β’ κλάδου Ιατρών Ε.Σ.Υ. του Παθολογικού τμήματος στην «Αγία Όλγα» αποσπάστηκε οικειοθελώς στο Γενικό Νοσοκομείο Κύμης (Νομού Ευβοίας), λόγω εκτάκτων και επειγουσών αναγκών, για 6 μήνες, προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον υγειονομικό σταθμό Σκύρου. Το 1986 έλαβε μετεκπαιδευτικά μαθήματα στην Ρευματολογία της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας. Μεταξύ 1987 και 1988 ήταν Επιμελητής Α’ του κλάδου Ιατρών του Ε.Σ.Υ. στο Γενικό Νοσοκομείο Κύμης «Γ.Παπανικολάου» για τις ανάγκες του Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου και το επόμενο έτος διετέλεσε Διευθυντής Παθολογίας του κλάδου Ιατρών του Ε.Σ.Υ. στο ίδιο Νοσοκομείο.

Για ένα χρόνο υπηρέτησε ως Διευθυντής Παθολογίας στο Κέντρο Υγείας Άνδρου. Από το 1990 έως σήμερα είναι Διευθυντής Παθολογίας στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου ενώ ορίστηκε Ελεγκτής Ιατρός Δημοσίου Μυκόνου για μία δωδεκαετία μέχρι το 2002. Μέχρι Σήμερα είναι Υπηρεσιακός Ιατρός Δημοσίου. Το 1998 κλήθηκε ως Κριτής Εισηγητής του Σ.Κ.Ε.Ι.Ο.Π.Ν.Ι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την κρίση Δ/ντών και Επιμελητών Παθολογίας. Μέσα στα 29 χρόνια υπηρεσίας στην δημόσια υγεία (τα 26 εξ αυτών ως διευθυντής) έχει παράγει ένα πλούσιο Επιστημονικό Έργο.

Συμμετείχε με το Κ.Υ. Μυκόνου στα προγράμματα Τηλεϊατρικής με το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό κέντρο με θέμα «Θρομβόλυση σε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου μέσω Τηλεϊατρικής». Με το Κ.Υ. Μυκόνου συμμετείχε στο πρόγραμμα Hermes του 4ου Προγράμματος πλαισίου της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης   και στο πρόγραμμα «ΤΑΛΩΣ» σε συνεργασία με το Ωνάσειο, το εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής Παν/μίου Αθηνών και της Interamwrican Βοηθείας. Συμμετείχε επίσης στην Πανελλήνια Επιδημιολογική Μελέτη για την Υπέρταση σε συνεργασία με το ΓΝΑ «Γ.Γεννηματάς». Μαζί με το επιστημονικό προσωπικό του Κ.Υ. Μυκόνου αναπτύσσεται επιδημιολογική μελέτη στη Μύκονο με θέμα : «Διαβητικός πληθυσμός υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση Διαβητικού Ποδιού». Η αξιολόγηση του από το Νοσοκομείου Σύρου από το 1997 μέχρι σήμερα είναι άριστη.

Είναι έγγαμος και πατέρας 3 τέκνων. Η προσφορά του στο Κέντρο Υγείας Μύκονου υπό τις δύσκολες συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε είναι ανεκτίμητη. Στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές επέλεξε να είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Κίνησης Ενεργών Πολιτών. Όπως ο ίδιος αναφέρει:

Κατεβαίνω με την ΚΕΠΟΜ γιατί είναι ο φυσικός μου χώρος

*Συνεχίζουμε την επίσημη δημοσιοποίηση ονομάτων, φωτογραφιών και
βιογραφικών των συμπολιτών μας που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο
της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μυκόνου για τις Δημοτικές Εκλογές
της 18ης Μαΐου 2014 με επικεφαλής την Άννα Καμμή

Συντάκτης: kepom

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου έχει έδρα τη Μύκονο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: