Το καφεδάκι του υπουργού κ. Βαρβιτσιώτη με φίλους στο δημαρχείο Μυκόνου

panigyriki Dimarhia simaiesΣτις 25/7/2014, ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κάλεσε στο Δημαρχείο τον επικεφαλής της νεοεκλεγμένης συμπολίτευσης Κωνσταντίνο Κουκά όπως και της μείζονος αντιπολίτευσης Ανδρέα Φιορεντίνο, με την Ντίνα Σαμψούνη, τον Μιχάλη Αποστόλου και παρουσία επίσης της Δημαρχεύουσας Ειρ. Γρυπάρη καθώς και του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Θ. Χαριτόπουλου, σε σύσκεψη για το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης νερού στη Μύκονο.
Η ΚΕΠΟΜ -που έχει έγκαιρα, από τον Φεβρουάριο του 2014, ερευνήσει και καταθέσει τις τεκμηριωμένες απόψεις της για το θέμα της αντιμετώπισης της λειψυδρίας στη Μύκονο- δεν προσκλήθηκε ποτέ! Για την ακρίβεια αποκλείστηκε από αυτήν τη συζήτηση, γιατί ο υπουργός πρέπει φαίνεται να συνομιλεί μόνο με επίλεκτα αυτοδιοικητικά κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Όποιος είχε την ευθύνη της πρόσκλησης (και πιθανότατα ο ίδιος ή το περιβάλλον του καθώς λένε οι πληροφορίες μας), δεν αναγνωρίζει, ούτε σέβεται άλλες δημοκρατικά εκλεγμένες δημοτικές παρατάξεις. Δεν τους αναγνωρίζει το θεσμικό τους ρόλο να συμμετέχουν μέσα στο Δήμο Μυκόνου ισότιμα σε δημόσιες συζητήσεις.

Ο Δήμος Μυκόνου δεν γίνεται αντιληπτός ως ο θεσμικός τόπος που χτυπά η καρδιά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η οποία έχει τους κανόνες της, το κύρος της, το θεσμικό της ρόλο καθώς και τα θεσμικά της πρόσωπα, όπως είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι. Δυστυχώς φάνηκε ότι -γεωγραφικά και θεσμικά- γίνεται αντιληπτός ως καφενείο, ως κοσμικό στέκι, ή ακόμη ως το κομματικό τσιφλίκι του εκάστοτε υπουργού. Έτσι μπορεί να καλεί τους δικούς του, τους φίλους του, τους κουμπάρους του και όσους επιθυμεί να δει.

Εξίσου απογοητευτικό είναι και το γεγονός ότι κανένας από όσους έσπευσαν να συναντηθούν με τον Υπουργό (συμπολίτευση- αντιπολίτευση) δεν φάνηκε να προβληματίστηκε για την παράβλεψη πρόσκλησης εκπροσώπου της ΚΕΠΟΜ σε αυτήν την συνάντηση. Κανείς δεν αντιτάχθηκε δημόσια στους αποκλεισμούς γιατί απλά κανείς τους κατά βάθος δεν σέβεται τους θεσμούς, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους δημοκρατικά εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους.
Προφανώς η υποκρισία και η κούφια ρητορεία των προεκλογικών προγραμμάτων τους για σεβασμό στη αυτοδιοίκηση, στην ισονομία κ.λ.π. ταίριαξε γάντι με την παραπάνω αλαζονική συμπεριφορά.

Έτσι λοιπόν θα πορευτούμε πάλι από Σεπτέμβρη; Με το Δήμο κομματικό τσιφλίκι; Με ποδοπάτηση των θεσμών;
Εμείς στην ΚΕΠΟΜ δεν είχαμε αυταπάτες!
Εξάλλου η κεντρική κυβέρνηση που τα πάει τόσο καλά με τη δημοκρατία και την ισονομία, μάς στέλνει στο νησί τα “άξια”στελέχη της για να μας δώσουν το παράδειγμα για τη διαχείριση των κοινών! Το “καλό παράδειγμα” για το μέτρο της αλαζονείας και της υπεροψίας που –κατά τη γνώμη τους- οφείλουν να έχουν οι ομάδες εξουσίας!

ΚΕΠΟΜ

 

 

Συντάκτης: kepom

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου έχει έδρα τη Μύκονο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s