Για το Πολυτεχνείο: Ανακοίνωση ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΟΙ ΧΟΥΝΤΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ

Η εξέγερση στο Πολυτεχνείο, στις 17 Νοέμβρη του 1973, είναι η κορύφωση του αγώνα του λαού μας και της νεολαίας της Ελλάδας ενάντια στη δικτατορία των συνταγματαρχών.
Η κρίση του αστικού πολιτικού κόσμου, ο αντικομμουνισμός του, καθώς και οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ στην ανατολική Μεσόγειο, οδήγησαν, στις 23 Απριλίου 1967, στη διακυβέρνηση της χώρας από τον στρατό. Το καθεστώς τρόμου που επέβαλαν στον λαό μας, με εξορίες, βασανιστήρια, φυλακίσεις και εκτελέσεις, εξασφάλισε στο κεφάλαιο κέρδη και στους ιμπεριαλιστές την υλοποίηση των σχεδιασμών τους, με αποκορύφωμα την εισβολή στην Κύπρο. Πρόκειται για το καθεστώς που οι σημερινοί τους πολιτικοί απόγονοι της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής εκθειάζουν και νοσταλγούν.
Το λαϊκό κίνημα έγραψε και πάλι την ιστορία του, αυτή τη φορά με τον αγώνα του ενάντια στη λαομίσητη χούντα. Μοναδική στιγμή του η εξέγερση στο Πολυτεχνείο, εξέγερση που πνίγηκε στο αίμα, αλλά δεν ξεχνιέται. Με τον γιορτασμό του τιμάμε τους δεκάδες χιλιάδες που κρατήθηκαν, φυλακίστηκαν εξορίστηκαν, βασανίστηκαν, δολοφονήθηκαν, διώχτηκαν κατά τη διάρκεια της μαύρης εφταετίας. Τιμάμε τον αγώνα τους, περιφρουρούμε τη μνήμη τους και ξαναδίνουμε αγωνιστικό περιεχόμενο και σήμερα.
Μπορεί η χώρα να βγήκε από το «γύψο» των συνταγματαρχών, αλλά η ανεργία, η φτώχεια, η καταπάτηση των δικαιωμάτων εξακολουθούν να βασανίζουν τον λαό. Το σύνθημα των εξεγερμένων φοιτητών «ψωμί- παιδεία- ελευθερία» παραμένει επίκαιρο. Σήμερα, το κεφάλαιο και η ΕΕ, στο όνομα της κερδοφορίας των μονοπωλίων, εντείνουν την επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα, φέρνουν απολύσεις, ανεργία, φτώχεια και αμορφωσιά. Το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να είναι χωροφύλακας των λαών, να φονεύει στη Γιουγκοσλαβία, στον Ιράκ, στο Αφγανιστάν και αλλού ανά τον κόσμο.
Το Πολυτεχνείο παραμένει ζωντανό, επειδή ποτέ δε δικαιώθηκε, επειδή συνδέει το λαϊκό κίνημα από το χθες στο σήμερα και το αύριο. Το Πολυτεχνείο διδάσκει ότι ο λαός όταν θέλει, μπορεί να αντισταθεί, μπορεί να αντεπιτεθεί, μπορεί να νικήσει.
Καλούμε τους συναδέλφους, τους μαθητές μας τους γονείς τους, όλοι μαζί ενωμένοι να αγωνιστούμε για τη δικαίωση των εξεγερμένων φοιτητών του Πολυτεχνείου, για να πάρει σάρκα και οστά το σύνθημα «ψωμί- παιδεία- ελευθερία». Το Πολυτεχνείο μας δείχνει τον δρόμο του αγώνα ενάντια στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που τσακίζει τις ζωές και τα όνειρα των εργαζομένων και της νεολαίας, ενάντια στο σκοτάδι του φασισμού και του ναζισμού, που ως «το βαρύ χέρι» του συστήματος δολοφονεί εργάτες και μετανάστες, εξευτελίζει κάθε έννοια ανθρωπιάς και ντροπιάζει τον ανθρώπινο πολιτισμό.

Ο Πρόεδρος                      Ο Γενικός Γραμματέας
Π.ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ         Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Συντάκτης: kepom

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου έχει έδρα τη Μύκονο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s