Το χαλκούν μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών στον Παναγιώτη Κουσαθανά

KousathanasΚαθώς μας αποχαιρετά το 2014, ένας πνευματικός άνθρωπος, ο συμπολίτης μας Παναγιώτης Κουσαθανάς, που πολλές φορές έχει τιμήσει το νησί με τις διακρίσεις που έχει κερδίσει, βραβεύτηκε, αυτή τη φορά από την Ακαδημία Αθηνών.
Στον φίλο Παναγιώτη ευχόμαστε υγεία και αντοχή γιατί γνωρίζουμε ότι εκτός από το λογοτεχνικό του έργο έχει αναλάβει και ένα μεγάλο φορτίο να διεκπεραιώσει που αφορά στον άυλο πολιτισμό και την ιστορία του νησιού μας μέσα από τα «Παραμιλητά» του. Παραμένει πάντα ένας γνήσιος Μυκονιάτης -από τους λίγους που γνωρίζουν το νησί κι από την καλή κι από την ανάποδη. Με αφοσίωση στο συγγραφικό και ερευνητικό του έργο, συνεχίζει το μοναχικό ταξίδι στο οποίο έχει τάξει τον εαυτό του, εκλήσσοντάς μας σε τακτά διαστήματα με τα διαμάντια που μας αφήνει σαν πνευματική παρακαταθήκη.
Παναγιώτη Κουσαθανά, σε ευχαριστούμε!
Kousathanas metallio

Από την ΚΔΕΠΠΑΜ εκδόθηκε το παρακάτω Δελτίο Τύπου

Μύκονος 22-12-2012

Σπουδαία τιμητική διάκριση για τον πολιτισμό της Μυκόνου
η απονομή του μετάλλιου της Ακαδημίας Αθηνών στον συμπατριώτη μας
Παναγιώτη Κουσαθανά

Εξαιρετική τιμητική διάκριση για τη Μύκονο και τον συμπατριώτη μας, τον γνωστό συγγραφέα Παναγιώτη Κουσαθανά, αποτελεί η ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας της Ακαδημίας Αθηνών να του απονείμει το μετάλλιό της στην Τάξη Γραμμάτων και Καλών Τεχνών. Η απονομή έγινε κατά την πανηγυρική συνεδρία της Ακαδημίας στις 19 Δεκεμβρίου 2014, όπου διαβάστηκε απόσπασμα της εκθέσεως του Γενικού Γραμματέως της Ακαδημίας Αθηνών με τα παρακάτω :

«Απονέμεται το Χαλκούν Μετάλλιο της Ακαδημίας εις τον φιλόλογο κ. Παναγιώτη Κουσαθανά για το αξιολογότατο ερευνητικό και συγγραφικό του έργο που αφορά στην καταγραφή και μελέτη της λαϊκής παράδοσης και της λαογραφίας της Μυκόνου ως και για όσα έχει δημιουργήσει στον γενέθλιον τόπον του, τη Μύκονο, για την πνευματικήν πρόοδόν του και προβολή.»

Η σημαντικότατη αυτή πνευματική διάκριση για τον πολιτισμό της Μυκόνου διά του Παναγιώτη Κουσαθανά από την Ακαδημία Αθηνών αποτελεί εξαιρετική τιμή: απ’ όσο γνωρίζομε για πρώτη φορά ακούγεται το όνομα της Μυκόνου για πολιτιστικό επίτευγμα μέσα στο ανώτατο αυτό πνευματικό ίδρυμα της χώρας μας και για πρώτη φορά τιμάται με μετάλλιο της Ακαδημίας πρόσωπο στον σχετικό ερευνητικό και συγγραφικό τομέα. Με μετάλλια τιμήθηκαν επίσης εφέτος για το έργο τους από την Ακαδημία το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών (Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη) και παλαιότερα ο αναστηλωτής της Ακρόπολης Αθηνών αρχιτέκτονας Μανώλης Κορρές. Στην ίδια πανηγυρική συνεδρία της η Ακαδημία βράβευσε με διάφορα άλλα βραβεία και άλλους σπουδαίους δημιουργούς από την Τέχνη και την Επιστήμη, καθώς και προσωπικότητες που διακρίθηκαν για γενναία έργα ανθρωπισμού και για κορυφαίες ηθικές πράξεις κατά το 2014.

Πολλά συγχαρητήρια στον τιμηθέντα και ευχές για συνέχιση του έργου του.
Ευχές και στο νησί μας για όλο και περισσότερες τέτοιου είδους διακρίσεις και τιμές, που τις έχει απόλυτη ανάγκη ο κάθε τόπος.

Kousathanas metallio1

Συντάκτης: kepom

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου έχει έδρα τη Μύκονο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s