Λυόμενα όλα! Και η ευθύνη και η ανοχή και οι απαντήσεις που δεν δόθηκαν

Ο γάμος στη Λια, με την υπερμεγέθη κατασκευή και τον μερικό αποκλεισμό της παραλίας για μέρες, σε βάρος των λουομένων, του τοπίου, του δημόσιου χώρου και των νόμων που τον προστατεύουν, ήταν η κορύφωση της ανοχής της δημοτικής αρχής στην ανομία. Πολύ σύντομα ακολούθησε και άλλη τέτοια κατασκευή στον Φωκό. Ζητάμε απαντήσεις που ποτέ επίσημα δεν δόθηκαν. Γνώριζε ο επίσημος φορέας; Σε ποιες ενέργειες προχώρησε; Γιατί σιωπά; Πέρα από τις, φουλ του ταμπεραμέντου, αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, του αντιδημάρχου κ.Μιλτιάδη Ατζαμόγλου, που είναι απολύτως προσωπικές,  γιατί οι πολίτες δεν αξίζουμε μια επίσημη ενημέρωση; Πόσο βολεύει την δημοτική αρχή να χαρακτηρίζει ως «γκρίνια» την αγωνία μας για τον τόπο που όλοι ζούμε; Είναι σημαντικό όχι μόνο να μας απαντήσουν οι αρμόδιοι, αλλά και να μας εξηγήσουν γιατί δεν το έκαναν ως τώρα.

κεπομ

Προς: Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κων/νο Κουκά
Κοιν.:
1. Αντιδήμαρχο Μυκόνου, κ. Μιλτιάδη Ατζαμόγλου
2. Πρόεδρο και μέλη Τουριστικής επιτροπής
3. Πρόεδρο και μέλη ΚΔΕΠΠΑΜ
4. Πρόεδρο και μέλη Επιτροπής Αισθητικής


                                                      Μύκονος, 19/7/2016
Θέμα: «Διοργάνωση εκδηλώσεων σε δημόσιους χώρους»

Κύριε Δήμαρχε,
Είναι αυτονόητο ότι σε έναν τουριστικό προορισμό και μάλιστα του κύρους και της αναγνωρισιμότητας της Μυκόνου, όλες οι εκδηλώσεις και τα events είναι ευπρόσδεκτα. Όταν όμως πρόκειται για εκδηλώσεις που οι διοργανωτές επιθυμούν να λάβουν χώρα σε δημόσιο χώρο θα πρέπει να έχουν γνωμοδοτήσει οι αρμόδιες επιτροπές του Δήμου ώστε ο Δήμος να βάζει αυστηρό πλαίσιο με όρους νομιμότητας και σεβασμού στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον.

Το φαινόμενο της διοργάνωσης διαφόρων εκδηλώσεων/ δεξιώσεων/events σε δημόσιους χώρους και ειδικά σε παραλίες έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και εμφανίζεται με μεγαλύτερη συχνότητα. Ειδικότερα  η διοργάνωση εκδηλώσεων σε παραλίες η οποία είναι παράνομη αφού αυτές παραχωρούνται για συγκεκριμένη χρήση (τοποθέτηση ομπρελών και καθισμάτων) και όχι για την διοργάνωση δεξιώσεων και συναυλιών.

Στο πρόσφατο παρελθόν, τόσο η τοποθέτηση κατασκευής στην παραλία της Λιάς, η οποία ως υπερμεγέθης, λυόμενη και μεταλλική αλλοίωσε το φυσικό τοπίο της περιοχής για το διάστημα που ήταν στημένη  (5/7-10/7/2016) όσο και αυτή στην παραλία του Φωκού στις 15/7/2016  ήταν παράνομη  και για έναν λόγο ακόμη, αφού αντικρούει στο ΠΔ 336Δ/76, άρθρο 12 το οποίο απαγορεύει «την εγκατάσταση λυομένων κτιρίων, σκηνών, καλυβιών και πάσης φύσεως παρεμφερούς προχείρου ή μη μονίμου εγκαταστάσεως επί των νήσων Μυκόνου και Δήλου».

Ειδικά για την γαμήλια δεξίωση στην παραλία της Λιάς έχουμε να αναφέρουμε ότι για τις ανάγκες της κατασκευής και της διοργάνωσης, αποκλείσθηκε  η παραλία από ιδιωτική εταιρία secourity και σύμφωνα με πολλές διαμαρτυρίες  παρεμποδίσθηκε η απρόσκοπτη πρόσβαση των κατοίκων και των επισκεπτών στην παραλία αυτή ενώ εκδιώχθηκαν οι λουόμενοι και τους απαγορεύθηκε η φωτογράφιση των εργασιών. Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν στη διάθεσή σας έγγραφες καταγγελίες.

Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές από εταιρίες διοργάνωσης εκδηλώσεων στο νησί θα πρέπει όχι μόνο να καταδικάζονται δημόσια και έμπρακτα από τον Δήμο και τις αρμόδιες επιτροπές του, αλλά και να αποτρέπονται με κάθε τρόπο διότι πλήττουν την τουριστική εικόνα και ταυτότητα του νησιού και δυσαρεστούν όχι μόνο τους κατοίκους αλλά κυρίως τους επισκέπτες του.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε:
•    Για τις ενέργειες που έχετε κάνει σχετικά ή πρόκειται να κάνετε όχι μόνο για τα συγκεκριμένα περιστατικά αλλά και για την αποτροπή παρόμοιων (και χειρότερων) στο μέλλον.
•    Εάν είναι στην γνώση του Δήμου η διοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων και άλλων που έχουν ανακοινωθεί από επιχειρήσεις παραλιακών καταστημάτων και εάν ζητήθηκαν σχετικές άδειες από τον Δήμο.
•    Εάν ελέγχτηκε η νομιμότητα των επιχειρήσεων που διοργάνωσαν αυτές τις εκδηλώσεις.
•    Ζητάμε να έρθει το θέμα στην Τουριστική Επιτροπή ώστε να γνωμοδοτήσει σχετικά και φέρει το θέμα στο ΔΣ του Δήμου.

Ειδικότερα, ζητάμε την τοποθέτηση σας σχετικά με:
α. με την κατασκευή  που στήθηκε στην παραλία της Λιας για την διοργάνωση γαμήλιας δεξίωσης στις 8 Ιουλίου 2016 και,
β. με την κατασκευή που στήθηκε για την γαμήλια δεξίωση στην παραλία του Φωκού στις 15 Ιουλίου 2016.
γ. με την κατασκευή που θα στηθεί για την συναυλία της Νατάσας Θεοδωρίδου στην παραλία του Καλού Λιβαδιού στις 24 Ιουλίου 2016.
δ. με την κατασκευή που θα στηθεί για την συναυλία του Σάκη Ρουβά στην παραλία του Καλού Λιβαδιού στις  27 Ιουλίου 2016.
ε. με την κατασκευή που θα στηθεί για την συναυλία του Αντώνη Ρέμου στην Ψαρρού στις 28 Ιουλίου 2016.

Για την ΚΕΠΟΜ
Η επικεφαλής και Δημοτική Σύμβουλος

Άννα Καμμή

Συντάκτης: kepom

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου έχει έδρα τη Μύκονο.

One thought on “Λυόμενα όλα! Και η ευθύνη και η ανοχή και οι απαντήσεις που δεν δόθηκαν”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s