Ποιά πρωτοβουλία και ποιά δράση, αλήθεια;

«Ανακοίνωση Δήμου Μυκόνου για τις παραλίες: Ο Δήμος δεν έχει το δικαίωμα να λάβει οποιοδήποτε μέτρο προστασίας»

Με αυτόν τον υπέροχο τίτλο ήρθε λοιπόν θολή η απάντηση στα συγκεκριμένα ερωτήματά μας. Καθυστερημένα, αναγκαστικά, μετά από δικές μας κυρίως πιέσεις, αλλά και πολιτών (δικών τους ψηφοφόρων) που διαψεύστηκαν από τον άνεμο ανανέωσης και τη δυναμική της νέας δημοτικής αρχής.

resize.php

Πιλάτοι: Προέβησαν στις νόμιμες ενέργειες. Το γνωρίζαμε επίσημα; Όχι.
Γιατί τους πήρε 20 ημέρες μια επίσημη, δημόσια ανακοίνωση;
Μήπως για να μην καούν πριν νίψουν τας χείρας των, στο λεκανάκι με το καυτό νερό της σύγκρουσης με την ανομία;
Μήπως για να ξεθυμάνει το θέμα, μην τυχόν βρεθεί κόσμος και συνταχθεί μαζί τους στην επιβολή, τις πιέσεις και τις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν;

Τα αρμοδια υπουργεία και οι υπηρεσίες, δεν λειτουργούν μόνο με αριθμούς πρωτοκόλου. Χρειάζεται πίεση, επιμονή και το σημαντικότερο: πολιτική βούληση.

Επιπλέον κύριοι του Δήμου, δεν απαντάτε συγκεκριμένα στα επιμέρους ερωτήματα που σας θέσαμε. Δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου, είναι η γενική απάντηση και συγκεκριμένα λέτε:
«Συμπερασματικά, ο Δήμος δεν έχει το δικαίωμα να λάβει οποιοδήποτε μέτρο προστασίας, παρά μόνο να ενημερώνει είτε προληπτικά είτε κατασταλτικά τις αρμόδιες υπηρεσίες για τις δικές τους ενέργειες. Καθήκον το οποίο ο Δήμος Μυκόνου επιτελεί απαρέγκλιτα.»
Λοιπόν, έλαβαν τα κατάλληλα μέτρα οι αρμόδιες υπηρεσίες;
Το ελέγξατε;
Πιέσατε;

Αν ολιγώρησαν το καταγγείλατε;
Ενημερώσατε τους πολίτες;
Δημοσιοποιήσατε τις ενέργειές σας, όταν λάμβαναν χώρα όλες αυτές οι αυθαιρεσίες;
Η απάντηση είναι όχι!
Κι αυτό, γιατί δεν λειτουργήσατε ως Δήμος για την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος. Λειτουργήσατε διεκπεραιωτικά. Αναίμακτα. Πήρατε πρωτόκολλο και ούτε μια δημόσια δήλωση. Στο μεταξύ όλα έγιναν και όλα εξακολουθούν να λειτουργούν.
Είκοσι ημέρες που ήδη πέρασαν και τριάντα ακόμα του Αυγούστου με τις υπηρεσίες σε θερινή ραστώνη, που θα πάει!, θα περάσουν. Όλα θα έχουν συντελεστεί και του χρόνου θα βρεθούμε με δεδικασμένα.

Θέλουν κότσια οι αποφάσεις. Θέλουν πρωτοβουλίες και δράσεις. Κυρίως θέλουν πίστη στο δίκαιο και στην προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος. Εξάλλου είναι γνωστό πως, όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει.

Σε ότι αφορά τον λαϊκισμό και κυρίως τον likeσμό, τον έχετε διδάξει κύριοι. Και έχετε πληρώσει ακριβά για να τον διδαχθείτε.

Κλείνουν δυο χρόνια θητείας έχοντας την εμπιστοσύνη του μεγαλύτερου ποσοστού των πολιτών με τον βαρύ τίτλο, «Πρωτοβουλία Δράσης». Δυστυχώς όμως, παραμένετε εγκλωβισμένοι στον φόβο της σύγκρουσης και της ανάληψης ευθυνών. Για μια ακόμα φορά: Λυόμενα όλα! Η ευθύνη, η πολιτική βούληση, η πρωτοβουλία, η δράση, η προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος.

Συντάκτης: kepom

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου έχει έδρα τη Μύκονο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s