Στον αέρα και πάλι η Α’ βάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Μυκόνου

Dimotiko Hora Mykonos

Παραίτηση του προέδρου Γιάννη Ν. Κουκά

Οι αμαρτίες  του παρελθόντος φαίνεται να έχουν στοιχειώσει την Α’ βαθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Μυκόνου!

Την παραίτησή του  στις αρχές Ιουνίου από την θέση του Προέδρου έχει υποβάλει σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας ο Γιάννης Κουκάς.

Η παραίτηση εθεωρείτο αναμενόμενη αφού είχε ανακοινωθεί από τον  ίδιο  σε δημόσιες συνεδριάσεις αρκετές φορές κατά την διάρκεια της μέχρι τότε θητείας του.  

Στην απόφασή αυτή οδηγήθηκε εξαιτίας των δυσκολιών που αντιμετώπιζε ως πρόεδρος  της επιτροπής αυτής αφού όπως έχουμε δημοσιεύσει και στο παρελθλον  https://kepom.wordpress.com/2015/11/17/protovathmia/. η επιτροπή αυτή δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τον Δήμο από το Φθινόπωρο του 2014.

Αμαρτίες επί προεδρίας Δημ. Σκαγιά οδηγούν σε ασφυξία

Η απόρριψη των ενταλμάτων πληρωμής του Δήμου Μυκόνου από τον επίτροπό εξαιτίας της μη υποβολής ισολογισμών της επιτροπής αυτής για το 2012, 2013, 2014  από τον προηγούμενο πρόεδρο κ. Δημ.Σκαγιά έχει οδηγήσει σε ασφυξία τα σχολεία της α’ βαθμιας εκπαίδευσης του νησιού για τα οποία οι προμηθευτές τους έχουν κόψει την πίστωση λόγων οφειλών και λειτουργούν με χορηγίες, προσφορές και εθελοντική δουλειά γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Αναμενόμενη ωστόσο δεν θα έπρεπε να είναι η ολιγωρία της διοίκησης του Δήμου  για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο αφού ως γνωστόν το καλοκαίρι γίνεται η  καταγραφή των προβλημάτων  των σχολειών και η προσπάθεια επίλυσής τους εν όψη της νέας σχολικής χρονιάς.

Στα μεγάλα προβλήματα λειτουργίας προστίθενται και οι απλήρωτες  για τον μήνα Ιούνιο 2016  καθαρίστριες ενώ όπως μας ενημερώνουν οι ίδιες θα πρέπει να διερευνηθεί και η αιτία που τον Σεπτέμβριο 2015 η πρόσληψή τους έγινε 15 ημέρες αργότερα από την ημέρα που ξεκίνησαν να εργάζονται στερώντας τους έτσι μισό μισθό και τα αντίστοιχα ένσημα.

Μετά την παραίτηση του Μιχάλη  Δ. Λυκούρη  από την Επιτροπή Αισθητικής εξαιτίας της αναποτελεσματικότητάς της, ακόμη μια παραίτηση που δεν ανακοινώνεται στις συνεδριάσεις του ΔΣ, ούτε με άλλο επίσημο τρόπο από την διοίκηση του Δήμου και σκόπιμα αποκρύπτεται για να μην χαλάσει η «σιδερωμένη» εικόνα του κ. Δημάρχου!

Ακόμη  ένα σοβαρό θέμα που δεν  αντιμετωπίζεται με κατάλληλο και αποτελεσματικό τρόπο.

Αναρωτιόμαστε:
– ποιόν θα υποδείξει αυτήν την φορά   ο κ. Δήμαρχος (κατά την προσφιλή του τακτική) ως αρμόδιο;
– πότε περιμένει να φέρει το θέμα στο ΔΣ για την ψήφιση του νέου προέδρου;
– πότε θα προλάβει η  επιτροπή με τον/την νέα πρόεδρο να συντονίσει τις εργασίες συντήρησης/ βαψίματος κλπ για να είναι  τα σχολειά έτοιμα την ημέρα του Αγιασμού;
– μήπως τελικά δεν χρειάζεται  ο κ. Δήμαρχος ούτε αυτή την επιτροπή αφού την διοίκηση ασκεί με 3-5 συνεργάτες του αιρετούς και μη;

Ποιός από την διοίκηση  νοιάστηκε για τις απλήρωτες καθαρίστριες; Μήπως θεωρούν ότι δουλεύουν από χόμπυ για έναν ελάχιστο μισθό τον οποίο μπορούν και να προσφέρουν για να διευκολύνουν τον κ. Δήμαρχο να κουκουλώσει και αυτό το σκάνδαλο του Δήμου;

Περιμένουμε απαντήσεις άμεσα, αλλά κυρίως  περιμένουμε άμεσες ενέργειες!

Συντάκτης: kepom

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου έχει έδρα τη Μύκονο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s