Ποιοι είμαστε; (Ψηφοδέλτιο 2010)

Αθυμαρίτης Ηλίας- Νομαρχιακός Σύμβουλος, Έμπορος Βιολογικών Προϊόντων

Είμαι ο Ηλίας Αθυμαρίτης. Γεννήθηκα στην Μύκονο  το 1962  και  ζω εδώ με την οικογένειά μου. Είμαι παντρεμένος με την Βίκυ Σταυράκη και έχω μία κόρη 9 ετών , την Μαργαρίτα. Ασχολούμαι με τα Βιολογικά προϊόντα από το 2000. Το 1996 συμμετείχα στην Mυκονιάτικη Κίνηση Πολιτών για την αποτροπή της κατασκευής της μαρίνας στον Αη  Χαραλάμπη η οποία το 1998 με επικεφαλής τον Γιώργο Ξυδάκη συμμετείχε στις Δημοτικές εκλογές. Από το 2006 είμαι νομαρχιακός Σύμβουλος Κυκλάδων στον συνδυασμό «Συνκυκλαδική Πρωτοβουλία» με επικεφαλής τον Νίκο Συρμαλένιο. Με τον Νίκο αυτά τα τέσσερα χρόνια έχουμε πρωτοστατήσει  στην ανάδειξη πολλών και σοβαρών θεμάτων που αφορούν τις Κυκλάδες. Μεταξύ άλλων  έχουμε παλέψει για: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες (ΑΠΕ), Πολεοδομία, Διαχείριση Απορριμμάτων, Νησιωτικότητα και Ακτοπλοϊκές Συγκοινωνίες

Είμαι μέλος του συλλόγου Μυκονιατών αμπελουργών  Ε.Ρ.Ο.Σ.

Συντάσσομαι με την ΚΕΠΟΜ γιατί δεν θα μπορούσα να λείπω από μια τέτοια προσπάθεια ενεργών πολιτών που δεν ενδιαφέρονται για καμία καρέκλα αλλά με καθαρό πολιτικό λόγο έχουν άποψη για όλα τα θέματα που μας αφορούν και  παλεύουν για αυτά με όλες τους τις δυνάμεις.

_____________________________________________________________

Γάκα-Μανδηλαρά Σταματίνα (Ματίνα), Εργοδηγός, Σχεδιάστρια

Ονομάζομαι Μανδηλαρά-Γάκα Σταματίνα, γεννήθηκα στην Αθήνα το 1952 από γονείς Μυκονιάτες, το Δημήτρη Μανδηλαρά και την Άννα Μυολόγου και από το 1998 κατοικώ μόνιμα στη Μύκονο. Σπούδασα εργοδηγός-σχεδιάστρια και εργάστηκα για αρκετά χρόνια σε γραφεία μελετών. Είμαι παντρεμένη με τον παιδίατρο Γιώργο Γάκα και έχω δύο κόρες, την Άννα και τη Δήμητρα, που είναι εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Ζώντας, μόνιμα πλέον, στη Μύκονο και παρατηρώντας όλα αυτά που με πληγώνουν, αποφάσισα να συμπεριληφθώ στο ψηφοδέλτιο του Δημοτικού Συνδυασμού της  Κ.Ε.ΠΟ.Μ, ώστε να συμβάλω κι εγώ με όλες μου τις δυνάμεις στο να ξαναβρεί την ψυχή του, αυτό το απαράμιλλης ομορφιάς, ευλογημένο νησί: χωρίς άναρχη, ανεξέλεγκτη δόμηση, χωρίς αυθαιρεσίες, χωρίς καταπατήσεις αιγιαλών, χωρίς ιδιωτικές παραλίες, χωρίς ελάχιστους ελεύθερους από ξαπλώστρες και ομπρέλες χώρους στις ακτές, χωρίς οικονομικά και άλλα σκάνδαλα, χωρίς φωτεινές επιγραφές, χωρίς ελλειπή αστυνόμευση, χωρίς βασικές ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας σε γιατρούς ειδικοτήτων, νοσηλευτικό προσωπικό και υλικό, χωρίς την απουσία ποιοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Για να χαιρόμαστε το φως και τις ομορφιές της Μυκόνου, χωρίς να μας πληγώνει.

_____________________________________________________________

Γρυπάρη Χρυσούλα, Ελεύθερη επαγγελματίας

Είμαι η Χρυσούλα Γρυπάρη. Γεννήθηκα στην  Μύκονο το 1951 από γονείς Μυκονιάτες και ζω εδώ όλα τα χρόνια. Η διαδρομή στους αγώνες για τα κοινά ξεκινάει από τον Σύλλογο Γονέων του Νηπιαγωγείου όταν ο γιος μου Νικόλας, 35 ετών σήμερα,  ήταν στην ηλικία των νηπίων. Είμαι  ενεργό μέλος   στο Σύλλογο Γυναικών από την ίδρυσή του το 1979 , στον οποίο ήμουν Πρόεδρος για πολλά χρόνια και τώρα μέλος του ΔΣ. Με τον σύλλογο αυτό μεταξύ πολλών άλλων, έχω πρωτοστατήσει στην ίδρυση του  Παιδικού σταθμού στον Ομβορδέκτη στα τέλη της δεκαετίας του 1980, συμβάλλοντας έτσι στην υλοποίηση αιτήματος των εργαζόμενων γυναικών της εποχής. Ως μέλος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μυκόνου από το 1980-1990, συνέβαλα στην πραγματοποίηση πολλών πρωτοποριακών εκδηλώσεων για την νεολαία, την γυναίκα , τα ναρκωτικά και την ειρήνη. Ήμουν μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης Μυκόνου και μέλος του Συλλόγου Αυτοδυτών. Έχω παλέψει για την καθαρότητα των ακτών και των θαλασσών του νησιού και έχω διαμαρτυρηθεί έντονα για τις απερίσκεπτες ενέργειες συμπολιτών μας που επιβαρύνουν το περιβάλλον. Ήμουν μέλος στην Μυκονιάτικη Κίνηση Πολιτών που διαμαρτυρήθηκε έντονα για την κατασκευή μαρίνας στον Αη Χαραλάμπη και συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές του 1998. Είμαι μέλος του συλλόγου Φίλων Δήλου και Ρήνειας.

Με ενοχλεί η κάθε μορφής κακοποίηση του περιβάλλοντος  στην θάλασσα και στην στεριά.

Συμμετέχω στην ΚΕΠΟΜ για να προσπαθήσω να κάνω τον τόπο μου καλύτερο και ομορφότερο, γιατί πιστεύω ότι μόνο οι ενεργοί πολίτες έ χουν την δύναμη να τα καταφέρουν!

_____________________________________________________________

Μόνικα Δέρπαπα, Εικαστικός καλλιτέχνης

Είμαι η Μόνικα Δέρπαπα. Γεννήθηκα στη Δρέσδη της Γερμανίας. Σπόυδασα στο σχολείο Καλλιτεχνών στο Αμβούργο. Ήρθα για πρώτη φορά στη Μύκονο το 1963 και από το 1986, μένω εδώ μόνιμα, δουλεύοντας τα ψηφιδωτά μου.  Το νησί του φωτός που γνώρισα τότε, έχει γίνει το νησί των προβολέων. Θέλω ξανά τη φυσική λάμψη της Μυκόνου σε όλους τους τομείς.

_____________________________________________________________

Όμηρος Ευαγγελινός, Επιχειρηματίας

Είμαι ο Όμηρος Ευαγγελινός. Γεννήθηκα στην Αθήνα 20 Ιουνίου 1974. Πρωτοηρθα στην Μύκονο πολύ μικρός λόγο οικογενειακών δεσμών με το νησί χωρίς όμως να είναι κανένας Μυκονιάτης (ο παππούς μου ο Όμηρος Ευαγγελινός ήταν ο πολιτικός μηχανικός που έχτισε το ξενοδοχείο Λιτό και ο πατέρας μου ο Βαγγέλης Ευαγγελινός αρχιτέκτονας είχε σαν θέμα της πτυχιακής του εργασίας για το πολυτεχνείο μια φιλική προς το περιβάλλον πλωτή ξενοδοχειακή μονάδα στον Ορνό.) . Μεγαλώνοντας πάντα είχα κλίση στις τέχνες με αποτέλεσμα να σπουδάσω φωτογραφία και σκηνοθεσία χωρίς όμως να τα κάνω ποτέ επάγγελμα ενώ ταυτόχρονα με κέρδισε ο επιχειρηματικός τομέας των χωρών μαζικής εστίασης. Από το 1996 είμαι μόνιμος κάτοικος και συνέταιρος στο bar ΑΣΤΡΑ. Εδώ και 4 χρόνια έχω κάνει οικογένεια και μεγαλώνουμε στο νησί τα δυο μας παιδιά. Το ότι έγινα γονιός με έκανε πολύ πιο έντονα να προσπαθώ να αφυπνίσω τις αρχές και όσους πολίτες ενδιαφέρονται γύρω από όλα τα μείζονος θέματος περιβαλλοντικά και πολιτιστικά μελανά σημεία που βλέπω καθημερινά γύρο μας . Παράλληλα κάνω ένα ντοκιμαντέρ γύρω από την Μύκονο και τις αλλαγές που έχει υποστεί τις τελευταίες δεκαετίες. Ήδη από την άνοιξη που μας πέρασε έχει υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον για να συσταθεί μια ομάδα ενεργών πολιτών που θα ασχολείται με την αειφόρο ανάπτυξη της Μυκόνου και ήδη έχουμε έτοιμο το καταστατικό μιας μη κερδοσκοπικής εταιρίας προστασίας του περιβάλλοντος η οποία θα συσταθεί στο άμεσο μέλλον.
Πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος για να αλλάξεις κάτι είναι να αλλάξεις τον εαυτό σου.

_____________________________________________________________

Βανέσσα Ζουγανέλη, Σκηνοθέτης-Παραγωγός

Είμαι η Βανέσσα Ζουγανέλη, κόρη του Μάκη ( Ρεμέτζο) και της Πάολας. Είμαι σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών. Σπούδασα στη Σχολή Σταυράκου και στην Ακαδημία Κινηματογράφου του Μονάχου, με υποτροφία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Η τελευταία μου ταινία «Τζίνα Ντοστογιέφσκι» που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στη Μύκονο πήρε δύο βραβεία στο Φεστιβάλ Δράμας και  Κρατικό Βραβείο Ποιότητας από το Υπουργείο πολιτισμού. Το 2009 οργάνωσα την έκθεση «Ο Αρμενιστής Φάρος».

Συντάσσομαι με την Κ.Ε.ΠΟ.Μ γιατί είμαι πεπεισμένη ότι η κατάσταση στη Μυκόνο είναι ακόμη αναστρέψιμη.

_____________________________________________________________

Διονυσία Ζουγανέλη, Λογίστρια

Oνομάζομαι Διονυσία Ζουγανέλη. Γεννήθηκα στην Αθήνα. Ήμουν παντρεμένη με τον λογιστή Κώστα Ζουγανέλη και τα τελευταία 25 χρόνια ζω μόνιμα στην Μύκονο, η οποία αποτελεί πλέον δεύτερη πατρίδα μου. Παρακολουθώ τις τοπικές  εξελίξεις από κοντά όλα αυτά τα χρόνια. Συμμετέχω στις  φετινές δημοτικές  εκλογές  με το ψηφοδέλτιο της ΚΕΠΟΜ, για να συμβάλω στην «χρηστή» διοίκηση που απαιτείται για την ομαλή λειτουργία του Δήμου, η απουσία της οποίας οδήγησε τον τόπο στην κακοδιαχείρηση και  τα σκάνδαλα.

_____________________________________________________________

Ναταλί Θεοφίλου-Βourthoumieux, Έμπορος-κατάστημα «Πινελιές»

Eίμαι η Ναταλί Θεοφίλου – Bourthoumieux. Ζω 30 χρόνια στην Ελλάδα, από αυτά τα είκοσι τελευταία στην Μύκονο. Είμαι μητέρα δύο παιδιών, χήρα του Παναγιώτη Θεοφίλου.

Αγαπάω την Μύκονο και ήλπιζα ότι μπορούσε να γίνει παράδειγμα για την Ελλάδα, παράδειγμα για την προστασία του περιβάλλοντος, για την ανακύκλωση, για την συνεργασία των ανθρώπων.

Πιστεύω ότι σε ένα μικρό τόπο σαν την Μύκονο μπορούν οι άνθρωποι να ενωθούν, να συμμετέχουν στην πολιτική ζωή του νησιού και ότι ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει τους πολίτες του για όλα τα θέματα.

_____________________________________________________________

Γιάννης Θεοχάρης, Φαρμακοποιός

Είμαι ο Γιάννης Θεοχάρης. Γεννήθηκα στον Πειραιά   από πατέρα Μυκονιάτη και μητέρα από την Τήνο. Ζω στην Μύκονο από το 1981. Είμαι παντρεμένος με την Ασημίνα Κουκά, δασκάλα και έχω 2 παιδιά, τον Άγη 7  και τον Βαγγέλη 2,5 ετών. Συμμετοχές στο παρελθόν: Μέλος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Μυκόνου της δεκαετία του 1980 και του σκακιστικού ομίλου. Το 2002 και το 2006 συμμετείχα  ως υποψήφιος στις νομαρχιακές εκλογές στο ψηφοδέλτιο της «Συνκυκλαδικής πρωτοβουλίας». Είμαι μέλος του συλλόγου Μυκονιατών αμπελουργών E.Ρ.Ο.Σ. και του συλλόγου Φαρμακογνωστών Ελλαδας με ειδικότητα στα βότανα. Θα προτιμούσα τα σκουπίδια να τα βλέπω μέσα στους κάδους και όχι τριγύρω από αυτούς. Δεν θα με πειράξει καθόλου η μυρωδιά του ασβέστη στα σοκάκια της πόλης. Θα ήθελα να συμβάλω σε συνεργασία με τους αυτοδύτες και ντόπιους ψαράδες, στην προστασία του θαλασσίου οικοσυστήματος. Είμαι ενάντιος στην «φερόμενη» ανάπτυξη που οδηγεί στην πολιτιστική και περιβαντολογική υποανάπτυξη.

Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της ΚΕΠΟΜ, γιατί θεωρώ ότι είναι η μόνη κίνηση με ευαισθησία και συνέπεια, η μόνη που  θα κάνει την υπέρβαση!

_____________________________________________________________

Άννα Καμμή, Ιδιωτική Υπάλληλος

Είμαι η Άννα Καμμή. Γεννήθηκα στο Μύκονο τον Φεβρουάριο του 1966. Η καταγωγή του πατέρα μου Θεόδωρου Καμμή είναι από την Εύβοια με ρίζες από την Πόλη και της μητέρας μου Ευαγγελίας Καμμή από την Μύκονο. Οι αναμνήσεις μου από τα παιδικά μου χρόνια στο Καμινάκι, στην Αγία Άννα ,στον Γιαλό και στον Τούρλο, από τον παππού μου τον Θοδωρή τον Καλαβρέζο να μου λέει παραμύθια και μαζί  με την λαλά την Αννουσώ  να «νετάρουν» δίχτυα καθισμένοι στην παραλία δίπλα στο ψαροκάικό τους , έχουν χαραχτεί στην μνήμη μου με νοσταλγία για την Μύκονο που άλλαξε.

Σπούδασα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών όπου αποφοίτησα το 1989. Έχω σπουδάσει αγγλικά και γαλλικά. Είμαι  παντρεμένη με τον Γαρύφαλλο Γαρυφάλλου και έχω  3 παιδιά, την Κατερίνα 22 , την Βαγγελίτσα 21 και  τον Γιώργο 12 ετών. Από το 1985 εργάζομαι  σε τουριστικό γραφείο στο οποίο  τα  τελευταία είκοσι χρόνια είμαι  υπεύθυνη του τουριστικού τμήματος. Από το 2003 μαζί με την αδερφή μου Νατάσα λειτουργούμε σχολή πληροφορικής .

 

Πεποίθησή μου: Είναι υποχρέωση όλων μας ή ενεργή   συμμετοχή στα κοινά. H οικογενειακή  μου παράδοση και η προσωπική μου διαδρομή το αποδεικνύει. Από τα μαθητικά μου χρόνια έως σήμερα είμαι παρούσα σε συλλογικότητες που με αφορούσαν. Μέλος του δεκαπενταμελούς  του Λυκείου και του προεδρείου της τάξης μου. Ως μέλος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μυκόνου που ιδρύθηκε το 1980 , πρωτοστάτησα στην ίδρυση του στεκιού Νεολαίας. Μέλος της χορευτικής ομάδας του ίδιου Συλλόγου. Στα φοιτητικά χρόνια έζησα από κοντά τις ανησυχίες της σπουδάζουσας νεολαίας μέσα από την δράση μου σε φοιτητικούς συλλόγους. Υπήρξα μέλος της  Κινηματογραφικής Λέσχης Μυκόνου. Σαν μέλος Συλλόγων Γονέων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης  στα σχολεία των παιδιών μου, γνωρίζω πολύ καλά τα θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση. Συμμετείχα στην Μυκονιάτικη Κίνηση Πολιτών η οποία μεταξύ άλλων απέτρεψε την   κατασκευή μαρίνας στον Άη Χαραλάμπη. Είμαι μέλος της χορωδίας ενηλίκων της μουσικής σχολής Δημήτρης Φίνις,  μέλος της χορευτικής ομάδας Μυκόνου καθώς επίσης μέλος του Συλλόγου Μικρασιατών Μυκόνου και του Συλλόγου Νεοπυργιωτών Αθήνας , του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Μυκόνου και του Συλλόγου Μυκονιάτικη Αλληλεγγύη. Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου. Από το 1990 είμαι  μέλος του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου του οποίου έχω διατελέσει μέλος του ΔΣ και  ταμίας  στο παρελθόν και από το 2007 έως σήμερα Πρόεδρος . Ο Σύλλογος αυτός  από την ίδρυσή του αποτελεί  ίσως το πιο  ζωντανό , δραστήριο  και υγιές κύτταρο της  τοπικής κοινωνίας μας. Δεν έχει  μόνο συμβάλει στην διατήρηση της παράδοσης. Έχει επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί για τα κακώς κείμενα του τόπου προτείνοντας  πάντα λύσεις. Έχει ασχοληθεί κατ’ επανάληψη με θέματα που αφορούν τον πολιτισμό, την οικογένεια, την  γυναίκα, το παιδί, την νεολαία, το περιβάλλον.

Η πορεία αυτή με έχει διδάξει ότι τίποτα δεν μας χαρίζεται.

Συντάσσομαι στο ψηφοδέλτιο της Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου  και στηρίζω την επικεφαλής Δέσποινα Νάζου , θεωρώντας  ότι τόσο η ίδια όσο και τα υπόλοιπα μέλη του συνδυασμού έχουν τις γνώσεις, την βούληση και το μεράκι να συμβάλλουν στην αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος.

Στόχος μου: Προτάσεις  για τον τόπο που εκκρεμούν εδώ και τόσα χρόνια να γίνουν επιτέλους πράξη. H συμβολή μου σε ένα μοντέλο διοίκησης που θα διαφυλάξει την Διαφάνεια, την Ισονομία την Αξιοκρατία, θα σεβαστεί το περιβάλλον, σε  μια πολιτική του Δήμου για τον πολίτη του, στην αναβάθμιση της παιδείας και των υπηρεσιών υγείας, στην ανάδειξη του Πολιτισμού του νησιού  και  στην σωστή Τουριστική προβολή του.

_____________________________________________________________

Γρηγόρης Καμμής, Κομμωτής

Είμαι ο Γρηγόρης Καμμής. Γεννήθηκα το 1976 στο πατρικό μας σπίτι στο Καμινάκι. Πατέρας μου ο Θοδωρής και μητέρα μου η Ευαγγελία Καμμή. Πήγα σχολείο και μεγάλωσα στην Μύκονο. Ζω πάντα εδώ εκτός από τα διαστήματα σχολών, στρατού και επαγγελματικής κατάρτισης. Από το 2004 έχω δικό μου κομμωτήριο, ακολουθώντας την τέχνη του πατέρα μου. Είμαι παντρεμένος με την Τζωρτζίνα Βαλασκάκη. Το όνειρο μου είναι να καταφέρω να γίνω ένα περήφανο γεροντάκι που θα κάνει βόλτες στον γυαλό χωρίς να γκρινιάζω για το πώς κατάντησε το νησί και για το τι δεν έκανα όσο ήμουν νέος. Συντάχθηκα με την ΚΕΠΟΜ γιατί στόχος μου είναι να μπουν  στον Δήμο αυτιά που θα  ακούνε, μάτια που θα  βλέπουν και στόματα που θα  μιλάνε.

Για όλα αυτά τα κρίσιμα ζητήματα που ταλαιπωρούν τους πολλούς- επισκέπτες και ντόπιους-και ευνοούν τους λίγους.

_____________________________________________________________

Δημήτρης Μανιάτης, Δημοσιογράφος

Λέγομαι Δημήτρης Ν. Μανιάτης του Νικολάου (το γένος Σιγάλα και Νάζου) και της Βασιλικής (το γένος Κουσαθανά και Βαμβακούρη). Γεννήθηκα το 1978 στην Νεάπολη Εξαρχείων και διαμένω στο Κέντρο. Είμαι απόφοιτος Δημοσιογραφίας και Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (όπου διετέλεσα και Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών το 2001) και εργάζομαι απ’ το 2005 ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ και στον Ταχυδρόμο. Απ’ το 1999 έχω συνεργαστεί με πολλά έντυπα και έχω ασχοληθεί με το τουριστικό -ταξιδιωτικό (με πάνω από 150 οδοιπορικά σε Ελλάδα και κόσμο) και με το καλλιτεχνικό-πολιτιστικό ρεπορτάζ. Έχω εργαστεί ως ραδιοφωνικός παραγωγός σε CITY FM και ΒΗΜΑ FM.

_____________________________________________________________

Μάκης Μωράκης, Ιδιωτικός υπάλληλος-ζωγράφος

Ονομάζομαι Ευθύμιος (Μάκης) Μωράκης  και γεννήθηκα το 1974 στην Νέα Ιωνία Αττικής με καταγωγή από την Σύρο. Σπούδασα στην ΑΣΚΤ και εργάστηκα ως καθηγητής στο εικαστικό εργαστήριο της Ιωάννας Οικονομίδου ( Σπύρου Τρικούπη ). Μετά την στρατιωτική μου θητεία μετακόμισα στην Μύκονο όπου ζω τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Εργάζομαι ως υπεύθυνος ξενοδοχειακής μονάδας ενώ παράλληλα διδάσκω ζωγραφική, σχέδιο και ιστορία Τέχνης στα εικαστικά εργαστήρια της ΚΔΕΠΑΜ .

Έργα μου βρίσκονται σε αρκετές ιδιωτικές συλλογές. Διατηρώ μπλογκ, αρθρογραφώ και συμμετέχω σε διεθνή φόρουμ για την τζάζ και έθνικ μουσική ενώ διοργανώνω συναυλίες και πολιτιστικά δρώμενα. Ιδρυτικό μέλος του Σκακιστικού συλλόγου Μυκόνου «Δήλειος Απόλλων». Είμαι παντρεμένος με την Ελπίδα Κοντού του Σταύρου και της Σοφίας (Φαμέλη).

_____________________________________________________________

Δημήτρης Νάζος (Μαδούπας), Λογιστής

Ονομάζομαι Δημήτρης Νάζος (Μαδούπας) του Ιωάννη και της Ειρήνης. Γεννήθηκα το 1962. Η καταγωγή μου είναι από τη Μύκονο του Νομού Κυκλάδων. Παρακολούθησα και ολοκλήρωσα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Μύκονο. Απόφοιτος των ΚΑΤΕΕ Αθηνών (νυν ΤΕΙ Αθηνών), Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα προϊόντων Φυτικής Προελεύσεως. Λόγω  έλλειψης αντικειμένου (πρωτογενούς παραγωγής) στο τόπο μου και παρά την επιστημονική κατάρτιση που ήδη είχα λάβει, μετατοπίστηκε το επαγγελματικό μου ενδιαφέρον και τη συνέχεια παρακολούθησα μαθήματα ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ σε Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο και σεμινάριο Πληροφορικής με θέμα ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΕΣΩ COMPUTERS. Από τον Ιανουάριο του 1987 διατηρώ Λογιστικό Γραφείο στη Μύκονο όπου απασχολούμαι μαζί  με τη σύζυγο μου, με την οποία αποκτήσαμε δύο κόρες. Η μεγαλύτερη είναι δευτεροετής φοιτήτρια στη Γυμναστική Ακαδημία και η νεότερη είναι μαθήτρια της τρίτης τάξης του Γυμνασίου Μυκόνου. Έχω παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια με αντικείμενο φορολογικό, φοροτεχνικό, λογιστικό, γραμματειακής υποστήριξης. Είμαι μέλος του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών (ΛΣΑ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Φοροτεχνών Ελλάδας (ΠΕΦΕ).  Το 1998 ορίστηκα από το Επιμελητήριο Κυκλάδων Αναπληρωματικό Μέλος της Επιτροπής για τη διοικητική επίλυση διαφορών επιχειρήσεων που τηρούν βιβλία Γ’ κατηγορίας. Κατέχω  Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Λογιστή Φοροτεχνικού του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.  Παρακολούθησα ΜΒΑ του Αγγλικού Πανεπιστημίου Kingston. Πρόσφατα έγινα δεκτός για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων της  ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων) που το πραγματοποιεί σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων και θα ολοκληρωθεί  το Μάϊο του 2012. Γνωρίζω την Αγγλική.

_____________________________________________________________

Γιώργος Ξυδάκης, Οδοντίατρος

Ονομάζομαι Γιώργος Ξυδάκης. Είμαι Οδοντίατρος, ερασιτέχνης βιοκαλλιεργητής, οικοτέχνης οινοποιός.

Παρελθόν: ΠΑΜΚ και ΚΝΕ στα μαθητικά χρόνια, Ομάδα Φοιτητών Οδοντιατρικής- περοδικό «ΣΥΜΠΤΩΜΑ» στο χώρο της αυτονομίας στα φοιτητικά χρόνια, χαμογελαστός πτυχιούχος το 86, μέλος της «ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΗΣ» εφημερίδας, της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΥΚΟΝΟΥ για τον Άι Χαραλάμπη, της ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ, δημοτικός σύμβουλος της ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ 1998-2002, μέλος του Περιφερειακού Δικτύου Αιγαίου, δύο χρόνια στο  Σύλλογο Γονέων του νηπιαγωγείου Άνω Μεράς.

Παρόν: Οχτώ χρόνια στον Ερασιτεχνικό Οινοελαιουργικό Σύνδεσμο Μυκονίων,  μέλος του ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ, υπερήφανο ιδρυτικό μέλος της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΥΚΟΝΟΥ.

_____________________________________________________________

Λεωνίδας Πατραμάνης, Καθηγητής, Ιδιοκτ. φροντιστηρίου «Ευρωγνώση»

Ονομάζομαι Λεωνίδας Πατραμάνης. Εργάζομαι ως καθηγητής Αγγλικών στον ιδιωτικό τομέα. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός ούτε επαγγελματίας εθελοντής – είμαι σκέτο εθελοντής. Δεν  τολμώ να υποσχεθώ τίποτα εκτός από το να δώσω ό,τι περισσότερο μπορώ. Όσο δε για την μόρφωση μου αυτή δεν αποδεικνύεται με μια ντουζίνα μεταπτυχιακά παρά μόνο με την καθημερινή συμπεριφορά. Τι ελπίζω: να περάσουμε από το εγώ στο εμείς.

_____________________________________________________________

 

Δημήτρης Ρουσουνέλος, Συγγραφέας-Έμπορος

Eιμαι ο Δημήτρης Ρουσουνέλος. Γεννήθηκα στη Μύκονο το 1957. Σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή του Πειραιά (Πανεπιστήμιο Πειραιά). Υπήρξα συνιδρυτής και μέλος της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας «Η Μυκονιάτικη»(1988-2001). Τα βιβλία μου: «Μυκονιάτικη Μαγειρική – Ψηφίδες Πολιτισμού»(2001) και «Τα χοιροσφάγια στη Μύκονο – Γεύσεις θυσίας»(2002), κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ίνδικτος.

Από το 1983 εργάζομαι στο Ματογιάννι, όπου έχω στήσει την Scala Gallery. Εκεί εκτός από το εμπόριο έργων τέχνης και κοσμημάτων, τα τελευταία χρόνια μαζί με την σύζυγό μου Φρατζέσκα Χανιώτη αναπτύσσουμε μια σειρά από δραστηριότητες, σεμινάρια, προβολές, διαλέξεις με αντικείμενο την τέχνη με την ευρύτερή της έννοια που περιλαμβάνει εικαστικά, κινηματογράφο, γαστρονομία, αρχιτεκτονική κ.ά. Είμαι ενεργό μέλος του Ερασιτεχνικού Οινοελαιουργικού Συνδέσμου Μυκόνου, έχω συμμετάσχει σαν εισηγητής σε γαστρονομικά συνέδρια και εκδηλώσεις γαστρονομικού ενδιαφέροντος. Επίσης είμαι food blogger από το 2006 (βλ. http://olastakarvouna.blogspot.com/ και http://karvouna.wordpress.com/) όπου καταθέτω δημόσια τις σκέψεις μου. Έχω δημοσιεύσει σειρά άρθρων στον Τύπο, και ειδικά περιοδικά, ενώ έχω συμμετάσχει σε τέσσερεις ειδικού ενδιαφέροντος τηλεοπτικές εκπομπές με αντικείμενο την προβολή της Μυκόνου και της γαστρονομίας της.

Στην Κ.Ε.Πο.Μ. συμμετέχω γιατί με εκφράζει σαν δημοτική κίνηση. Δημιουργήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία πολιτών, που συναποφάσισαν να φτιάξουν ένα φορέα που στηρίζεται στη συλλογικότητα, ένα σχήμα πολυσυλλεκτικό, ανοικτό και δημοκρατικό, ικανό να εργαστεί για τη Μύκονο της καρδιά μας.

_____________________________________________________________

Αντώνης Σκουλάξινος, Ηλεκτρολόγος-Μηχανολόγος

Είμαι ο Αντώνης Σκουλάξινος. Γεννήθηκα  παραμονές Χριστουγέννων του 1958 στην χώρα, στην Αγία Άννα. Πήγα στο Δημοτικό σχολείο της Μυκόνου και το 1969 μετακομίσαμε οικογενειακώς στην Αθήνα λόγω έλλειψης Γυμνασίου στο νησί. Μετά από 35 χρόνια επέστεψα με την δική  μου οικογένεια για να ζήσω μόνιμα. Αναπολώ την Μύκονο που έζησα μικρός, την οποία διηγούμαι στα παιδιά μου και δάκρυα γεμίζουν τα μάτια μου. Ευελπιστώ ότι με τη βοήθεια του κόσμου θα αλλάξει η επικίνδυνη ρότα που έχει πάρει το νησί. Για αυτό συντάσσομαι με την ΚΕΠΟΜ, θεωρώντας ότι είναι η μόνη δύναμη που εγγυάται ότι οι υποσχέσεις θα γίνουν έργα.

_____________________________________________________________

Στέφανος Σπέης, Διευθυντής ξενοδοχείου

Oνομάζομαι Στέφανος Σπέης. Γεννήθηκα στην Ικαρία το 1952. Σπούδασα στην Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου. Είμαικάτοχος πτυχίου ψυχολογίας από το N.S.W. University (Australia). Μέλος του Συλλόγου Ψυχολόγων Ελλάδας. Ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Σχολής Αποφοίτων Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων και μέλος του Συλλόγου Ικαρίων Επιστημόνων. Βρίσκομαι στην Μύκονο από το 1980, και έχω δουλέψει σε πολλά ξενοδοχεία του νησιού, μεταξύ των οποίων το Santa Marina, το San Marco, το Pelican Bay, το Poseidon και το Εν Λευκώ.

_____________________________________________________________

Jana Stasova, Εμποροράπτρια

Γεννήθηκα το 1972 στην Τσεχία. Εκεί τελείωσα την εκπαίδευση μου σαν διπλωματούχος chef. Από το 1994 ζω και  εργάζοζαι στην Μύκονο. Την περίοδο 1996-1999 σπόυδασα στην ευρωπαϊκή σχολή  SHIATSU στην Αθήνα, κινέζικη ιατρική και εναλλακτικές  θεραπείες , που ήταν πάντοτε η μεγάλη μου επιθυμία. Από το 2002 έχω στην Μύκονο εργαστήριο ραπτικής. Είμαι παντρεμένη με τον  Rico. Έχω δύο παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, , τον Alex  10 και την Maya 3 ετών.

_____________________________________________________________

Ειρήνη Συριανού, Κατασκευάστρια ψηφιδωτών

Είμαι η Ειρήνη Συριανού. Γεννήθηκα το 1970 και μεγάλωσα στην Μύκονο. Είμαι το τέταρτο παιδί του Αποστόλη Συριανού (Θεοδωρακιού) και της Γιακουμίνας Γρυπάρη (Μαυραντώνενα). Εργάστηκα στην Δήλο όπου και έμαθα την τέχνη του ψηφιδωτού ενώ παράλληλα μεγαλώνω την κόρη μου η οποία σπουδάζει Αθλητική Δημοσιογραφία στην Αθήνα. Από το 1997 διατηρώ εργαστήριο – πωλητήριο ψηφιδωτού στον Άγιο Βλάσση στην Χώρα ενώ διδάσκω την Τέχνη μου στα εικαστικά εργαστήρια της ΚΔΕΠΑΜ. Το 2010 έδωσα μαθήματα στα σχολεία των νησιών της άγονης γραμμής μέσω του προγράμματος «Άγονη γραμμή γόνιμη».Έχω πάρει μέρος σε διεθνείς και τοπικές εκθέσεις και έργα μου υπάρχουν σε δημόσιους χώρους και σε ιδιωτικές συλλογές .Ψηφιδωτά μου πωλούνται και στα πωλητήρια των μουσείων όλων των αρχαιολογικών χώρων ανά την Ελλάδα . Το 1998 ήμουν υποψήφια, ως δημοτικός σύμβουλος στην «Μυκονιάτικη Κίνηση Πολιτών».

_____________________________________________________________

Δήμητρα Σφυρή, Οδοντίατρος

Ονομάζομαι Δήμητρα Σφυρή. Γεννήθηκα στο Αιτωλικό το 1964. Σπούδασα στην Οδοντιατρική Σχολή Αθήνας απ’όπου αποφοίτησα το 1987. Πολιτικά ανήκω στο χώρο της Αριστεράς και είμαι ενεργή πολιτικοποιημένη πολίτης από τα φοιτητικά μου χρονια έως σήμερα. Ξεκιίνησα να εργάζομαι στη Νίκαια και τα τελευταία δώδεκα χρόνια ζω και δουλεύω στη Μύκονο. Ειμαι παντρεμένη με το Γιώργο Αγγελετάκη και έχω ένα γιο δέκα χρονών. Δεν είμαι ‘Μυκονιάτισσα’ αλλά αγαπώ τη Μύκονο και θέλω να τη δω να αλλάζει. Με ενεργή συμμετοχηή των πολιτών της, ντόπιων και ξένων, μπορεί να αλλάξει. Όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε μικρές και μεγάλες μάχες για ποιότητα ζωής στο τόπο μας. Άλλωστε, πατρίδα μας είναι ο τόπος που γεννηθήκαμε αλλά και αυτή που επιλέξαμε να ζήσουμε και να εργαστούμε. Ονειρεύομαι ο γιος μου να βρει έναν τόπο με αξίες, αρχές, και ιδανικά. ‘Οχι έναν τόπο που να δεσπόζει ο πλουτισμός, η ασυδοσία και η διαφθορά. Μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας μια άλλη, υγιή, όμορφη, αληθινή, κοινωνικά δίκαιη Μύκονο. Στηρίζω το συνδυασμό της Δέσποινας Νάζου, γιατί θεωρώ ότι, τόσο με την ίδια όσο και με τα άτομα που συμμετέχουν στο συνδυασμό, έχουμε κοινούς στόχους, οράματα και πρακτικές για ένα δημοκρατικό, ανοικτό δήμο με σεβασμό στους πολίτες του. Έτσι κι αλλιώς το μεγάλο στοίχημα είναι μετά τις εκλογές, ανεξάρτητα απο τη θέση που θα λάβει ο καθένας μας. Ο αγώνας για μια άλλη Μύκονο πρέπει να έχει συνέπεια, συνέχεια και αποτελεσματικάτητα.

_____________________________________________________________

Δημήτρης Χανιώτης, Οικοδόμος

Είμαι ο Δημήτρης Χανιώτης. Γεννήθηκα στην Μύκονο. Το  1957 μεταναστεύσαμε οικογενειακώς στην Αθήνα στην περιοχή Μπουρναζίου. Ανδρώθηκα, γαλουχήθηκα και ωρίμασα πολιτικά σε μία εργατική γειτονιά του Αι-Γιάννη του Θεολόγου στον δήμο Περιστερίου. Η αθόρυβη συμμετοχή μου στα κοινά και στις γραμμές του λαϊκού μαζικού κινήματος πριν από τα χρόνια της Χούντας, η ελάχιστη παρουσία και συμμετοχή μου στους αγώνες του εργατικού κινήματος στον αντιδικτατορικό αγώνα και την ανατροπή της χούντας με την λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου του 1973, είναι μοναδική και ανεπανάληπτη παρακαταθήκη και πολιτική εμπειρία στο δύσκολο και μακρύ μονοπάτι της προσωπικής μου πορείας. Η δραστηριότητα μου συνεχίζεται και μετά την πτώση της Χούντας. Λαμβάνω μέρος ενεργά σε μορφωτικούς, εξωραϊστικούς, πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Περιστερίου  με μεγάλη δράση και αποτελεσματικότητα. Εγγράφομαι σε εκείνα τα πέτρινα χρόνια στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Η ανεργία της Αθήνας το 1981 μας αναγκάζει  να επιστρέψουμε στα πάτρια εδάφη του αγαπημένου μας νησιού και για την επαγγελματική μας αποκατάσταση στήσαμε μια μικρή και ζεστή ταβέρνα στη περιοχή της Φάμπρικας. Από τότε ζω μόνιμα στη Μύκονο στην Άνω Μερά, στον ίδιο ανακαινισμένο χώρο που γεννήθηκα, στην περιοχή  Παλαιοκάστρου. Σήμερα είμαι συνταξιούχος οικοδόμος και ασχολούμαι με λίγα και από όλα. Ιδιαίτερα δε, με πράγματα της φύσης και τον αθλητισμό. Είμαι ερασιτέχνης αθλητής του κλασσικού αθλητισμού από τα εφηβικά μου χρόνια. Έχω λάβει μέρος σε 4 μαραθώνιους, 4 ημιμαραθώνιους και σε πάρα πολλούς αγώνες μικρών και μεσαίων αποστάσεων με αρκετές διακρίσεις και μετάλλια. Στον πολιτικό μου στίβο στα κοινά της Μυκόνου έχω λάβει μέρος δύο φορές. Την πρώτη φορά το ιστορικό 1986, με τον συνδυασμό του Νίκου Δ. Μανιάτη, και την δεύτερη φορά κατέβηκα με τον συνδυασμό Μυκονιάτικη Κίνηση Πολιτών με επικεφαλής τον Γ.Γ.Ξυδάκη. Σήμερα κατεβαίνω ξανά  και στηρίζω ανεπιφύλακτα την υποψηφιότητα της Δέσποινας Νάζου, διότι έχει άποψη για τα κοινά, είναι δε πολιτικά και κοινωνικά ώριμη και καλλιεργημένη. Είναι απλός , έντιμος, ειλικρινής, δραστήριος και ανιδιοτελής άνθρωπος. Έχουμε τις ίδιες προσωπικές ανησυχίες και οράματα για τα κοινά δρώμενα αυτού του μοναδικού σε φυσικές ομορφιές, απείρου κάλλους και φυσικού πλούτου, νησιού. Για αυτούς λοιπόν τους λόγους αξίζει να αγωνιστούμε όλοι μαζί με όπλα την στοργή, την αγάπη ,ένα χαμόγελο και μία μεγάλη αγκαλιά για να αναστηλώσουμε αυτόν τον τόπο που μας χάρισε πλουσιοπάροχα τις ομορφιές της φύσης, θάλασσα γη και ουρανό και τα πρώτα  συναισθηματικά μας σκιρτήματα.

_____________________________________________________________

Χρήστος Χατζής, Εργολάβος Οικοδομών

Ονομάζομαι Χρήστος Χατζής. Γεννήθηκα στην Αθήνα στο Αιγάλεω. Στην Μύκονο ζω  μόνιμα και εργάζομαι από το 1987. Είμαι παντρεμένος με την Όλγα Στεφανίδου και έχω 2 γιούς , τον Γιώργο και τον Κοσμά. Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της ΚΕΠΟΜ γιατί πιστεύω ότι οι άνθρωποι που το απαρτίζουν είναι οι μόνοι που μπορούν σωστά και υπεύθυνα να αλλάξουν τον τόπο που ζούμε.

 

_____________________________________________________________

 

Δημήτρης Κουκάς, Ξενοδοχοϋπάλληλος

Είμαι ο Δημήτρης Κουκάς. Κατάγομαι από Μυκονιάτες γονείς. Πριν δεκαεπτά χρόνια εγκαταστάθηκα στη Μύκονο για να ασχοληθώ επαγγελματικά με την διακόσμηση και τον τουρισμό. Έχω βοηθήσει κατά καιρούς την Θεατρική ομάδα Μυκόνου. Είμαι μέλος του συλλόγου Φίλων Δήλου – Ρήνειας. Με ενοχλέι η κακοποίηση του περιβάλλοντος και η έλλειψη αισθητικής. Με την συμμετοχή μου στην Κ.Ε.Πο.Μ. επιθυμώ την ανανέωση της δυναμικής του Δημοτικού Συμβουλίου στο δήμο μας.

_____________________________________________________________

Δήμητρα Νάζου, Χειροτέχνης, π.Επιμελήτρια Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου

Eίμαι η Δήμητρα Νάζου, κατασκευάστρια καλλιτεχνικής κούκλας και χειροποίητου κοσμήματος. Είμαι ενεργό μέλος του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου  Γυναικών Μυκόνου  από το 1982  και έχω συμμετάσχει στις δραστηριότητές του Δ.Σ και ως Πρόεδρος και ως Γραμματέας. Επίσης είμαι ιδρυτικό μέλος και γραμματέας  στο Δ.Σ. της «Ένωσης Φίλων Δήλου & Ρήνειας».

Έχω εργαστεί με ζήλο, αφοσίωση και μεράκι ως  Επιμελήτρια του Λαογραφικού Μουσείου της Μυκόνου, από το 2000 έως το 2005,και συνεχίζω να είμαι εξωτερική συνεργάτης του. Είμαι υπεύθυνη του Καλλιτεχνικού Παιδικού εργαστηρίου του ίδιου Μουσείου από το 1995 και  διδάσκω χειροτεχνία σε παιδιά και ενήλικες και στα σχολεία, εθελοντικά. Παράλληλα έχω ασχοληθεί εντατικά με την έρευνα και καταγραφή του Λαϊκού Πολιτισμού της Μυκόνου και ειδικότερα με την υφαντική και την παραδοσιακή φορεσιά μας. Έχω κάνει  έρευνα για το «Νεώτερο Μυκονιάτικο υφαντό» σε συνεργασία με τον αρχαιολόγο Παναγιώτη Χατζηδάκη και η εργασία μας αυτή θα εκδοθεί σε σύντομο χρόνο από τον Δήμο Μυκόνου. Επίσης είναι υπό έκδοση δύο παραμύθια μου που έχουν σχέση με  μύθους και θρύλους της Μυκόνου. Έχω δημοσιεύσει κατά καιρούς διάφορα άρθρα στις τοπικές εφημερίδες πολιτιστικού και ηθογραφικού περιεχομένου. Έχω συμμετάσχει σε σεμινάρια «Διατήρησης πολιτιστικής κληρονομιάς» και έχω παρουσιάσει εργασίες του καλλιτεχνικού παιδικού εργαστηρίου  σε πολλά προγράμματα του Υπουργείου πολιτισμού  στις «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Εργάστηκα επί χρόνια σε οικογενειακές επιχειρήσεις και ταυτόχρονα διατηρούσα και το  δικό μου μαγαζί με τις δικές μου δημιουργίες.

Τώρα συμμετέχω στον Συνδυασμό της ΚΕΠΟΜ γιατί πιστεύω ότι έχω να προσφέρω αρκετά στον Πολιτισμό  της Μυκόνου ώστε να αλλάξει η εικόνα της και οι χαρακτηρισμοί που της προσδίδουν κυρίως  μετά τα διάφορα σκάνδαλα που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω στην ΚΕΠΟΜ και στους ανθρώπους που συμμετέχουμε ότι θα εργαστούμε για μια Μύκονο ανανεωμένη υγιή και ανθρώπινη,   για να  είμαστε υπερήφανοι και πάλι  για το νησί μας .

_____________________________________________________________

Μπάμπης Πασάογλου, Επιχειρηματίας, bar Άστρα

Γεννήθηκα στον Πειραιά το 1950. Από το 1970 εργάζομαι και ζω στη Μύκονο. Δημιουργός και ιδιοκτήτης του Βεγγέρα bar στις αρχές του ’70, του Ιbiza Βar στο τέλος του ‘70 και του bar ΑΣΤΡΑ στο τελος του’80. Μέχρι και σήμερα διετέλεσα ιδρυτικό στέλεχος για 25 χρόνια των ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων, αγωνιζόμενος για την ομαλή και ισότιμη μεταχείριση όλων των επιχειρηματιών του κλάδου. Η συμμετοχή μου στην ΚΕΠΟΜ είναι απόρροια της ελεύθερης έκφρασης που εκπροσωπεί, της καθαρότητας των μελών της και κυρίως της νεανικότητα των περισσότερων μελών. Το μέλλον ανήκει στους νέους και η ΚΕΠΟΜ  τους ανοίγει τον δρόμο!

_____________________________________________________________

Βασιλική Πολυχρόνη, Έμπορος

Ονομάζομαι Βασιλική Πολυχρόνη. Είμαι γέννημα-θρέμμα Μυκονιάτισα και δραστηριοποιούμαι πάνω από είκοσι χρόνια στον τουρισμό με το δικό μου κατάστημα κοσμημάτων. Εδώ και μερικά χρόνια βλέπω το νησί μου  να αλλοιώνεται και δεν μπορώ να παρακολουθώ αμέτοχη αυτή την πορεία. Γι’ αυτό τον λόγο συμμετέχω στην Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου ελπίζοντας να υπάρξει συνολική αλλαγή πλεύσης του νησιού.

_____________________________________________________________

Τασούλα Ασημομύτη, Ιδιωτική Υπάλληλος

Είμαι η Αναστασία Ασημομύτη. Η Τασούλα για τους περισσότερους. Γεννήθηκα στην Αθήνα από Μυκονιάτες γονείς. Στην Μύκονο ήρθα από το 1985. Ζω στην Άνω Μερά και εργάζομαι στον Τουρισμό. Η Άνω Μερά είναι ένα πραγματικά ωραίο χωριό αλλά παραμελημένο. Του αξίζει το καλύτερο γιατί είναι από τα λίγα κομμάτια που θυμίζει την παλιά Μύκονο. Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της ΚΕΠΟΜ γιατί πιστεύω ότι είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να κανει πραγματικότητα τα όνειρά μας και μπορεί να μας κάνει να αλλάξουμε σελίδα!

_____________________________________________________________

Νάντια Βρεττού, Αισθητικός

Ονομάζομαι Βρεττού Κωσταντίνα (Νάντια). Γεννήθηκα στην Αθήνα. Η καταγωγή της μητέρας μου είναι από την Μύκονο. Ζω εδώ από το 1988 και δουλεύω στην οικογενειακή μας επιχείρηση. Είμαι παντρεμένη και έχω δύο παιδιά. Συμμετέχω στην ΚΕΠΟΜ, στηρίζοντας την ελπίδα να μεγαλώσουν τα παιδιά μας σε καλύτερες συνθήκες!

_____________________________________________________________

Μιχάλης Φλώρος, Εστιατόριο «Βαρδάρης»

Είμαι ο Μιχάλης Φλώρος. Γεννήθηκα στην Πρέβεζα. Στην Μύκονο ζω και εργάζομαι τα τελευταία 21 χρόνια. Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στην Άνω Μερά ως ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Βαρδάρης». Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της ΚΕΠΟΜ και επιθυμώ την υπερψήφισή μας για μια Μύκονο της ισονομίας, της ανάπτυξης και της ηθικής.

_____________________________________________________________

Γιάννης Χανιώτης, Ταξιτζής

Είμαι ο Γιάννης Χανιώτης. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ανω Μερά Μυκόνου το 1941. Από το 1966 ήμουν ταξιτζής. Για τρεις τετραετίες έχω εκλεγεί σαν σύμβουλος στην τ.Κοινότητα Ανω Μεράς, από τις οποίες την μία τετραετία ήμουν Αντιπρόεδρος. Πιστεύω πως η ανάμιξη στα κοινά είναι ο μόνος τρόπος για να κερδίσουμε κάθε φορά κάτι καλύτερο για την καθημερινότητά μας, τη ζωή μας, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Πιστεύω στη δύναμη των ανθρώπων, όταν ελπίζουν. Σε όλη μου την ζωή μεγάλη στήριξη έχω από την γυναίκα μου Μαρία, και από τις δύο κόρες μου Φρατζέσκα και Βούλα για τις οποίες είμαι περήφανος.

9 σκέψεις σχετικά με το “Ποιοι είμαστε; (Ψηφοδέλτιο 2010)”

 1. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους σας. Μακάρι οι πολίτες της Μυκόνου να είναι έτοιμοι για μια πραγματική αλλαγή για το καλύτερο και να έχουν το σθένος να τη διεκδικήσουν.

 2. Εύχομαι επιτυχία σε όλους, πεπεισμένη γιά την ειλικρίνια των προθέσεών σας και την ικανότητά σας να τις κάνετε πράξη. Τη στήριξή μου γνωρίζετε πως την έχετε, μα γράφω εδώ γά να στείλω μιά έξτρα ευχή στην αγαπημένη μου φίλη Νάντια (Κωνσταντίνα Βρεττού) που η συμμετοχή της με αιφνηδίασε ευχάριστα.
  Γιά το καλό του νησιού της καρδιάς μας,
  γιά το μέλλον μας
  γιά να αποδείξουμε (όλοι μας, μέσα από εσάς) πως ναί, γίνεται….

 3. Καλή επιτυχία σε όλους! Μακάρι η αγωνιστική και η ειλικρινής σας διάθεση να τύχουν ανταπόκρισης, έτσι ώστε να γίνουν πράξη οι στόχοι και τα ονειρά σας. Η «άλλη Μύκονος» υπάρχει! Η «άλλη Μύκονος» κρίνεται αναγκαίο να προβληθεί! Ίσως μέσα από την δική σας διάθεση και αγάπη για οτιδηποτε αγνό, αυθεντικό και όμορφο έχει να παρουσιάσει το νησί αυτό να καταστεί εφικτό! Καλή επιτυχία…!!!

 4. Καλή επιτυχία σε όλους.

  ‘Ομηρε, ιδιαίτερους χαιρετισμούς σ’ εσένα. Έχω χρόνια να σε δω, όμως τα νέα σου, που φτάνουν σ’ εμένα με το ένα ή τον άλλο τρόπο, είναι παρά πάνω από ευχάριστα.

  Πολύ αισιόδοξη και αυτή η προσπάθεια για κάτι το διαφορετικό. Ειδικά στις μέρες μας και ειδικά στη Μύκονο.

  Χαιρετισμούς.

 5. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία!
  Σίγουρα το ρολοϊ δεν γυρίζει πίσω, αλλά συνιστώ να προσπαθήσετε να πείσετε την υπόλοιπη ελληνική κοινωνία ότι Μύκονος δεν σημαίνει (μόνο) λικνιζόμενα οπίσθια πάνω σε τραπέζια κατά την στερεότυπη εικόνα του Star ούτε και το όργιο της φοροδιαφυγής, των πολεοδομικών εγκλημάτων και της κυριαρχίας των φουσκωτών της νύχτας.

 6. Αγαπητέ Τάσο να είσαι σίγουροσ ότι προσπαθούμε.
  Άνισος αγώνας αλλά προσπαθούμε.
  Ευχαριστούμε για την συμπαράσταση!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: