Yποψήφια Δήμαρχος 11/2010 Δέσποινα Νάζου

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΝΑΖΟΥ (Μαδούπα)


Γεννήθηκα το 1967 και κατοικώ στη Μύκονο μόνιμα από το 1994.

Είμαι κοινωνική ανθρωπολόγος  με πτυχίο της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, μεταπτυχιακή εκπαίδευση, διδακτορική διατριβή και μεταδιδακτορική ερευνητική εμπειρία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Σήμερα εργάζομαι ως Συμβασιούχος Λέκτορας στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών στη Χίο (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), καθώς και ως Διδάσκουσα στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σχεδιασμός, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού» του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων  στη Χίο  (Πανεπιστημίου Αιγαίου). Επίσης εργάζομαι ως  συνεργαζόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ)

Έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία για τα κοινά της Μυκόνου, για την άσκηση της δημοκρατίας πάνω στο νησί, αλλά  και  ως πολίτης που έχει   άποψη και ειδικές γνώσεις  για την τουριστική  άνάπτυξη συμμετείχα στη συντακτική επιτροπή της εφημερίδας Η ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΗ (1988 – 2001).

Η αγάπη μου για την ντόπια πολιτισμική κληρονομιά, καθώς και η βαθιά μου πεποίθηση ότι μέσα από τις ποικίλων ειδών συλλογικότητες καλλιεργείται η δημοκρατική συνείδηση των πολιτών, με οδήγησαν στην μακρόχρονη ενεργή ανάμειξή μου μου με τον Πολιτιστικό- Λαογραφικό Σύλλογο Γυναικών Μυκόνου μέσα από διάφορες θέσεις, εντός και εκτός του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Δεν υπήρξα ποτέ  «επαγγελματίας» πολιτικός με στόχο την κατάληψη δημαρχιακής ή άλλης καρέκλας, θέλοντας να διατηρώ  ένα καθαρό, διεισδυτικό βλέμμα για το δημόσιο βίο της Μυκόνου και μια δημόσια δράση μακριά από ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις. Ωστόσο υπήρξα πάντα ορατή στη τοπική κοινωνία μέσα από ποικίλες δημόσιες δραστηριότητες όπως η ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΥΚΟΝΟΥ που σταμάτησε το σκανδαλώδες έργο της μαρίνας στον Άη-Χαραλάμπη, αλλά και πολιτιστικές δράσεις  όπως η Κινηματογραφική Λέσχη Μυκόνου.

Υπήρξα παρούσα στη πολιτική σκηνή όταν το απαίτησαν οι καιροί, τόσο μέσα από τη υποψηφιότητά μου ως δημοτική σύμβουλος στη ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ το 1998, όσο και μέσα από την υποψηφιότητά μου  στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ  στις βουλευτικές εκλογές του  2007. Και πάλι είμαι παρούσα ως επικεφαλής της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΥΚΟΝΟΥ ύστερα από συναπόφαση μιας μεγάλης μερίδας πολιτών και έντονης προτροπής τους.

Στη Μύκονο ζω με την οικογένεια μου: τον σύζυγό μου Γιώργο Ξυδάκη και τον επτάχρονο γιό μου, τον Γαλάτη.

Οι απαιτήσεις  για  έρευνα και  διδασκαλία στη πολύπαθη τριτοβάθμια ελληνική  εκπαίδευση όπου εργάζομαι, η δημόσια δράση μου στην ‘αναξιοπαθούσα’ Μύκονο, και οι οικογενειακές  υποχρεώσεις μου αφήνουν ελάχιστο ελεύθερο χρόνο για χόμπι και άλλα.

Πολύ συνειδητά γνωρίζω ότι η εκλογή μου  στο Δήμο Μυκόνου θα απαιτήσει από εμένα χρόνο και δουλειά. Θα προσπαθήσω να αντεπεξέλθω και σε αυτό το καθήκον με τη συνέπεια και τη μεθοδικότητα με τις οποίες  έχω μάθει να εργάζομαι ως τώρα στο δύσκολο στίβο του ακαδημαϊκού χώρου αλλά και ως πολίτης για την βελτίωση της καθημερινότητάς μας.

5 σκέψεις σχετικά με το “Yποψήφια Δήμαρχος 11/2010 Δέσποινα Νάζου”

    1. Ευχαριστούμε πολύ, παρομοίως!
      Παρακολουθούμε πάντα την εγρήγορση και την προσωπική και των φίλων συμπατριωτών σου, για την Αίγινα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s