Άγονη Γραμμή Γόνιμη

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το πρωτοποριακό πολιτιστικό  πρόγραμμα «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» ταξιδεύει στα νησιά της άγονης γραμμής μεταφέροντας γνώση και πολιτισμό. Διοργανώνεται από την μη κερδοσκοπική ομάδα «Διάδραση» και έχει την συμπαράσταση των Δήμων.

Εισηγητές , καλλιτέχνες και εκπαιδευτικοί υλοποιούν ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια για παιδιά και πολιτιστικές δράσεις για τους κατοίκους των νησιών. Μία εκδήλωση διοργανώνεται κάθε βράδυ με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Η «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» έπιασε λιμάνι στις 9 Μαρτίου στην Αντίπαρο και θα φτάσει έως τη Θηρασιά στο τέλος του Απρίλη. Ενδιάμεσοι σταθμοί η Τήνος , η Αμοργός, η Ηρακλειά, η Χάλκη, το Καστελόριζο, η Τήλος, τα Κύθηρα και η Μύκονος. Ήδη ένα μέρος του προγράμματος έχει υλοποιηθεί και αφορά διαγωνισμό ανάγνωσης μαθητών δημοτικού, ενώ η ομάδα «Θαλής και Φίλοι», το μεγαλύτερο δίκτυο λεσχών ανάγνωσης πανελλαδικά, θέτει τη βάση για την επέκταση και τη συνέχιση Λεσχών Ανάγνωσης στα νησιά και μετά το πέρας του προγράμματος. Στο πρόγραμμα συμμετέχει και φέτος  από την Μύκονο η εικαστικός Ειρήνη Συριανού που μεταδίδει την γνώση του ψηφιδωτού και την ιστορία της Δήλου στα παιδιά των νησιών.

Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο υλοποιείται το μεγαλύτερο μέρος της διοργάνωσης, με δημιουργία comics, διδασκαλία παραδοσιακών χορών, εργαστήρια ψηφιδωτού και κοσμήματος, θεατρικό παιχνίδι, μαθήματα ραπτικής, yoga, kung fu και φωτογραφικές εκθέσεις.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα δώσουν συναυλίες η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η Καμεράτα και έντεχνα μουσικά σχήματα ενώ θα γίνουν και παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές και περιβαλλοντικές δράσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα

www.diadrasi.org

Συντάκτης: kepom

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου έχει έδρα τη Μύκονο.

Σχολιάστε