Αλεξάνδρα Αγγελετάκη: «Αυτές οι εκλογές είναι υποχρέωση και δικαίωμα όλων όσων αγαπούν αυτόν τον τόπο»

Συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο*
της Κ.Ε.ΠΟ.Μ. για τις Δημοτικές Εκλογές
της 18ης Μαΐου 2014

Αλεξάνδρα Αγγελετάκη
αρχαιολόγος, ξεναγός

 Angeletaki AlexandraΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Μεγάλωσα στη Μύκονο και στη Δήλο, στο νησί που γεννήθηκε ο Απόλλωνας. Σπούδασα στη Φιλοσοφική Αθηνών και μετά έκανα μάστερ Αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο του Όσλο της Νορβηγίας.
Ήμουν ιδρυτικό μέλος τη εφημερίδας «Η Μυκονιάτικη».
Ασχολήθηκα με τα κοινά μέχρι το 2001 που μετακόμισα με τον σύζυγο μου Ούλοφ Δημήτρη Ρόε και τα παιδιά μου Μαριάννα και Μπιορν Άντε στο Τρόνχαιμ της Νορβηγίας.
Εκεί δουλεύω στη Πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη του Αρχαιολογικού τμήματος με διδασκαλία των νέων που ασχολούνται με την επιστημονική έρευνα.
Η απόφασή μου να συνταχθώ με την Κ.Ε.ΠΟ.Μ. έχει να κάνει με το ότι συμμερίζομαι τις θέσεις της ομάδας όσον αφορά στα προβλήματα του τόπου και τις προτάσεις επίλυσής τους.
Πιστεύω στην ομαδική δουλειά και στο ότι μια κοινωνία για να ‘ναι ανθρώπινη, πρέπει να στηρίζεται στην ειλικρίνεια το ήθος και την αλληλεγγύη.
Κάνεις δεν είναι καλύτερός η χειρότερος από τον άλλο. Είμαστε όλοι απόλυτα ίσοι και έχουμε τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Οφείλουμε να νοιαζόμαστε για το περιβάλλον και τη φύση το ίδιο όπως για τον συνάνθρωπο, το συγγενή μας και τον περαστικό.
Οφείλουμε να γνωρίζουμε την ιστορία μας για να μην ξεγελιόμαστε.
Πιστεύω ότι μόνο με αγάπη, αίσθηση δικαιοσύνης και ανθρωπιάς μπορούμε να στηρίξουμε τα παιδιά μας που έχουν τρομάξει με τη ψευτιά, την ασύστολη διαφθορά και εκμετάλλευση που ταλαιπωρεί αυτόν τον τόπο τα τελευταία χρόνια.
Γι αυτό στηρίζω και συμπαραστέκομαι στην ομάδα της Κ.Ε.ΠΟ.Μ. γιατί βασίζονται σε αυτές τις αρχές και δεν δρουν με βάση το προσωπικό τους συμφέρον.
Αυτές οι εκλογές είναι υποχρέωση και δικαίωμα όλων όσων αγαπούν αυτόν το τόπο.

*Συνεχίζουμε την επίσημη δημοσιοποίηση ονομάτων, φωτογραφιών και
βιογραφικών των συμπολιτών μας που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο
της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μυκόνου για τις Δημοτικές Εκλογές
της 18ης Μαΐου 2014 με επικεφαλής την Άννα Καμμή.

 

Συντάκτης: kepom

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου έχει έδρα τη Μύκονο.

Σχολιάστε