Παραμένει σε λειτουργία η Δ.Ο.Υ. Μυκόνου

φωτογραφια αρχείου της Κ.Ε.Πο.Μ. από την κατάληψη της Δ.Ο.Υ. Μυκόνου
φωτογραφια αρχείου της Κ.Ε.Πο.Μ. από την κατάληψη της Δ.Ο.Υ. Μυκόνου

Το Υπουργείο Οικονομικών, αφού δημιούργησε μια τεράστια αναστάτωση σε μια σειρά από νησιά, πήρε εντέλει την απόφαση να βάλει νερό στον προγραμματισμό του. Έτσι με μια επιλλεκτική στήριξη της νησιωτικότητας θέτει ως κριτήριο «το ύψος των εσόδων ανά ΔΟΥ επί των συνολικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού» και αποφασίζει να μην ανασταλεί η λειτουργία των ακόλουθων νησιωτικών Δ.Ο.Υ.: Θήρας,  Μυκόνου, και Πάρου», καθώς επίσης κι εκείνων του Αιγίου Αχαΐας, Αμαλιάδας, Κύμης Εύβοιας
Μετά από αυτή την εξέλιξη αξίζει να επισημάνουμε ότι η κατάργηση της ΔΟΥ Μυκόνου και η εξυπηρέτησή μας από τη Σύρο θα ήταν μια οπισθοδρόμηση που θα στοίχιζε στο νησί και σε χρόνο και σε χρήμα και σε εξυπηρέτηση. Γι αυτό χαιρετίζουμε τους συμπολίτες μας που στάθηκαν μπροστάρηδες σε μια κινητοποίηση που αφορούσε στο καλό και στην εξυπηρέτηση του απλού πολίτη και επαγγελματία του νησιού. Στο χέρι μας είναι να συνεχίσουμε και σε ακόμα πιο δυναμικούς αγώνες για τα προβλήματα που είναι ήδη πολλά και συσσωρεύονται διαρκώς περισσότερα.

Συμπληρωματικά η είδηση που αντλούμε από την εφ. Τα Νέα, αναφέρει:
«Επίσης αναστέλλεται μέχρι τις 18 Μαρτίου η διαδικασία που οδηγούσε στο κλείσιμο 19 ΔΟΥ σε νησιά, όπου λειτουργεί μόνο μία φορολογική μονάδα, προκειμένου να ολοκληρωθούν κρίσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, όπως η δυνατότητα πληρωμής μέσω Τραπεζών ή ΕΛΤΑ για ρυθμισμένες οφειλές.

Παράταση λειτουργίας έλαβαν οι Δ.Ο.Υ.: Σπετσών, Κέας, Άνδρου, Μήλου, Αίγινας, Πόρου, Ύδρας, Καρπάθου, Καλύμνου, Λέρου, Θάσου, Παξών, Ιθάκης, Τήνου, Κυθήρων, Λήμνου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αγίου Κηρύκου.

Οι υπόλοιπές 51 ΔΟΥ θα ενοποιηθούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Οικονομικών στις 14 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις περιοχές όπου αναστέλλεται η λειτουργία ΔΟΥ, οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων. Επιπλέον, ιδρύονται 39 τέτοια Γραφεία στις περιοχές όπου υπήρξε αναστολή λειτουργίας ΔΟΥ κατά την 1η φάση της ενοποίησης το 2011″.

Συντάκτης: kepom

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου έχει έδρα τη Μύκονο.

One thought on “Παραμένει σε λειτουργία η Δ.Ο.Υ. Μυκόνου”

Σχολιάστε